ΒΗΜΑ Ευρώπης με ΒΙΚΤΟΡ... οδηγό! (Φώτος)

Έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζοάο Βίκτορ που είχε ένα γκολ και μία ασίστ, η Ανόρθωση επικράτησε της ΑΕΛ στο "Τσίρειο" με 2-0 και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτήριου. Το σκορ άνοιξε ο Σίντενφελντ με ασίστ του Βίκτορ, με τον αρχηγό να σκοράρει στην επανάληψη για το 2-0. Με την νίκη της η "Κυρία" επανήλθε στην 3η θέση και ανέβασε στο +9 την διαφορά από την 5 η ΑΕΛ.

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

Η διάταξη της ΑΕΛ

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Βοζίνια, δεξί μπακ ο Αϊρόσα, αριστερό μπακ ο Γουήλερ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μιτρέα και Λαφράνς. Αμυντικά χαφ οι Σοάρες και Φιντέλις, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γκαμπιονέτα, έξω δεξιά ο Τόρες, έξω αριστερά ο Σάσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Τεξέϊρα.

Η διάταξη της Ανόρθωσης

Κάτω απ' τα γκολπόστ ο Αρούς, δεξί μπακ ο Κοφί, αριστερό μπακ ο Πράνιτς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίκτορ και Σίντενφελντ. Αμυντικά χαφ οι Ιγκιεμπόρ και Γκάντσεφ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ράγιος, έξω δεξιά ο Καρλίτος, έξω αριστερά ο Σισέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ντούρις.

-Έναρξη.

-1' Δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΛ. Πρώτη απειλή  μόλις στο πρώτο λεπτό, με το σουτ του Γκαμπιονέτα από δεξιά να διώχνει δύσκολα ο Αρούς.

-3' Πολύ άστοχη η κεφαλιά του Ντούρις.

-9' Ο Αιρόσα από δεξιά, έβγαλε μπαλιά προς τον Τεξέιρα με τον Ουρουγουανό να δοκιμάζει το σουτ στην κίνηση και την μπάλα να περνάει λίγο έξω.

-12' Καλή εκτέλεση φάουλ του Σοάρες, διώχνει ο Αρούς.

-17' Καλύτερη η ΑΕΛ στο πρώτο τέταρτο. Είχε την κατοχή, έπαιζε πιο γρήγορα και έψαχνε το γκολ που θα την έφερνε μπροστά στο σκόρ. Την ίδια ώρα η Ανόρθωση προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις κυρίως από την δεξιά της πλευρά με τον Καρλίτος.

-19' Φάουλ σε καλό σημείο για την Ανόρθωση, εκτελεί ο Ράγιος αλλά περνά ανεκμετάλλευτο.

-22' Πρώτη κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Γκαμπιονέτα... άδειασε από δεξιά τον Πράνιτς και έκανε την σέντρα στο ύψος της μικρής περιοχής, εκεί που ο Σάσι έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

-28' Ισορρόπησε το παιχνίδι η Ανόρθωση.

-32Κλασική ευκαιρία για την Ανόρθωση. Σέντρα του Κοφί από δεξιά, κεφαλιά του Ράγιος και ο Βοζίνια διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

-40' Το παιχνίδι έχει γίνει περισσότερο δυνατό παρά τεχνικό, με πολλά φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

-42' ΓΚΟΛ! 1-0 η Ανόρθωση με τον Σίντενφελντ! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος από δεξιά, ο Βίκτορ στο πρώτο δοκάρι έκανε την πισινή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Σίντενφελντ από κοντά νίκησε τον Βοζίνια με ψύχραιμο πλασέ για το 1-0!

-Τέλος ημιχρόνου.

-Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος.

-47' Κεφαλιά του Μιτρέα μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έξω.

-55' Κόρνερ του Γκαμπιονέτα, δεν έδιωξε σωστά ο Ντούρις και λίγο έλειψε να την στείλει στα δίκτυα της ομάδας του.

-57' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ντούρις έφυγε στην πλάτη της άμυνας, δέχθηκε την κάθετη από τον Πράνιτς όμως το πλασέ του πέρασε λίγο έξω.

-62' ΓΚΟΛ και 2-0 για την Ανόρθωση! Ο Πράνιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, σημάδεψε το κεφάλι του Βίκτορ ο οποίος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Βοζίνια για το 2-0!

-68' Κεφαλιά του Γκαμπιονέτα, μπλοκάρει ο Αρούς.

-73' Ωραία συνεργασία και γύρισμα του Ρομάν από αριστερά, η μπάλα περνά παράλληλα και φεύγει έξω.

-79' Γυριστό σουτ του Τεξέιρα, στα χέρια του Αρούς.

-80' Ελέγχει το παιχνίδι η Ανόρθωση, δεν κινδυνεύει σοβαρά από την ΑΕΛ.

-81' Αναγκαστική η αλλαγή του Γκάντσεφ με τον Οικονομίδη, λόγω τραυματισμού του πρώτου.

-90' ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΛ με πλασέ στην κίνηση του Γκαμπιονέτα.

-TEΛΟΣ... ΑΕΛ - Ανόρθωση 0-2!

ΑΕΛ: Βοζίνια, Φιντέλις (65'Μαύρου), Γκαμπιονέτα, Λαφράνς, Τόρες (70'Μέσκα), Αϊρόσα, Σάσι (60'Ρομάν), Μιτρέα, Γουήλερ, Σοάρες, Τεξέιρα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρούς, Κοφί, Σίντενφελντ, Καρλίτος, Ράγιος (69'Παλάνκα), Ντούρις (89'Αράζ), Βίκτορ, Σισέ, Πράνιτς, Γκάντσεφ (81'Οικονομίδης), Ιγκιεμπόρ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γουήλερ, Φιντέλις, Μιτρέα, Αϊρόσα - Γκάντσεφ.

Διαιτητής ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Α' Βοηθός Διαιτητής ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Β' Βοηθός Διαιτητής ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥ
Τέταρτος Διαιτητής: ΑΒΡΑΑΜ ΤΣΟΥΚΚΑΣ
 

Καλύψτε όλες τις τραπεζικές σας ανάγκες με το επιχειρηματικό πακέτο για κυπριακές επιχειρήσεις www.ccb.coop.com.cy»

ΒΕΤ ΟΝ ALFA, τώρα και ONLINE στο www.betonalfa.com.cy