(ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ) 26+1 ξένοι πρώην παίκτες της ΕΝΠ, μιλούν στο ΚΕΡΚΙΔΑ για την άνοδο!

Έστω και με αγχωτικό τρόπο λοιπόν, η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Β' Κατηγορία και ετοιμάζεται αν επιστρέψει στα μεγάλα... σαλόνια. Εκεί που ανήκει, τουλάχιστον με βάση τα όσα μας ανέφεραν πιο κάτω 26+1 κύριοι!

Με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου, η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με 26 ξένους πρώην παίκτες της ΕΝΠ (ας είναι καλά η τεχνολογία και τα social media) συν 1 Παραλιμνίτη και τους ζητήσαμε να μας εκφράσουν τα συναισθήματά τους σχετικά με την επιτυχία της πρώην ομάδα τους αλλά και να μας μιλήσουν για τις αναμνήσεις τους από το Παραλίμνι.

Ο αριθμός δεν είναι τυχαίος φυσικά, είναι συμβολικός. Η επιλογή για επικοινωνία με 26 πρώην ποδοσφαιριστές της Ένωσης έχει να κάνει με την Θύρα 26, με το +1 να είναι το... κερασάκι!

Πιο κάτω διαβάστε τι μας δήλωσαν οι 26+1 πρώην "βυσσινί" και ευχόμαστε να το αγαπήσετε, όπως το αντίστοιχο προ τριετίας με τους 44 λόγους που η τότε χρονιά θα μείνει αξέχαστη!

ΑΛΕΞ ΝΤΑ ΣΙΛΒΑ (2010-11)

Περιγραφή: Κάποιοι τον είπαν παικταρά, κάποιοι άλλοι μάγο. Είναι και τα δύο, συν το ότι είναι ο κορυφαίος ξένος που φόρεσε ποτέ την βυσσινί φανέλα! Και ένας από τους κορυφαίους ξένους που αγωνίστηκαν γενικότερα στην Κύπρο. Σύμμαχος με την τελευταία πρόταση, είναι οι... εξωγήινες εμφανίσεις του με ΑΕΚ και Απόλλωνα. Οι κοφτές του ντρίμπλες, οι εκτελέσεις φάουλ, τα μακρινά του σουτ με τα... διαολεμένα φάλτσα θα πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια!

"Νιώθω υπέροχα! Το Παραλίμνι αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Μπορεί να πέρασαν χρόνια αλλά είμαι πάντα ευγνώμων στην Ένωση και το Παραλίμνι. Σήμερα που μιλάμε, αν έχω ένα καλό όνομα στην Κύπρο είναι επειδή η Ένωση μου έδωσε την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος από το αποτέλεσμα της Παρασκευής και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εύχομαι πραγματικά ότι καλύτερο και να φτιάξουν μια πολύ καλή ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχουν μερικούς καλούς παίκτες, αν προσθέσουν ακόμα 2-3 σπουδαίους παίκτες που να κάνουν την διαφορά δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα".

ΜΑΡΚ ΜΠΕΡΤΣΙΛ (2010-12)

Περιγραφή: Πραγματικός Braveheart! Γεννημένος πολεμιστής, ήταν πάντα πρόθυμος να βάλει το σώμα του μπροστά για να προστατέψει είτε συμπαίκτη του είτε την ομάδα. Έπαιξε με συνέπεια από αριστερό μπακ μέχρι σέντερ φορ και το μάτι του γυάλιζε είτε ήταν αντίπαλος το ΑΠΟΕΛ είτε δίτερμα με την εφηβική ομάδα!

"Είναι φανταστικό που η Ένωση επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία, εκεί που πραγματικά ανήκει. Η ΕΝΠ έχει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά μου, οι άνθρωποι ήταν τόσο φιλόξενοι και οι οπαδοί τόσο παθιασμένοι. Έχουν την ψυχολογία και την νοοτροπία «εμείς ενάντια σε όλο τον κόσμο» και είμαι σίγουρος ότι την χρησιμοποίησαν ξανά για να επιστρέψουν στην Α’ Κατηγορία. Η Ένωση είναι μια από αυτές τις ομάδες που γίνονται κομμάτι σου, κάθε εβδομάδα είναι ένα από τα αποτελέσματα που ψάχνω να βρω. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα επιστρέψω, να επισκεφτώ το Παραλίμνι, τώρα που θα αγωνίζεται η ομάδα στην Α’ Κατηγορία. Πλέον είμαι σκάουτερ της AFC Bournemouth στην Ευρώπη και θα έρθω να δω αν υπάρχει κάποιος τοπ παίκτης για να παρακολουθήσουμε. Εύχομαι ότι καλύτερο στην ομάδα για το μέλλον και να παραμείνει στην θέση που ανήκει, επιστρέφοντας στην Α’ Κατηγορία".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ (2014-16)

Περιγραφή: Από τα καλύτερα παιδιά και τους καλύτερους επαγγελματίες ever. Όχι μόνο που έπαιξαν στην Ένωση, αλλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα! Δύο χρόνια, ΔΕΝ έλειψε από κανένα παιχνίδι, ήταν βασικός σε όλα, ΔΕΝ τραυματίστηκε ποτέ και ΔΕΝ τιμωρήθηκε ποτέ!

"Τα συναισθήματα μου για την Ένωση τα γνωρίζουν όλοι στο Παραλίμνι... Λείπω δύο χρόνια από εκεί όμως η καρδιά και το μυαλό μου ακολουθούν κάθε προσπάθεια της. Σαν σήμερα θυμάμαι την ημέρα στο γήπεδο της Ξυλοφάγου που σηκώσαμε το πρωτάθλημα με την Ένωση και νοιώθω πολύ περήφανος γι’ αυτό αλλά και για τα παιδιά που κατάφεραν το ίδιο  φέτος και η Ένωση γύρισε ξανά εκεί που ανήκει στην Α’ Κατηγορία.

Εύχομαι με την νέα σεζόν να υπάρξει σωστή οργάνωση, σωστές κινήσεις έτσι ώστε να βρίσκεται στην Α’ κατηγορία για πολλά ακόμη χρόνια και να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Να ζήσει η Ένωση ξανά στιγμές όπως παλιά και να ανάψει ξανά η φλόγα τον φίλαθλων, να γεμίζουν το γήπεδο για να την στηρίζουν !

Η Ένωση για μένα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο συναισθηματικά. Δέθηκα πάρα πολύ με τους ανθρώπους και την ομάδα και αυτό έβγαινε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έδωσα ψυχή και σώμα, για μένα το κάθε παιχνίδι στο Παραλίμνι ήταν ξεχωριστό και έδινα το 100% τον δυνατοτήτων μου για το αποτέλεσμα. Δυο χρόνια ήταν το ποδοσφαιρικό μου  σπίτι. Έζησα πάρα πολύ όμορφα συναισθήματα στην πόλη που έχω πόλους φίλους αλλά και  στο Τάσος Μάρκου. εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία και καλή τύχη στην νέα σεζόν στην Ένωση!!!"

ΧΟΥΓΚΟ ΦΑΡΙΑ (2008-13)

Περιγραφή: Πορτογάλος που από λάθος γεννήθηκε στην Πορτογαλία, αφού είναι πιο Παραλιμνίτης και από αυθεντικούς Παραλιμνίτες! Από τις λίγες περιπτώσεις που ενώ στην πρώτη του χρονιά υπήρχε γκρίνια για τις εμφανίσεις του, κατάφερε στο τέλος της ημέρας να είναι αγαπητός από όλους και να λησμονείται μέχρι σήμερα. Α, και να τρέχει μέχρι σήμερα! Υ.Γ Η ατάκα "θέλουμε ένα αμυντικό χαφ σαν τον Φαρία", από το 2013 μέχρι σήμερα, με βάση πρόχειρους υπολογισμούς θα πρέπει να έχει ειπωθεί γύρω στις 2342325242542 φορές!!

"Κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στην Ένωση, άκουσα αρκετές φορές το ότι λίγες ήταν οι ομάδες που δεν είχαν ποτέ υποβιβαστεί και η Ένωση ήταν μία από αυτές. Δυστυχώς αυτό συνέβη λίγα χρόνια αργότερα αλλά τώρα ήρθε ο καιρός για να επιστρέψουμε εκεί που έπρεπε να είμαστε και να μην φύγουμε ποτέ. Αισθάνομαι πολύ περήφανος και περισσότερο από ευτυχής για αυτό το επίτευγμα και μπορώ να δω ότι το μέλλον χαμογελάει προς την σωστή κατεύθυνση. Μπορώ να νιώσω την στήριξη που είχε η Ένωση από παντού, ο κόσμος και η διοίκηση σίγουρα έπαιξαν τεράστιο ρόλο στην επιτυχία.

Εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι θα συμβεί, η ΕΝΠ να συνεχίσει την πορεία της στην Α’ Κατηγορία, γνωρίζοντας ότι σε συνεργασία ο κόσμος με την ομάδα, όλοι μαζί μπορούν να χτίσουν κάτι πολύ ξεχωριστό. Θα υπάρξουν πολύ καλές και πολύ κακές στιγμές, αλλά πρέπει να κολλήσετε και να μάθετε από αυτό. Το Παραλίμνι και η Ένωση ήταν το σπίτι μου για πέντε χρόνια. Μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου η παρουσία εκεί. Έχω υπέροχες αναμνήσεις, έκανα μεγάλες φιλίες και όχι μόνο εγώ αλλά και η οικογένειά μου αγαπάμε το Παραλίμνι. Ακόμα και ο γιος μου που βρισκόταν στο Νηπιαγωγείο στο Παραλίμνι την εποχή εκείνη, ρωτάει όλη την ώρα πότε θα πάμε πίσω στο Παραλίμνι! Και ναι, ισχύει ότι είπα πριν από πολύ καιρό. Θεωρώ την ΕΝΠ ως το δεύτερο μου σπίτι. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, το διοικητικό συμβούλιο και τους οπαδούς ότι καλύτερο για την επόμενη σεζόν".

ΚΕΝΕΘ ΦΑΝ ΡΑΝΣMΠΕΚ (2014-16)

Περιγραφή: Το 2014 όταν αποκτήθηκε ήταν 20 χρονών και στο ντεμπούτο του πιστέψαμε ότι μας κάνει πλάκα, αφού η ωριμότητα και ο τρόπος κυριαρχούσε στην μεσαία γραμμή θύμιζε 30άρη με εμπειρία από μεγάλα πρωταθλήματα! Εξαιρετικά ποιοτικός και ταλαντούχος, είναι ακόμη σε νεαρή ηλικία και δεν αποκλείεται να τον δούμε ξανά στα μέρη μας!

"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που η Ένωση επέστρεψε στο ανώτατο επίπεδο. Εκεί που αγωνίστηκε για τόσα πολλά χρόνια, εκεί που είναι το μέρος που της αξίζει να βρίσκεται. Εύχομαι να μπορέσει να διατηρηθεί στην Α’ Κατηγορία και (γιατί όχι) να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της νέας χρονιάς! Έχω μόνο ωραία πράγματα να θυμάμαι από το Παραλίμνι. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο τρόπος που με καλωσόρισε και με υποδέχθηκε ο κόσμος και ο τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπιζαν όσο ήμουν εκεί, μου προκαλεί πάντα υπέροχα συναισθήματα. Το Παραλίμνι θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου".

ΜΙΛΙΑΝ ΜΙΡΝΤΑΚΟΒΙΤΣ (2012-13)

Περιγραφή: Μετά τις Καλοκαιρινές... ταλαιπωρίες με τους κύριους Οκοτούβα και Όραβετς, τον Ιανουάριο έγινε η δουλειά. Ο Σέρβος Killer άρχισε με την μία να σκοράρει, η ομάδα έμεινε άνετα στην κατηγορία και έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

"Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την επικοινωνία και την ευκαιρία που μου δίνεις, είναι ευχαρίστηση για μένα να συμμετέχω σε αυτό. Εννοείται ότι εύχομαι στην πρώην ομάδα μου με την επιστροφή της στην Α’ Κατηγορία να σταθεροποιηθεί. Εύχομαι να μείνει για πάντα στην Α’ Κατηγορία, διότι το αξίζει σαν σύλλογος. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από το Παραλίμνι, ότι καλύτερο από μένα για την νέα χρονιά".

ΙΓΚΟΡ ΑΝΓΚΟΥΛΟ (2013-14)

Περιγραφή: Ακόμα και σε μια κακή ποιοτικά Ένωση, κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο του και με την επαφή που είχε με τα αντίπαλα δίκτυα. Αν κατάφερνε να τον αποκτήσει υπό άλλες συνθήκες η Παραλιμνίτικη ομάδα και δεν υποβιβαζόταν, τότε σίγουρα θα τον πουλούσε αρκετά χρήματα.

"Είναι πραγματικά υπέροχο νέο! Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και ιδιαίτερα για τον κόσμο της. Η ΕΝΠ δεν έπρεπε ποτέ να υποβιβαστεί. Είναι ένας ιστορικός σύλλογος και ελπίζω η άνοδος της Παρασκευής να είναι και η τελευταία, να μην υπάρξει ξανά άλλος υποβιβασμός. Εύχομαι να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία και βήμα – βήμα να κάνει βήματα προς τα πάνω του βαθμολογικού πίνακα. Πραγματικά το αξίζει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η διοίκηση, το προσωπικό και ο κόσμο της ομάδας να συνεχίσουν στην ίδια γραμμή για να δημιουργήσουν μια δυνατή και με φιλοδοξίες ομάδα. Όλοι μαζί, θα είναι πιο δυνατοί. Η τελευταία μου ανάμνηση, είναι ο πρώτος υποβιβασμός. Ήταν μια από τις πιο στενάχωρες ημέρες της ζωής μου. Παλέψαμε τόσο πολύ αλλά υποβιβαστήκαμε στο τελευταίο παιχνίδι, απλά για ένα γκολ. Αλλά δεν θα ήταν δίκαιο να κρατήσω μόνο την κακή τελευταία ανάμνηση. Θυμάμαι τον κόσμο στο Παραλίμνι να είναι πολύ δεμένος με την ομάδα. θυμάμαι πόσο πολύ παλέψαμε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και σχεδόν φτάσαμε στην επίτευξη του στόχου, θυμάμαι επίσης τις καλές στιγμές στην κεντρική πλατεία του Παραλιμνίου, συζητώντας για ποδόσφαιρο με τους φίλους της Ένωσης. Σίγουρα ήταν υπέροχο που έπαιξα μπάλα εκεί".

ΧΟΡΧΕ ΤΡΟΪΤΕΪΡΟ (2016-17)

Περιγραφή: Σε μια χρονιά που στέφθηκε με αποτυχία, ήταν από τους λίγους διασωθέντες. Όαση στο δημιουργικό κομμάτι, στις καλές του μέρες μπορούσε να ντριμπλάρει ακόμα και τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές του πάγκου!

"Είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ χαρούμενος που η Ένωση επιστρέφει στην θέση στην οποία αξίζει πάντα να είναι, στην Α’ Κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστή προεργασία και να γίνουν σωστές επιλογές ενόψει της νέας σεζόν. Έχει όλα τα φόντα να συναγωνιστεί τις μεγάλες ομάδες, έχει τον κόσμο και εξαιρετικά άτομα στην διοίκηση. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από αυτή την σπουδαία ομάδα, με ταπεινούς ανθρώπους τόσο στο συμβούλιο όσο και στον απλό κόσμο. Που πολεμούν για το καλό της ομάδας και την αγαπούν. Κάνουν τα πάντα για να είναι οι ποδοσφαιριστές χαρούμενοι και ήταν προνόμιο για μένα να αγωνιστώ με την φανέλα της Ένωσης. θα είναι πάντα στην καρδιά μου. ΠΑΜΕ ΕΝΟΣΙΣ!"

ΜΠΕΣΑΡΤ ΙΜΠΡΑΪΜΙ (2013-14)

Περιγραφή: Οι λίγοι μήνες παρουσίας του στο Παραλίμνι, λίγο έλειψε να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα και η καταδικασμένη Ένωση να παραμείνει κατηγορία. Από τα ανεξήγητα φαινόμενα που καμία μεγάλη ομάδα δεν εκτίμησε σωστά τα προσόντα του. Πλέον σκοράρει... κατά ριπάς στα Σκόπια.

