ΕΚΠΛΗΞΑΡΑ από Οθέλλο (φώτος)

Επηρεασμένος από το πολυάριθμο ροτέισον ο Απόλλωνας τα βρήκε σκούρα απέναντι στον μαχητικό Οθέλλο και στο τέλος δέχθηκε την ήττα 1-0 στο "Αντώνης Παπαδόπουλος"  στο πλαίσιο του πρώτου μεταξύ τους αγώνα για Β' φάση του Κυπέλλου. Σκόρερ για την ομάδα της Αθηαίνου ο Φοφανά στο 81’.

Φλύαροι στο πρώτο μέρος οι γαλάζιοι δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί. Καλύτεροι στο δεύτερο έχασαν ευκαιρίας ωστόσο το συγκρότημα του Νεντίμ Τούτιτς εκμεταλλευόμενο ένα λάθος της άμυνας πέτυχε γκολ και δημιούργησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει του επαναληπτικού στις Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

Κυκλοφορία και επιβολή ρυθμού...
Από τα πρώτα λεπτά ο Απόλλωνα με καλή κυκλοφορία θέλησε να επιβάλει το ρυθμό ώστε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να απλουστεύσει την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα. Στο 7’ κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία όταν από εκτέλεση κόρνερ ο Ζελάγια έκανε την προβολή όμως ο Κυριάκου απομάκρυνε προς της γραμμής σώζοντας τον Οθέλλο.

Άμυνα ο Οθέλλος, με υπομονή ο Απόλλωνας
Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να αμύνονται μαζικά και να ψάχνουν τις κόντρα αντεπιθέσεις για να γίνουν απειλητικοί, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι με υπομονή άπλωναν το παιχνίδι τους ώστε ν’ ανοίξουν τους διαδρόμους. Όλα αυτά με την συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα. 

Καλή στιγμή με Χατζηγιαννακού
Με τον Απόλλωνα να δυσκολεύεται να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία, ο Οθέλλος με τη πάροδο του χρόνου κέρδισε μέτρα και στο 27’ κατέγραψε την πρώτη του καλή στιγμή με τον Χατζηγιαννακού να βγαίνει σε θέση βολής και με σουτ να αναγκάζει τον Κίσσα να διώξει σε κόρνερ. 

Κατοχή μεν αλλά 0-0 στο ημίχρονο… 
Παρότι εμφανώς επηρεασμένη η συνοχή του από τις μαζικές αλλαγές στη σύνθεσή του ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή και να ψάχνει το γκολ. Κυρίως με κόρνερ δημιουργούσε τελικές προσπάθειες αλλά καμία εξ αυτών δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Έτσι το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Παραλίγο αιφνιδιασμός στο 47’ 
Ξεκίνημα με μεγάλη ευκαιρία στο β’ μέρος ο Οθέλλος. Στο 47’ ο Κούλλης Κυριάκου ξέφυγε από την εποπτείας της άμυνας του Απόλλωνα  και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κίσσα. 

Ευκαιρίες με Πιτιάν, Ζελάγια και Σκέμπρι 
Σταδιακά ο Απόλλωνας πάλι ανέβασε στροφές και πιέζοντας τον Οθέλλο. Με τη σειρά του στο 53’ απώλεσε καλή ευκαιρία με τον Πιτιάν από το ύψος του πέναλτι να κάνει το σουτ ωστόσο να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. 

Ακολούθως μετά την είσοδο του Γιάκολις έγινε ακόμη πιο επιθετικός. Στο 66' δημιούργησε νέα ευκαιρία σε κεφαλιά του Ζελάγια, ενώ στο 72' με τον Σκέμπρι έφτασε για τρίτη φορά κοντά στο γκολ. 

-Στο 68' είχε δοκάρι με τον Ζελάγια αλλά ως μη γενόμενη φάση αφού ο διαιτητής υπέδειξε οφσάιντ. 

1-0 ο Οθέλλος στο 81’ με τον Φοφανά
Στο 81’ ο Οθέλλος μετά από λάθος της άμυνας του Απόλλωνα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ! Ο Φοφανά μετά από ασυνεννοησία των αμυντικών των γαλάζιων πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Κίσσα και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε 1-0. 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον στα εναπομείναντα λεπτά…
Όπως ήταν αναμενόμενο το γκολ έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Μετά το αρχικό σάστισμα ο Απόλλωνα προσπάθησε να αντιδράσει και έφτιαξε δύο καλές ευκαιρίες με τους Σκέμπρι (83’) και Μάγκλιτσα (86’). 

Με τους γαλάζιους στην επίθεση η ομάδα της Αθηαίνου βρήκε τους ανοιχτούς χώρους που ήθελε και στο 90’ λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο γκολ. Σε κόντρα αντεπίθεση ο Φοφανά καθυστέρησε να κάνει το τέλειωμα και σε δεύτερο χρόνο ο Κατσής έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Ρομπέρζ.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Τζιακουρής, Γαβριήλ, Κυριάκου Κ., Βασιλείου, Χατζηγιαννακού, Πιτσιλλίδης (55' Αλτομπέλι) Κούλης Κυριάκου,  Μαρκόφσκι, Κατσής, Εμανουήλ (78' Χριστοφή), Ριάντζελο (66' Φοφανά)

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Κίσσας, Στυλιανού (74' Σαρδινέρο), Βασιλείου, Ρομπέρζ, Πιτιάν, Μάρκοβιτς, Άλαν, Πίττας (62΄' Γιάκολις), Σκέμπρι, Ντα Σίλβα (67' Μαγκλίτσα), Ζελάγια

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κυριάκου, Κούλλης Κυριάκου / Ντα Σίλβα, Σκέμπρι

**O επαναληπτικός έχει οριστεί την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου.

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Νεόφυτος Νεοφύτου με βοηθούς τους Χρίστο Ε. Χρίστου και Μανώλη Τίγρη.

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy