Γιόρτασε τα 82χρονα σε μια πρωτοποριακή εκδήλωση! (Φώτος/Βίντεο)

Σε μια πανέμορφη και άκρως πρωτοποριακή εκδήλωση με αφορμή τα 82α γενέθλιά της, η Ένωση τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την «χρυσή» δεκαετία της, αυτήν του 1970.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, ξύπνησαν… μνήμες από το ένδοξο παρελθόν και η λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά, έχει να κάνει με την παρουσία έξι παλαίμαχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν ποτέ στην ΕΝΠ. Σωτήρης Καϊάφας, Νίκος Χαραλάμπους και Ανδρέας Κανάρης από πλευράς Ομόνοιας, Τάκης Αντωνίου, Πετράκης Χατζηθωμάς και Νίκος Παντζιαράς από πλευράς ΑΠΟΕΛ οι οποίοι μοιράστηκαν τις δικές του αναμνήσεις από την σπουδαία Ένωση της εποχής τους.

Την ευθύνη της παρουσίας είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κωνσταντίνος Φάνος ο οποίος στον πρόλογο του, αναφέρθηκε στην διαδρομή από την μέρα ίδρυσης της Ένωσης μέχρι την… χρυσή δεκαετία ενώ για κλείσιμο χρησιμοποίησε την ατάκα που έχει γίνει σύνθημα στους φίλους της ομάδας «όσο υπάρχει Παρθενώνας θα υπάρχει Ένωση».

Εκ μέρους του Δήμου Παραλιμνίου, ο Λοΐζος Λοΐζου τόνισε την σημασία που έχει μια δυνατή Ένωση στο Παραλίμνι, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του σχετικά με την ενοποίηση της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν την δεκαετία του ’40 άλλες ομάδες χωρίζονταν στα δύο λόγω κομματικών, στο Παραλίμνι έγινε το αντίθετο και οι δύο ομάδες ενώθηκαν, έγιναν μία».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Καράς θυμήθηκε μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Καϊάφα «Ο αδερφός του Σωτήρη ήταν διακεκριμένος γιατρός στην Αμερική. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι και μια μέρα όταν μιλάγαμε, μου λέει “Πήγαμε με την οικογένειά μου στην Πάφο. Μπαίναμε σε ξενοδοχεία, μου έλεγαν δεν έχει δωμάτια. Πάω στον Σωτήρη και του λέω ότι δεν βρίσκω δωμάτιο. Κατεβαίνει κάτω ο Σωτήρης, αμέσως του λένε Σωτήρη μου τι θέλεις; Τους απαντά ένα δωμάτιο. Ότι θέλεις Σωτήρη μου του λένε”! Τότε ο αδερφός σχολίασε “Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Είμαι μια γιατράρα στην Αμερική, όπου πάω με προσκυνούν και εδώ έρχεται ο αδερφός μου, αμέσως όλες οι πόρτες ανοικτές”»!

Εκ μέρους των παλαιμάχων, ο Πρόεδρος Καλλής Φλουρής ευχήθηκε η φετινή να είναι η τελευταία χρονιά που η ομάδα αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία και από του χρόνου να μονιμοποιηθεί στην Α’, τονίζοντας την διαχρονική στήριξη στην το Δ/Σ και την ομάδα.

Από πλευράς της Εταιρείας, ο Γιώργος Φυλακτού τόνισε ότι η Ένωση μπορεί να μην έχει τους τίτλους, αλλά έχει προσφέρει πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, όπως για παράδειγμα τα σπουδαία ονόματα που έχει αναδείξει. Παράλληλα ανέφερε ότι τώρα είναι η ώρα για να προχωρήσει η ομάδα με μεγαλύτερη δυναμική για να ανέβει εκεί που της αξίζει.

Στην συνέχεια ακολούθησε μονόλεπτος σιγή στην μνήμη του Δημήτρη Παρνέρου, ανθρώπου που έφερε την βυσσινί φανέλα μέσω της Γουέστ Χαμ στην Ένωση και ακολούθως οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα ιστορικό βίντεο, με πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής να αναφέρονται στην δημιουργία και τα πρώτα χρόνια της ΕΝΠ.

Ακολούθως τον λόγο πήραν οι παλαίμαχοι ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας…

ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΘΩΜΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΖΙΑΡΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΪΑΦΑΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΝΑΡΗΣ
 
TO ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝΠ

ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ ΣΤΗΝ ΕΝΠ

Αρχή, μέση και τέλος όσον αφορά την δημιουργία της εκδήλωσης ήταν ο Μάριος Μακρόνησος και η... τρέλα που κουβαλά για την Ένωση, που τον οδήγησε στην συλλογή σπάνιου υλικού από την τότε εποχή. Το υλικό υπάρχει μαζεμένο στην ιστοσελίδα www.enosara.com και στο Facebook στην σελίδα "Enosara Paralimni".