Άνετη, παραγωγική και ακόμη ένα διπλό (φώτος)

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της πρώτης δόσης της 25ης στροφής του πρωταθλήματος ΑΕΛ κέρδισε τη Νέα Σαλαμίνα 3-0 στο γήπεδο Danoi Aμμόχωστος-Επιστροφή.  Mε τη 14η φετινή του επιτυχία το συγκρότημα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέβηκε στους 48 και αύξησε τη διαφορά από την Ομόνοια στο +4 που έχασε στο ντέρμπι της Λευκωσίας. 

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα στο 9’ ο Τεξέιρα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ πριν την ανάπαυλα στο 34’ ο Σοάρες πέτυχε το 2-0. Στο 48’ ο Γκαμπιονέτα με εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. 

Κατώτεροι των περιστάσεων οι γηπεδούχοι δεν παρουσιάστηκαν ως έπρεπε και έμειναν στους 21 βαθμούς. 

Προσπάθεια επιβολής...
Μετά την έλευση των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών οι δύο ομάδες θέλησαν να ελέγξουν το κέντρο και κατ’ επέκταση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ.  Ό,τι καλύτερο από πλευράς φάσεων ήταν από μια καλή τελική προσπάθεια. 

0-1 η ΑΕΛ με Τεξέιρα με κοντινή κεφαλιά...
Στην πρώτη της καλή ευκαιρία η ΑΕΛ ευτύχησε ν’ ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 9’ μετά από σέντρα του Σίλβα ο Τεξέιρα εκμεταλλεύτηκε την κακή οργάνωση της άμυνας της Νέας Σαλαμίνας και με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Κίρεφ για το 0-1. Αυτό είναι το 4ο σερί παιχνίδι που βρίσκει δίκτυα ο επιθετικός της ΑΕΛ. 

Διαχείριση οι μεν και προσπάθεια αντίδρασης οι δε
Μετά το γκολ οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο άνετοι και στην μεσαία γραμμή προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, ενώ οι ερυθρόλευκοι επιχείρησαν ν’ αντιδράσουν και να ψάξουν τους χώρους για να φανούν επικίνδυνοι. Όλα αυτά με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου. 

Δύο ευκαιρίες οι γηπεδούχοι…
Σταδιακά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με την σειρά τους απείλησαν δις για την ισοφάριση. Αρχικά στο 21’  με κεφαλιά του Καρλάο και στο 25’ με σουτ του Νοόρ. 

0-2 η ΑΕΛ στο 34΄και σοβαρό προβάδισμα 
Ουσιαστική η ΑΕΛ στο 34’ πέτυχε και δεύτερο γκολ θέτοντας από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για νίκη. Μετά από σέντρα του Γκαμπιονέτα ο Λαφράνς έπιασε την κεφαλιά και την έστρωσε στον επερχόμενο από πίσω Σοάρες που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2.  

Σωτήρια επέμβαση του Βοζίνια στο 43’ 
Μετά το αρχικό σοκ η Νέα Σαλαμίνα πίεσε για την μείωση πριν την ανάπαυλα. Μάλιστα στο 43’ κατέγραψε μια καλή στιγμή με τον Πόλιανετς που από πλεονεκτική θέση να κάνει το σουτ όμως ο Βοζίνια σωτήρια απόκρουσε τη μπάλα. Να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη της φάσης οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Κορέιρα σε τάκλιν με ρίσκο του Λαφράνς. 

Ευκαιρία για τρίτο πριν την ανάπαυλα…
Πριν το σφύριγμα για το ημίχρονο η ΑΕΛ είχε μια μοναδική ευκαιρία για να καθαρίσει το ματς. Στις καθυστερήσεις ο Τόρες βρήκε τον Τεξέιρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι του Κίρεφ.  

Πέναλτι στο 48’ και… 0-3 με Γκαμπιονέτα
Πριν καλά-καλά αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε πτώση του Γκαμπιονέτα σε μια μονομαχία με τον Νταμάχου. Ο Δημήτρης Μασίας υπέδειξε την παράβαση και παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ο παθόντας το μετουσίωσε σε γκολ για το 0-3. Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι με των αέρα των τριών γκολ καθάρισαν την υπόθεση νίκη.. 

Τραυματισμός και… αλλαγή τερματοφύλακα
Ήταν που ήταν δύσκολα τα πράγματα για τη Νέα Σαλαμίνα, με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ήρθε να δέσει το γλυκό με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Κίρεφ. Με τον Βεσελόφσκι να είναι παροπλισμένος λόγω τραυματισμού κλήθηκε να μπει στο παιχνίδι ο νεαρός Θεόδωρος Κωνσταντίνου (ντεμπούτο για το νεαρό). 

Από κει και πέρα, στο αγωνιστικό μέρος δεν υπήρχε κάτι το αξιόλογο πέρα από δύο ευκαιρίες της ΑΕΛ στο 75' με τον Τεξέιρα  και 80' με Τόρες. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίρεφ (60' Κωνσταντίνου), Καρώ, Κούσουλος, Νταμάχου (84' Χατζηκωνσταντή), Πόλιανετς, Τιάγκο, Μιντίκκης (49' Σεργίου), Καρλάο, Νοόρ, Κορεια, Ρέινολτς

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα (76' Φιντέλις), Γκαμπιονέτα (68' Αβράαμ), Λαφράνς, Τόρες (83' Σάσι), Ρομάν, Μιτρέα, Κυριάκου, Γουήλερ, Σοάρες, Τεξέιρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καρώ (6η)

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Μασιά, με βοηθούς τους Παύλο Γεωργίου και Γιώργο Σάββα.

**Αναγκαστικές ήταν οι αλλαγές των Μιντίκκη και Κίρεφ για τη Νέα Σαλαμίνα. 

**Έξι κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Καρώ από πλευράς Νέας Σαλαμίνας και χάνει το παιχνίδι της αυλαίας της κανονικής διάρκειας κόντρα στην Αλκή. 

**Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ΑΕΛ επικράτησε 3-1. 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy