Δεσπόζει το ντέρμπι Νέα Σαλαμίνα – Green Air Παφιακός

Το ντέρμπι Νέα Σαλαμίνα – Green Air Παφιακός δεσπόζει από τους πρώτους προημιτελικούς αγώνες του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 23 Μαρτίου στις 20:00.

To ντέρμπι των «ερυθρολεύκων» και των πρωταθλητών θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού», Η έκβαση του αγώνα είναι αβέβαιη αφού πρόκειται για δυο από τις πληρέστερες ομάδες της σεζόν και έχουν στόχο τον τίτλο της Κυπελλούχου. Οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην περσινή περίοδο στο Κύπελλο. Στον αγώνα που έγινε στο «Σπύρος Κυπριανού» στο πρωτάθλημα   επιβλήθηκε ο Green Air Παφιακός με 3-2 σετ.

Στους άλλους τρεις αγώνες η Ομόνοια υποδέχεται την Pokka AE Kαραβά και θα επιδιώξει τη νίκη ενόψει του επαναληπτικού. Η προσφυγική ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση παλεύει όλους τους αγώνες της κάτι που θα  προσπαθήσει να πράξει και στο «Ελευθερία».

Ενδιαφέρον αγώνας προβλέπεται ανάμεσα στην Ανόρθωση και την Αναγέννηση Δερύνειας στο «Θεμιστόκλειο». Η Ανόρθωση λόγω έδρας είναι το φαβορί, αλλά η Αναγέννηση έχει καλή ομάδα και εάν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει ζημιές.

Ένα ζευγάρι που αναμετρήθηκε πολλές φορές φέτος η Ολυμπιάς Φρενάρους και το ΑΠΟΕΛ συμπληρώνουν το «κουαρτέτο» των προημιτελικών. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Σάλα «Φώτη Πίττα» στο Φρέναρος. Ο αγώνας ίσως μετατραπεί σε ντέρμπι. Στους δυο αγώνες που έγιναν στο Φρέναρος ενόψει  πρωταθλήματος το ΑΠΟΕΛ πέτυχε δυο νίκες.

Η πρόκριση θα κριθεί σε διπλούς αγώνες και μετρά ο κανόνας του χρυσού σετ.