Τα "χρυσά" κορίτσια του beach volley, ή αλλιώς οι Μ&Μ! (Φώτος)

Στην Κύπρο αγαπάμε τον αθλητισμό όμως τις περισσότερες φορές στο μυαλό μας υπάρχει η (λανθασμένη) εντύπωση ότι αθλητισμός = ποδόσφαιρο.

Μπορεί να είναι ο βασιλιάς των σπορ και να έχει την μεγαλύτερη απήχηση, ωστόσο υπάρχουν πολλά ακόμη αθλήματα με το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όπως για παράδειγμα το beach volley που μπορεί να προσφέρει πλούσιο θέαμα σε όποιον ενδιαφερθεί και το παρακολουθήσει.

Στην Κύπρο, υπάρχει ένα δίδυμο που εκπροσωπεί επάξια την Εθνική μας ομάδα. Αυτό δεν είναι άλλο από το δίδυμο Μαριώτα – Μανωλίνα (γνωστές και ως Μ&Μ) που σε εθνικό επίπεδο έχουν μπόλικες διακρίσεις. Όπως για παράδειγμα τρία χρυσά μετάλλια σε αγώνες ΑΜΚΕ το 2009 -2011-2013, τα 12 Πανελλήνια πρωταθλήματα μάστερς αλλά και η 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18 στην Πορτογαλία το 2009.

Το ταξίδι αυτό των δυο εξαιρετικών κοριτσιών  στην άμμο ξεκίνησε το 2009. Και από τότε έγιναν αχώριστες. Αρχικά δεν ήταν φίλες, αλλά χρόνο με το χρόνο και επιτυχία στην επιτυχία μετατράπηκαν σε ένα αχτύπητο δίδυμο τόσο στην άμμο όσο και στην προσωπική τους ζωή! Και αυτό είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι ο αθλητισμός ενώνει.

Τα δύο κορίτσια εδώ και λίγες βδομάδες ξεκίνησαν προετοιμασία για τους Κοινοπολιτειακούς αγώνες που θα αρχίσουν στις 6 Απριλίου, αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο σε προκριματικούς αγώνες εξασφάλισαν πανηγυρικά την πρόκρισή τους κατακτώντας την πρώτη θέση απέναντι σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία.

Άρχισαν τις προπονήσεις τους στην Κύπρο και την Tρίτη ταξίδεψαν στην Αθήνα σε προπονητικό καμπ μαζί με Ελλάδα και Σλοβακία, δίνοντάς φιλικούς αγώνες με αυτές τις ομάδες. Το έργο τους από δω και πέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσουν την διοργανώτρια Αυστραλία που συμπεριλαμβάνεται στις 10 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Εμείς τους ευχόμαστε ότι καλύτερο και δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι Μαριώτα και Μανωλίνα θα μας κάνουν ξανά περήφανους!