ΘΥΜΑΣΤΕ τον Cafu; 40+ και συνεχίζει!

Έχει συμπληρώσει τα 40 χρόνια ζωής και οδεύει στα 41! Ο λόγος για τον Καφού που πέρασε από αρκετές ομάδες του νησιού μας. Aγωνίστηκε σε Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΛ, Αλκή... διακρίθηκε και πρόσφερε πολλά ειδικά στο σκοράρισμα.

Τώρα εξακολουθεί να είναι στα γήπεδα αγωνιζόμενος στην Maia Lidador.

Μίλησε στην Mais και ανέφερε μεταξύ άλλων...

*** Είχα εξαιρετικά χρόνια στην Κύπρο, σε πολύ καλή φάση της καριέρας μου, όμως δεν ξέρω αν ήταν η καλύτερη στην καριέρα μου.

*** Στην Κύπρο αγωνίστηκα σε μεγάλες ομάδες, υπήρχε πίεση, ήμουν η αιχμή του δόρατος. Υπήρχαν πολλά λεφτά τότε στις ομάδες της Κύπρου και ήθελαν συνέχεια νέους παίκτες. Πήγα σε διάφορες ομάδες...

*** Για την Ανόρθωση, σημείωσα τρία γκολ εναντίον του Cercle Brugge στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League και μπορέσαμε να προκριθούμε. Όλο γήπεδο άρχισε να φωνάζει το όνομά μου, ήταν κάτι που δεν ξέχασα ποτέ. Ήταν ένα παιχνίδι όπου όλα πήγαν καλά. Θυμάμαι μια νίκη της Ομόνοιας εναντίον της ΑΕΚ στην Αθήνα που επίσης σκόραρα.

*** Όταν έπαιζα στην Κύπρο στην Αλκή Λάρνακας συναντήθηκα με ένα γυμναστή που ήταν πολύ καλός στη σωματική άσκηση. Ακόμα και με ελαστικά, αυτός ο εκπαιδευτής μας προπονούσε. Η ομάδα βελτιώθηκε επειδή η ένταση της προπόνησης ήταν διαφορετική. Στην Κύπρο είχε ένα κέντρο εκπαίδευσης υψηλής απόδοσης και ως αθλητές, ήμασταν ελεύθεροι να πάμε εκεί. Μας έδωσε πολλά. Σκέφτηκα να το κάνω στην Πορτογαλία και τώρα το έχω.