"Χαιρετίσματα σε όλο το Παραλίμνι. Έχω εξαιρετικές αναμνήσεις από την παρουσία μου στην Ένωση, πέρασα πολύ καλά αγωνιζόμενος εκεί. Έχω μόνο καλές στιγμές να θυμάμαι, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Οι οπαδοί και ο κόσμος γενικότερα ήταν εξαιρετικοί, όπως και ο αδερφός μου Γιώργος Μουστακάς (σ.σ ήταν μέλος της ποδοσφαιρικής εφορίας που έφερε στην Κύπρο τον Ίμπρα)."

ΚΑΡΛΟΣ ΜΙΛΙΑΖΕΣ (2012-13)

Περιγραφή: Έχουμε ακούσει πολλές φορές για αριστερά μπακ που παίζουν και κεντρικοί αμυντικοί. Είναι συνήθως κάτι μπακ που δεν περνούν το κέντρο, είναι αδύνατοι επιθετικά και επιβιώνουν λόγω αμυντικής προσήλωσης. Ο Μιλιάζες ήταν από τις σπάνιες περιπτώσεις που ενώ ήταν επιθετικό μπακ, με εξαιρετικές κούρσες και σέντρες, έπαιζε και στο κέντρο της άμυνας σαν να είναι η φυσική του θέση!

"Νιώθω πολύ χαρούμενος επειδή ΕΝΠ είναι μια πολύ καλή ομάδα και αξίζει να βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Εύχομαι τα άτομα που ηγούνται της ομάδας να μπορέσουν επιτέλους να καθιερώσουν την ομάδα στην Α’ Κατηγορία. Το ποδόσφαιρο μας έχει αποδείξει ότι για να χτίσεις μια καλή ομάδα δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί λίγη οργάνωση και αγάπη για τον σύλλογο. Έχω καλές αναμνήσεις από το Παραλίμνι διότι η ομάδα παρά τα οικονομικά προβλήματα που είχε, πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, όντας κοντά στην πρώτη πεντάδα. Θυμάμαι τους οπαδούς να τραγουδούν στους δρόμους μετά από επιτυχίες αλλά και να είναι απογοητευμένοι στο τέλος όταν ξηλώθηκε εκείνη η ομάδα που είχαμε. Κατά την άποψη μου, αν συνεχίζαμε με την ίδια ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα μέναμε στην πρώτη πεντάδα. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Καλή τύχη στην ΕΝΠ και είμαι περήφανος που έπαιξα εκεί. Εύχομαι ότι καλύτερο και ελπίζω να δω την Ένωση ξανά στις θέσεις που της αξίζει".

ΤΟΜΑΣ ΠΡΑΚΕΡ (2016-17)

Περιγραφή: Έχοντας κατά βάση συμπαίκτες νεαρούς και άπειρους, προσπάθησε να έχει και τον ρόλο του καθοδηγητή. Ήταν από τους λίγους παίκτες που έδωσαν ότι μπορούσαν και παρά την αποτυχημένη χρονιά, όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για το ήθος και τον επαγγελματισμό του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που η Ένωση επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία, είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Για την επόμενη χρονιά, εύχομαι η Ένωση να μην μπλεχτεί σε περιπέτειες και να εξασφαλίσει όσο το δυνατό νωρίτερα την παραμονή της. Το Κυπριακό πρωτάθλημα χρειάζεται μια ομάδα όπως η ΕΝΠ στην Α’ Κατηγορία. Οι αναμνήσεις που έχω είναι πολύ καλές. Πρώτα απ’ όλα, οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα, ήταν πολύ φιλικοί και εξυπηρετικοί. Οι συνθήκες και οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ επαγγελματικές και η ζωή για μένα και την οικογένειά μου ήταν υπέροχη. Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, ο κόσμος της Ένωσης. πάντα είναι δίπλα στην ομάδα, δίνει τα πάντα και την στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι να ήμασταν στην Α’ Κατηγορά από την προηγούμενη χρονιά για να ήμουν και εγώ μαζί σας και να πανηγυρίσουμε μαζί".

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (2006-08)

Περιγραφή: Μπορεί να είχε λίγες συμμετοχές (ο οποιοσδήποτε θα είχε λίγες αν ήταν στην σκιά του αξέχαστου Πέταρ), ωστόσο αγάπησε όσο λίγοι την Ένωση και το Παραλίμνι. Με μια μικρή βόλτα στα social media θα το καταλάβετε!

"Δεν σου κρύβω ότι παρακολουθώ την Ένωση από την ημέρα που έχω φύγει... Θα σου πω τα συναισθήματα μου: Νιώθω υπερήφανος ότι ήμουν μέλος αυτής της οικογένειας που ονομάζεται Ένωσις Νέων Παραλίμνιου και η ομάδα ανήκει αποκλειστικά στην μεγάλη κατηγορία... Και όχι μόνο απλά να ανήκει στην μεγάλη κατηγορία αλλά ανήκει και στην ελίτ του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Εύχομαι ο κόσμος να αγκαλιάσει την ομάδα να στηρίξει την δύσκολη προσπάθεια και επιπρόσθετα εύχομαι ολόψυχα ένα τρόπαια που τόσο πολύ αξίζει αυτή η ομάδα. Η φιλοξενία του κόσμου εγκάρδια. Δεν θα ξεχάσω τον αείμνηστο Πέταρ, την άριστη οργάνωση, την ειδικευμένη εκγύμναση από τον Αδάμο Ισαάκ, τις εγκαταστάσεις, την προετοιμασία στο Σέεφελντ. Με λίγα λόγια τα ΠΑΝΤΑ. Όλοι ενωμένοι και καλή επιτυχία στην αγαπημένη μας ομάδα... Τα χαιρετίσματα μου και σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφραστώ για το Παραλίμνι!"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΚΛΗΣ (2001-04)

Περιγραφή: Ενέργεια, ενέργεια, ενέργεια! Απίστευτη φυσική κατάσταση, ασταμάτητο τρέξιμο, ασταμάτητη εμψύχωση στους συμπαίκτες του. Ήταν ένας μέσος που όταν η ΕΝΠ ήταν σε άμυνα ήταν αμυντικό χαφ, όταν κέρδιζε μπάλα ήταν κεντρικό χαφ όταν ήταν σε επίθεση επιτελικό χαφ! Ο ορισμός του παίκτης - προπονητής.

"Νιώθω χαρούμενος γιατί πραγματικά ήταν η ομάδα που έμεινα περισσότερα χρόνια στην Κύπρο. Τρία χρόνια έχω δεθεί με τους ανθρώπους εκεί, έχω ακόμα επαφή με πάρα πολλούς και χαίρομαι ιδιαίτερα που επιστρέφει εκεί που ανήκει. Πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Οι αναμνήσεις είναι πραγματικά υπέροχες πολύ ωραίες στιγμές μεγάλες νίκες με πολύ κόσμο στο γήπεδο. Το μόνο που με στενοχώρησε πάρα πολύ όταν ήμουν εκεί στο Παραλίμνι ήταν ότι το 2002 όταν με δύο ισοπαλίες μείναμε εκτός τελικού. Απέναντι μας ο Εθνικός Άχνας, 1-1 στο πρώτο παιχνίδι όταν μας ισοφάρισε στο 95 στο Παραλίμνι και 0-0 στο Δασάκι που είχε 1500 Ενωσίτες και ήταν σαν να παίζουμε στην έδρα μας".

ΑΝΤΡΙΟΥ ΧΟΓΚ (2012-13)

Περιγραφή: Από το 2013 όταν έφυγε, φέτος ήταν η μοναδική χρονιά που δεν ακούστηκε το όνομά του από τον κόσμο μιας και ο Ρομέρο είχε μια πολύ καλή χρονιά. Αν και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία λόγω του ότι προερχόταν από την Μάλτα, εντούτοις πραγματοποίησε... μυθικές εμφανίσεις, παρανοϊκές επεμβάσεις, γι' αυτό και παραμένει αξέχαστος!

"Είναι φανταστικό νέο. Επιστρέφει εκεί που ανήκει μια ομάδα όπως η Ένωση. Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος για την ομάδα, παρακολουθούσα όλη την πορεία της κατά την διάρκεια της σεζόν. Για την νέα σεζόν, εύχομαι να πραγματοποιήσει ένα καλό πρωτάθλημα και να επιτύχει τους ρεαλιστικούς της στόχους και να χτίζει για κάθε επόμενη χρονιά. Σιγά σιγά μπορεί να γίνει μία δύναμη στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι αναμνήσεις μου από το Παραλίμνι είναι ξεχωριστές. Είναι μια ομάδα που έχει θέση πολύ κοντά στην καρδιά μου. Ένα μέρος που θα ήθελα να επισκεφτώ ξανά και ίσως να παίξω ξανά. Η ζωή και ο κόσμος είναι φανταστικοί. Μου λείπει το Παραλίμνι από την πρώτη ημέρα που έφυγα".

ΤΖΙΜΙ ΝΤΕ ΓΟΥΛΦ (2009-12)

Περιγραφή: Ηρεμία και μυαλό που δουλεύει δύο φορές πιο γρήγορα από τον μέσο άνθρωπο. Μπορεί να μην είχε μεγάλη ταχύτητα και να μην μπορούσε να κερδίσει τους αντιπάλους του στο σπριντ, ωστόσο ο Τζίμι είχε απίστευτο IQ και με αυτό πραγματοποίησε σπουδαία καριέρα, παίζοντας είτε αμυντικό χαφ είτε κεντρικός αμυντικός.

.

"Ένα μεγάλο μπράβο στην Ένωση από το Βέλγιο! Είμαι χαρούμενος που διάβασα την είδηση ότι η Ένωση επέστρεψε στην Α' Κατηγορία! Και αυτό συνέβη την χρονιά που η ομάδα μου κατέκτησε το πρωτάθλημα! Είναι ωραίο για τον κόσμο του Παραλιμνίου που η ομάδα επιστρέφει εκεί που ανήκει. Εύχομαι στην ομάδα μια πολύ καλή χρονιά την επόμενη σεζόν και ότι θα έχουν τις φιλοδοξίες να φτιάξουν μια ομάδα που να είναι γύρω στην 6η και 7η θέση. Και φυσικά να έχουν μερικά καλά αποτελέσματα με τις μεγάλες ομάδες. Ίσως να μπορέσει να κάνει κάτι έξτρα στο Κύπελλο; Γιατί όχι! Οι αναμνήσεις μου από το Παραλίμνι είναι υπέροχες. Γνώρισα αρκετούς ανθρώπους εκεί, που με στήριξαν κάνοντας με νιώσω σαν να είμαι στο σπίτι μου! Και φυσικά ακόμα θυμάμαι την μεγάλη μας νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ! Να πεις εκ μέρους μου ένα "γεια" σε όλους στο Παραλίμνι. Και ποιος ξέρει; ίσως μια μέρα να μπορέσω να γίνω προπονητής της ομάδας. Εδώ και τέσσερα χρόνια είμαι προπονητής στην Β' ομάδα της Cercle Brugge".

ΝΤΙΤΕΡ ΦΑΝ ΤΟΡΝΑΟΥΤ (2009-11)

Περιγραφή: Είναι από τους επιθετικούς που η φράση "έχει το γκολ στο αίμα του" δεν λέγεται σε μορφή υπερβολής. Κλασικό φορ περιοχής, όταν η ομάδα λειτουργούσε σωστά και έστελνε την μπάλα στα τετράγωνα, η φάση ήταν μισό γκολ. Από τους πιο αποδοτικούς σέντερ φορ των τελευταίων χρόνων στην ΕΝΠ.

"Είναι πολύ ωραίο που η Ένωση κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο. Η Α’ Κατηγορία είναι το μέρος που ανήκει η ΕΝΠ!! Ειδικά με τα άτομα που είναι τώρα στην διοίκηση, είναι άνθρωποι που κάνουν τα πάντα για την ομάδα τους! Εύχομαι η ΕΝΠ να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία την επόμενη χρονιά και να πετύχει πολλές μεγάλες και σημαντικές νίκες. Έχω πάρα πολλές καλές αναμνήσεις από το Παραλίμνι. Η περίοδος μου στην ομάδα ήταν θετική, τόσο για μένα όσο και για τον σύλλογο. Ιδίως με τον κύριο Πάμπο Χαραλάμπους στην διοίκηση, ήταν μια περίοδος που την απόλαυσα πάρα πολύ! Είναι ένας παθιασμένος με το ποδόσφαιρο άνθρωπος που προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο για την ΕΝΠ. Ήταν κρίμα που αποχώρησε από το συμβούλιο τον δεύτερο χρόνο μου στην ομάδα. αλλά τώρα επέστρεψε και αυτό είναι το πιο σημαντικό για την ΕΝΠ. Προς το παρόν κάνω το δίπλωμα προπονητικής και είμαι προπονητής στην Β’ ομάδα της Club Bruges. Ελπίζω μια μέρα να επιστρέψω στο Παραλίμνι σαν προπονητής!"

ΜΑΡΙΟ ΜΠΟΥΝΤΙΜΙΡ (2014-16)

Περιγραφή: Στους μήνες που έπαιξε στην Β' Κατηγορία, τους έκανε πλάκα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο αγώνας θύμιζε σχολικές ομάδες που η μία εξ' αυτών έκανε... κλεψιά και έφερε στην ομάδα της εξωσχολικό! Τόσο μεγάλη ήταν η διαφορά του και η άνεση με την οποία κυριαρχούσε.

"Μετά από δύο χρόνια, η Ένωση απέδειξε ξανά ότι ανήκει στην Α’ Κατηγορία. Εύχομαι ολόψυχα ότι καλύτερο και ελπίζω να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία όσο περισσότερο γίνεται! πέρασα 1,5 χρόνο στο Παραλίμνι και έχω μόνο υπέροχες αναμνήσεις από τον κόσμο και την πόλη. Εύχομαι σε όλους ότι καλύτερο".

ΡΑΝΤΟΒΑΝ ΚΡΙΒΟΚΑΠΙΤΣ (2009-13)

Περιγραφή: Η κάθετη του Κρίβο θα πρέπει να γραφτεί σε USB, να φυλαχτεί σε ασφαλές μέρος και όποτε κάποιος μικρός εκφράσει την επιθυμία να παίξει ποδόσφαιρο και να γίνει επιτελικό χαφ, να βλέπει στο USB τον Κρίβο να μοιράζει την μπάλα και να ξεκινά την προσπάθεια αντιγραφής στον δικό του... σκληρό δίσκο!

"Γεια σου φίλε! Χάρηκα που άκουσα το νέο αυτό, η Ένωσις Νέων Παραλιμνίου πρέπει να είναι πάντα ψηλά! Επόμενος στόχος, θα πρέπει να είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία και μετά να προσπαθήσει για το κάτι περισσότερο, μπορείτε να με περιμένετε να έρθω για προπονητής (σ.σ χαμόγελα). Δεν ξέχασα τους πολλούς και καλούς φίλους που έχω στο Παραλίμνι, θυμάμαι πόσο καλή ομάδα είχαμε και πόσο καλό ποδόσφαιρο παίξαμε. Χαιρετίσματα σε όλους τους οπαδούς της Ένωσης και σε όλο το Παραλίμνι. Ελπίζω ότι μια μέρα θα έρθω στην ομάδα και θα φωνάζουμε όλοι μαζί! Να ’στε όλοι καλά!"

ΡΟΚΙ ΠΗΤΕΡΣ (2009-10)

Περιγραφή: Εγκεφαλικός και μυαλωμένος χαφ, χωρίς φαντεζί ενέργειες αλλά με ουσία στο παιχνίδι του. Ήταν πιο κοντά στα μοντέρνα χαφ της τωρινής εποχής, γι' αυτό και πολλοί δυσκολεύτηκαν να εκτιμήσουν την τότε παρουσία και προσφορά του!

"Συνεχίζω να ακολουθώ την Ένωση μέσω του διαδικτύου και είναι υπέροχο που κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο.  Εύχομαι να έχει η ομάδα μια καλή σεζόν στην Α’ Κατηγορία, ότι θα παραμείνει εκεί και ότι θα ξαναγίνει μια ομάδα που θα αγωνίζεται για πάντα στην μεγάλη κατηγορία. Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την ΕΝΠ. Πραγματικά ένιωσα ότι είναι μια ομάδα – οικογένεια και με καλωσόρισαν με ανοικτές αγκάλες. Πραγματικά απολάμβανα την παρουσία μου στο Παραλίμνι και αν ήταν στο χέρι μου, θα έπαιζα για πολλά χρόνια ποδόσφαιρο στην Ένωση. Την σεζόν που ήμουν εκεί, είχαμε μια καλή χρονιά και τερματίσαμε σε καλή θέση. Μου αρέσουν πολύ οι Κύπριοι άνθρωποι με την ζεστασιά τους και φυσικά η Κύπρος είναι πανέμορφη σαν χώρα. Ακόμα και τώρα, συχνά σκέφτομαι τις μέρες μου στην Κύπρο και ελπίζω να έρθω σύντομα να την επισκεφτώ και να παρακολουθήσω την ΕΝΠ από κοντά! Αυτές τις δύο εβδομάδες που έρχονται, θα παίξω τους τελευταίους μου αγώνες ως ποδοσφαιριστής. Έχω γίνει παίκτης – προπονητής σε ομάδα στο Βέλγιο από τον περασμένο Δεκέμβριο και ακολουθώ τα μαθήματα για το δίπλωμα μου στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Βελγίου (KBVB) , για να γίνω επαγγελματίας προπονητής. Αυτή την περίοδο παρακολουθώ τα μαθήματα για το UEFA A. Ευχαριστώ για την επικοινωνία και εύχομαι ότι καλύτερο στο Παραλίμνι!"

ΧΟΥΓΚΟ ΛΟΠΕΣ (2013-14)

Περιγραφή: Απίστευτη ταχύτητα, πολύ καλός στο ένας με έναν, από τους καλύτερους που είχε ποτέ η Ένωση. Δεν ήταν καθόλου τυχαία η μεταγραφή του αλλά και οι πολύ καλές του εμφανίσεις στον Απόλλωνα.

"Είναι υπέροχο που μια ιστορική ομάδα επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία. Εύχομαι ολόψυχα όπως καταφέρει και παραμείνει εκεί. Αυτή η ομάδα είναι όπως η οικογένειά σου, ο κόσμος είναι πολύ κοντά και τρελός με την ομάδα του".

ΜΠΕΚΙΜ ΚΑΠΙΤΣ (2005-09)

Περιγραφή: Δυναμικός στόπερ, που ήταν ανίκητος ψηλά χωρίς να έχει όμως προβλήματα χαμηλά. Για μια τετραετία αποτέλεσε... εγγύηση στα μετόπισθεν της Ένωσης και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στις χρονιές που η ομάδα τερμάτισε στην πρώτη εξάδα.

"Είμαι χαρούμενος και περήφανος που η ομάδα μου επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία, επειδή πραγματικά το αξίζει. Εύχομαι να σταθεροποιηθεί και σε λίγα χρόνια να πολεμάει για τις πρώτες θέσεις. Οι αναμνήσεις μου είναι εξαιρετικές από το Παραλίμνι και την ομάδα, πάντα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Γνώρισα πολύ καλούς ανθρώπους, με τους οποίους κρατάω επαφή μέχρι σήμερα".

ΕΝΒΕΡ ΑΛΙΒΟΝΤΙΤΣ (2011-12)

Περιγραφή: Εξαιρετικά γρήγορος, από τους καλύτερους παίκτες στο να σπάνε το οφσάιντ και να φεύγουν στην πλάτη της άμυνας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν βασικό στέλεχος και με πολύ καλές εμφανίσεις. Η μετέπειτα σπουδαία καριέρα του, ήταν η αναμενόμενη.

"Νιώθω υπέροχα που η Ένωση θα είναι ξανά στην Α’ Κατηγορία, νομίζω το αξίζει και της εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι να μείνει στην Α’ Κατηγορία και να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Το απόλαυσα παίζοντας στην Ένωση και είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα".

ΚΡΙΣΤΟΦ ΙΜΣΙΟΤ (2010-12)

Περιγραφή: Ήταν κλασικό οκτάρι, που μπορούσε να κουβαλήσει την μπάλα αλλά ήταν πιο επικίνδυνος όταν ερχόταν από πίσω, πατούσε περιοχή και περίμενε την σέντρα από το πλάι. Χωρίς να είναι το μεγάλο όνομα είχα σταθερά καλή παρουσία και ίσως να έπρεπε να μείνει περισσότερα χρόνια.

"Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που η Ένωση επέστρεψε στην Α’ Κατηγορία, εκεί που ανήκει! Εύχομαι να το γιορτάσατε καλά και από Δευτέρα να στρωθείτε στην δουλειά, για να γίνει σωστή προετοιμασία ενόψει της νέας χρονιάς. Ο στόχος πρέπει να είναι η εύκολη παραμονή χωρίς αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα. Εύχομαι αυτό να συμβεί! Έχω πραγματικά μόνο καλές αναμνήσεις από την παραμονή μου στο Παραλίμνι. Αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο, την πόλη, το φαγητό και τον καιρό. Οπωσδήποτε θα επέστρεφα πίσω!!!"

ΚΡΣΤΕ ΒΕΛΚΟΦΣΚΙ (2010-11)

Περιγραφή: Όταν αποκτήθηκε, είχε μεγαλύτερες περγαμηνές από τον προκάτοχό του, Ιβάν Τρισκόφσκι. Το βάρος που του... φόρτωσαν χρίζοντας τον ως αντί - Τρίσκο δυσκόλεψε την πορεία του ωστόσο η μετέπειτα καριέρα του μάλλον δικαίωσε όσους είχαν εξ' αρχής την βεβαιότητα για το σπουδαίο ταλέντο του.

"Είμαι χαρούμενος για το γεγονός ότι η Ένωση επέστρεψε εκεί που ανήκει, στην Α’ Κατηγορία. Ελπίζω πραγματικά να μην υποβιβαστεί ποτέ ξανά. Εύχομαι να πραγματοποιήσει ένα καλό πρωτάθλημα, με καλά αποτελέσματα και να μην κινδυνεύσει. Έχω κάνει πολύ καλούς φίλους στο Παραλίμνι και πάντοτε θα είμαι οπαδός της Ένωσης. Τις καλύτερες μου ευχές σε όλους τους φίλους της ομάδας".

ΛΑΓΙΟΣ ΤΕΡΙΕΚ (2004-06)

Περιγραφή: Παρά το ότι ήταν νεαρός, κατάφερε να καθιερωθεί έχοντας ως όπλο το... φαρμακερό αριστερό του πόδι. Ξεκίνησε ως αριστερό εξτρέμ αλλά τα καλύτερα του παιχνίδια τα έκανε σε πιο κεντρική θέση, πίσω από τον φορ.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που η ΕΝΠ κέρδισε ξανά την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία. Ελπίζω να έχουν ένα σωστό πλάνο για την νέα χρονιά, για να παραμείνουν στην κατηγορία και να βελτιωθούν. Πρέπει να κάνουν και μακροπρόθεσμες σκέψεις, ελπίζω να δούμε μερικούς παίκτες από τα φυτώρια της ομάδας να παίρνουν ευκαιρίες και να αγωνίζονται στο αρχικό σχήμα. Και αυτό να συνδυαστεί με την παραμονή. Πέρασα δύο χρόνια στην ομάδα και η δεύτερη μου σεζόν ήταν υπέροχη. Τερματίσαμε στην 4η θέση και ήταν φανταστική χρονιά με φανταστικούς παίκτες".

ΚΑΣΠΑΡ ΠΑΟΥΚΣΤΑΝΤ (1987-88)

Περιγραφή: Οι μεγαλύτεροι που τον έζησαν, κάνουν λόγο για έναν εκ των κορυφαίων (για άλλους είναι ο κορυφαίος) ξένων που έπαιξαν στο Παραλίμνι. Φανταστική ποιότητα, μαζί με τον μπομπέρ Τάσο Ζουβάνη (δεξιά στην φώτο) συνέθεσαν ένα από τα κορυφαία και πιο αποτελεσματικά δίδυμα ever!

"Αισθάνομαι χαρά και περηφάνια για τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, το προσωπικό και φυσικά για τον φανταστικό κόσμο της Ένωσης! Εύχομαι να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο τώρα που κέρδισαν το πρωτάθλημα και την άνοδο. ένα τέτοιο γεγονός ενισχύει την αυτοπεποίθησή της ομάδας. Η δική μου ευχή είναι το Παραλίμνι να μπορέσει να γίνει διεκδικητής για ένα εισιτήριο που θα οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ! Οι αναμνήσεις μου είναι απλά φανταστικές από την παρουσία μου στην Ένωση. Και αυτό το έκαναν οι άνθρωποι στο Παραλίμνι. Έπαιξα για ένα χρόνο στην ΕΝΠ αλλά έκανα φιλίες μιας ζωής! Συγχαρητήρια Παραλίμνι!"

ΔΗΜΟΣ ΓΟΥΜΕΝΟΣ (1997-2015 με δύο διαλείμματα σε Ερμή και Αγία Νάπα. Βασικά μια ζωή)!

Περιγραφή: Χρειάζεται περιγραφή και εξήγηση για το ποιος είναι ο Δήμος; Ο Δήμος ήταν, είναι και θα είναι ο ΑΡΧΗΓΟΣ της Ένωσης. Αυτό και τελεία!

"Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι η Ένωση επέστρεψε εκεί που πρέπει να πάντα να αγωνίζεται. Δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ ομάδα Β' Κατηγορίας, δεν θα της το επιτρέψει ποτέ η ιστορία της. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέψαμε στην Α' Κατηγορία και εύχομαι μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, η Ένωση να παραμείνει εκεί για πάντα, μακριά από αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα".

Υ.Γ ΛΕΒΑΝ ΚΕΜΠΑΤΖΕ (2002-05)

Περιγραφή: Απάντησε λίγο αργοπορημένα, αλλά αξίζει μια μικρή... παρανομία για χάρη του! Για χάρη στις μοναδικές προσποιήσεις και τις ασύλληπτες κοφτές ντρίμπλες του που ζάλιζε κάθε αντίπαλο όταν φορούσε την βυσσινί φανέλα!

"Χαίρομαι πάρα πολύ για την Ένωση! Πάντα πίστευα ότι το Παραλίμνι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Κύπρο και σίγουρα πρέπει να αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία.  Πέρασα τα καλύτερα χρόνια μου εκεί και ήταν πολύ σημαντικές χρονιές για την καριέρα μου. Εύχομαι ολόψυχα η Ένωση να έχει πάντα καλές και μεγάλες επιτυχίες!"