Συγκρούονται δύο... πρωτιές!

Το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ για το πρωτάθλημα δεν θα έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο που είδαμε για το Κύπελλο.

Τα δεδομένα είναι διαφορετικά, όπως και το ενδιαφέρον αφού από την μία η ΑΕΚ θέλει την νίκη για να συνεχίσει να διεκδικεί την 3η θέση και το ΑΠΟΕΛ για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής.

Βλέποντας τα δεδομένα του αγώνα από αριθμητικής άποψης, το παιχνίδι αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφού από την μία βρίσκουμε την καλύτερη άμυνα στα εντός έδρας παιχνίδια της και από την άλλη την καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια της!

Η ΑΕΚ είναι μέχρι στιγμής η μοναδική ομάδα που δέχθηκε μονοψήφιο αριθμό τερμάτων στην έδρα της (έχει δεχθεί μόλις 9 γκολ στην ΑΡΕΝΑ) ενώ το ΑΠΟΕΛ έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μακριά από την έδρα του, έχοντας σκοράρει 37 φορές!

Παράλληλα, η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιάκεθ είναι και η μοναδική που δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της ενώ η αντίστοιχη του Μπρούνο Μπαλταζάρ αυτή με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (από 10 μαζί με τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση).