ΚΑΡΛΑΟ στο kerkida: Τηλεφώνημα στον Βινίσιους, προτάσεις, ΑΕΛ, 2 εκ. ευρώ και Ματ

Αν είχε Καρλάο από το καλοκαίρι, θα μπορούσε να τερματίσει στην πρώτη εξάδα η Νέα Σαλαμίνα; Γιατί όχι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς που αγωνίζονται στο πρωτάθλημά μας. Με 9 γκολ σε 12 συμμετοχές, κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο νησί μας.

Εντάχθηκε στη Νέα Σαλαμίνα τον Ιανουάριο, προερχόμενος από το πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης και δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής.  

Ο 31χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε στο kerkida.net… 

-Η σεζόν 2018-19 θα σε βρει στην Κύπρο;

«Γιατί όχι! Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι εδώ. Το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά μου. Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο».

-Για το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος:

«Είμαι ενθουσιασμένος. Το επίπεδο είναι πολύ καλό. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στους ομίλους του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ κυπριακές ομάδες, νομίζω ότι αυτό το πράγμα από μόνο του λέει πολλά». 

-Πως προέκυψε το… deal με τη Νέα Σαλαμίνα;

«Όταν μου έγινε η πρόταση από τη Νέα Σαλαμίνα, τηλεφώνησα στον Βινίσιους. Διατηρούμε φιλικές σχέσεις. Μου είπε τα καλύτερα για την Κύπρο και μου υπογράμμισε ότι με τα χαρακτηριστικά που έχω σαν παίκτης θα πετύχω στη Νέα Σαλαμίνα».

-Είσαι ευχαριστημένος στη Νέα Σαλαμίνα;

«Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια εξαιρετική ομάδα. Υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει ένας παίκτης και υπάρχουν ειλικρινείς άνθρωποι στο Δ.Σ και όχι μόνο. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της Νέας Σαλαμίνας για την υποστήριξή τους. Προσπαθώ να  ανταποδίδω την αγάπη των οπαδών με τις εμφανίσεις μου»

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ήρθα στη Νέα Σαλαμίνα για να βοηθήσω την ομάδα μαζί με τους συμπαίκτες μου να παραμείνει στην κατηγορία. Αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και κοντά στην επίτευξη του στόχου».

Για το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας σου με τη Νέα Σαλαμίνα:

«Δεσμεύομαι με συμβόλαιο με τη Νέα Σαλαμίνα. Υπάρχουν κάποιοι όροι. Ήδη, εκδήλωσαν ενδιαφέρον να με κρατήσουν στην ομάδα και τη νέα σεζόν. Είναι θέματα που τα χειρίζεται ο ατζέντης μου».

Έχεις προτάσεις από άλλες ομάδες;

«Υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά είμαι συγκεντρωμένος 100% στη Νέα Σαλαμίνα αυτή τη στιγμή».

Στο παρελθόν είχες πρόταση από κάποια άλλη κυπριακή ομάδα;

«Πριν έρθει η πρόταση της Νέας Σαλαμίνας υπήρχε κάτι με ΑΕΛ, αλλά ποτέ επίσημη πρόταση».

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

«Χωρίς αμφιβολία η μέχρι τώρα παρουσία μου στη Νέα Σαλαμίνα βρίσκεται ήδη… ψηλά σε αυτή τη λίστα. Κορυφαία στιγμή θα επέλεγα τη μετακίνηση μου στην Ιαπωνία το 2011. Η Kashima έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ στην Uniao Leiria για να με κάνει «δικό της». Ήταν κάτι το εντυπωσιακό…».

Ο κορυφαίος στράικερ στο... Cyprus League;

«Υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες στην Κύπρο. Προσωπικά θα επέλεγα τον Ματ Ντάρμπισαϊρ».