Νίκη με το αγαπημένο της σκορ… (φώτος)

Με το ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 η ΑΕΛ κέρδισε τον Ερμή στο πλαίσιο 23ης αγωνιστικής. Σκόρερ του γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Τεξέιρα στο 18’.

Με την 12η τους φετινή νίκη οι γαλαζοκίτρινοι ανέβηκαν ξανά στην 5η θέση με 42 βαθμούς. 

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι.  Αρχικά η ΑΕΛ στο ο 62’ με τον Μιτρέα και ακολούθως ο Ερμής στο 75’ με τον Εμενγκάρα.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά... 
Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης βρήκαν τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν το ρυθμό με πολλές πάσες χωρίς ρίσκο.  Η μπάλα όμως αναλωνόταν σε προσπάθειες στο χώρο του κέντρου και αυτό δεν βοήθησε ώστε να δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία.  Μοναδική τελική καταγράφηκε στο 8’ όταν μετά από  κόρνερ του Μπενίτεθ ο Τεξέιρα έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο. 

1-0 στο 18’ με τον Τεξέιρα...
Η αγωνιστική άνοδος των γαλαζοκιτρίνων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 18’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Τόρες έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Τεξέιρα με ωραίο γυριστό πλασέ νίκησε τον Αραμπατζή γράφοντας το 1-0.  Δεύτερο γκολ σε ισάριθμους αγώνες για τον Ουρουγουανό. 

Ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 23'…
Μετά από κλέψιμο του Μπενίτεθ και γρήγορη αντεπίθεση λίγο έλειψε η ΑΕΛ να διπλασιάσει τα τέρματά της.  Ο ισπανός αφού διένυσε αρκετά μέτρα έκανε το γύρισμα στην περιοχή ωστόσο πριν η μπάλα πάρει πορεία προς τα δίκτυα έδιωξε Ταραλίδης.

Στη συνέχεια ο Ερμής προσπάθησε να αντιδράσει και κατέγραψε δύο καλές τελικές προσπάθειες με τους Εμεγκάρα στο 26’ και Ψάλτη στο 30’.

Διαχείριση από τη μια, προσπάθεια αντίδρασης από την άλλη
Τα εναπομείναντα λεπτά πριν την ανάπαυλα βρήκε τους γηπεδούχους να προσπαθούν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ και να εκμεταλλευτούν τους όποιους ανοικτούς χώρους των φιλοξενούμενων που επιζητούσαν την ισοφάριση.  Το σκηνικό αυτό ωστόσο δεν έφερε σημαντικές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες και έτσι το σφύριγμα του ημιχρόνου βρήκε την ΑΕΛ να προηγείται με 1-0. 

Λάθος και ευκαιρία Ερμή με Εμεγκάρα 
Στο 50’ μετά από παρακράτηση της μπάλας ο Φιντέλις έχασε τον έλεγχο από τον Εμεγκάρα και βγαίνοντας σε θέση βολής την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Νωρίτερα στο 49' και η ΑΕΛ είχε καλή στιγμή με τον Τεσέιρα να κάνει τη κεφαλιά και τον Αραμπατζή όμως να μπλοκάρει σταθερά. 

Δοκάρι με Μιτρέα στο 62’ 
Η ΑΕΛ στο 62’ έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ όταν από σέντρα του Σίλβα ο Μιτρέα με κεφαλιά σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Αραμπατζή.

Δοκάρι και ο Ερμής με Εμενγκάρα στο 75’ 
Ο Ερμής στο 75’ απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες και στα δοκάρια. Ο Άλεξ Κωνσταντίου με σέντρα βρήκε το κεφάλι Εμεγκάρα και Βοζίνια με υπερένταση ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να της δώσει τροχιά προς το οριζόντιο δοκάρι. 

Σπουδαία ευκαιρία με Αιρόσα στο 80’ 
Στο 80’ ο Αιρόσα έχασε με τη σειρά του σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ ώστε να κλειδώσει τη νίκη.  Αφού βρήκε ανοικτό οπτικό πεδίο με σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον Αραμπατζή να διώξει εντυπωσιακά. 

Το ρευστό σκορ έφερε μεγάλο ενδιαφέρον...
Το ρευστό 1-0 ήταν λογικό να φέρει μεγάλο ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά. Ο Ερμής άνοιξε εντελώς τις αγωνιστικές του γραμμές για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, ενώ η ΑΕΛ η έψαχνε τους κενούς χώρους με κόντρα αντεπιθέσεις. 

Παρόλα αυτά το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους έστω με το στενό 1-0 τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους κρατούν εντός τροχιάς διεκδίκησης του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. 

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊσέιρα, Αϊρόσα, Μιτρέα, Γουίλερ, Φιντέλις (65' Ρομάν), Σίλβα, Σοάρες, Μπενίτεθ (76' Σάσι), Τόρες, Τεξέιρα (85' Μαύρου)

ΕΡΜΗΣ: Αραμπατζής, Ταραλίδης, Νταμσέφσκι, Τσίνα (68' Τσούμου), Ψάλτης, Αρτάμπε, Μπάουμαν (71' Ράντου), Μαρτίνιουκ (62' Κωνσταντίνου), Μοντέιρο, Κυπριανού, Εμενγκάρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τεϊσέιρα / Ταραλίδης 

**Κόπηκαν 1013 εισιτήρια. 

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Αντρέα Αντρέου.

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΛ κέρδισε 1-0 με γκολ του Αρουαμπαρένα στο 87’. 

-ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (24η):  Αλκή-ΑΕΛ /  Ερμής-Νέα Σαλαμίνα

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy