ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ νίκη για Ερμή! (φώτος)

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Ερμής στο ΓΣΖ κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα. Οι φτεροπόδαροι επικράτησαν των ερυθρολεύκων με 2-1 για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ερμής ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τον Ταραλίδη στο 20΄με την απάντηση της Σαλαμίνας να έρχεται στο 38΄με τον Καρλάο. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Μαρτίνιουκ στο 70΄. Οι φτεροπόδαροι έφτασαν τους 27 βαθμούς με την Νέα Σαλαμίνα να μένει στους 21.  

Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΖ, διαβάστε την εξέλιξη του αγώνα… 

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Πεντάλεπτο με με δύο φάσεις κι΄ένα δοκάρι

Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε μόλις στο 1ο λεπτό και ήταν για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Κορέια άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Καρλάο με τον πρώτο να επιχειρεί το σουτ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Αραμπατζή να μπλοκάρει. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αραμπατζής έσωσε τον Ερμή αφού έπεσε στα πόδια του Καρλάο ο οποίος ήταν φάτσα με το 0-1 και μάζεψε την μπάλα. Δύο φάσεις σε δύο λεπτά για την Νέα Σαλαμίνα. Το πρώτο πεντάλεπτο ολοκληρώθηκε με ακόμα μια μεγάλη φάση για τους ερυθρολεύκους. Ο Καρλάο βρέθηκε στην περιοχή και με σουτ είδε την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Ελλαδίτη κίπερ και να φεύγει άουτ. 

Η Ερμής προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να ισορροπήσει και τα κατάφερε. Οι φτεροπόδαροι κατάφεραν να αναχαιτίσουν τον ξέφρενο ρυθμό της Σαλαμίνας ωστόσο δεν δημιούργησαν κανέναν κίνδυνο προς την εστία του Κίρεφ. Κάπως έτσι συμπληρώσαμε 15 λεπτά αγώνα στο ΓΣΖ.

Ταραλίδης απευθείας και ΓΚΟΛ!

Μπορεί η Νέα Σαλαμίνα να είχε τις ξεκάθαρες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ ωστόσο ο Γιάννης Ταραλίδης… “μίλησε” με απευθείας χτύπημα φάουλ. Στο 20λεπτο, ο Ελλαδίτης αρχηγός των φτεροπόδαρων εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή με την μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι του Κίρεφ και στην συνέχεια να καταλήγει στα δίκτυα. 

Φτάνοντας στην συμπλήρωση του 30΄είδαμε την Νέα Σαλαμίνα να προσπαθεί να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης ωστόσο ο Ερμής στεκόταν καλά στην άμυνα διατηρώντας το υπέρ του προβάδισμα σχετικά εύκολα.

ΤΕΛΙΚΑ 1-1 με Καρλάο

Η Νέα Σαλαμίνα έφτασε στο 1-1 με τον Καρλάο στο 38ο λεπτό. Ο επιθετικός των ερυθρολεύκων έπειτα από εξαιρετική διαγώνια πάσα του Κορέια έφυγε απέναντι από τον Αραμπατζή και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1.Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Νέα Σαλαμίνα να φτάνει πολύ κοντά στην ολική ανατροπή του σκορ. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό ο Καρλάο δεν κατάφερε να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίκτυα εντός της περιοχής. 

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Τρία λεπτά από την έναρξη του δεύτερου μέρους η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με τον Ελουντού. Ο εξτρέμ των φιλοξενουμένων έφυγε ταχύτατα από πλάγια, μπήκε στην περιοχή όμως το σουτ του ήταν άστοχο. 

Φτάνοντας στο 60ο λεπτό ο Κώστας Καϊαφας προέβη σε διπλή αλλαγή προκειμένου να αλλάξει την εικόνα του Ερμή. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Ψάλτης και Μοντέιρο αντικαθιστώντας τους Κυπριανού και Τσούμου. 

Τρία λεπτά πριν μπούμε στο τελευταίο 20λεπτο ο Κωνσταντίνος Μιντίκκης προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για την Νέα Σαλαμίνα ωστόσο κόπηκε από τους αμυντικούς του Ερμή ενώ προσπάθησε με σουτ εντός της περιοχής να απειλήσει. 

Ξανά προβάδισμα με Μαρτίνιουκ! 

Στο 70΄ο Ερμής κατάφερε να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Μαρτίνιουκ. Ο άσσος των φτεροπόδαρων με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κίρεφ για το 2-1 των γηπεδούχων. Αυτή ήταν η πρώτη φάση για τον Ερμή στο δεύτερο μέρος. 

Η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να αντιδράσει με τον Ερμή να έχει ως κύριο μέλημα του την διατήρηση του υπέρ του προβαδίσματος. Κάπως έτσι μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο. 

Τρία λεπτά πριν το τέλος η Νέα Σαλαμίνα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με τον Πόλιανετς. Ο επιθετικός της ομάδας του Πουρσαϊτίδη έφυγε απέναντι από τον Αραμπατζή όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ από την βαθιά μπαλιά που έγινε. 

Ερμής: Αραμπατζής, Ιμερέκοφ, Ταραλίδης, Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Τσούμου (60 Μοντέιρο) Κωνσταντίνου (75΄Τσίνα) Αρτάμπε, Νταμσέφσκι, Μπάουμαν, Κυπριανού (57΄Ψάλτης)

Νέα Σαλαμίνα: Κίρεφ, Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου, Τιάγκο, Μιντίκκης, Καρλάο, Νουρ (71΄Παπαδόπουλος, 89 Κυπριανού) Κορέια, Ρέινολντς, Ελουντού (77΄Πόλιανετς)

Κίτρινες: Μπάουμαν, Ιμερέκοφ, Μαρτίνιουκ/Ρέινολντς

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καϊλης Πανίκος

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy