Εκτός 10άδας η Κύπρος (Aπό τις 28 στις 3 υποθέσεις)

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της FIFPro Division Europe, που έλαβε χώρα το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου 2018 στα γραφεία της FIFPro στην πόλη Hoofddorp της Ολλανδίας, εκπροσωπήθηκε η Κύπρος με τριμελής αποστολή.

Τον ΠΑ.Σ.Π. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Σπύρος Νεοφυτίδης (ο οποίος κατέχει παράλληλα και το ρόλο του αντιπροέδρου του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού τμήματος της FIFPro), η υπεύθυνη του γραφείου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σίλεια Βάσου καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Λοΐζος Χατζηδημητρίου.

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση συζητήθηκαν διάφορα σημαντικά θέματα και προκλήσεις που απασχολούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ανάμεσα στα θέματα που αναλύθηκαν, ήταν και η παρουσίαση των στατιστικών των ευρωπαϊκών χωρών με τις υποθέσεις προσφυγών στην επιτροπή επίλυσης διαφόρων της FIFA. Από την παρουσίαση αυτή προέκυψε μια πολύ θετική εξέλιξη για την Κύπρο.

Η χώρα μας για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός πρώτης δεκάδας με τις περισσότερες υποθέσεις προσφυγών στην πιο πάνω επιτροπή της FIFA. Από το 2010 μέχρι το 2016, η Κύπρος καταλάμβανε την αρνητική 2η θέση (Πίνακας 1) έχοντας περίπου 28 υποθέσεις τον χρόνο. Για το 2017, όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην, αφού η Κύπρος απουσιάζει εντελώς από την αρνητική πρώτη δεκάδα (Πίνακας 2). Η Κύπρος είχε μόλις τρεις υποθέσεις την περσινή χρονιά (Πίνακας 3) με τις συνολικές προσφυγές του προηγούμενου έτους.

Ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης δήλωσε για τη σημαντική εξέλιξη: «Τα συγκεκριμένα στατιστικά φανερώνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μια μεγάλη βελτίωση με τις υποθέσεις προσφυγών στην επιτροπή επίλυσης διαφόρων της FIFA. Αυτή η βελτίωση είναι πολύ σημαντική και αποδεικνύει ότι με την συνεργασία και την σωστή διαχείριση έρχονται θετικά και ενθαρρυντικά αποτελέσματα».