Η… Ισπανική ΑΕΚ και ο Απόλλωνας

Είναι συχνό φαινόμενο να βρίσκει κανείς το όνομα της ΑΕΚ στα ΜΜΕ της Ισπανίας. Η ομάδα της Λάρνακας εδώ και αρκετά χρόνια είναι στελεχωμένη από Ισπανούς ποδοσφαιριστές αλλά και προπονητές με τους συναδέλφους να αναφέρονται σ΄αυτήν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους.

Η ΑΕΚ κατάφερε χθες να αποκλείσει το ΑΠΟΕΛ στα ημιτελικά και να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Το επίτευγμα αυτό έκανε τους Ισπανούς δημοσιογράφους να αφιερώσουν κάποια ρεπορτάζ στην… Ισπανική ΑΕΚ όπως την αποκαλούν. 

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του γνωστού ραδιοφώνου Radio Marca τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της ως εξής: “Ξέρετε ποιος Ισπανός ποδοσφαιριστής έγραψε ιστορία στο εξωτερικό”. Οι αρθρογράφος αναφέρεται στον 37χρονο Χόρχε Λαρένα ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους Ισπανούς συμπαίκτες του αλλά και τον προπονητή τους, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν το κύπελλο στον τελικό με τον Απόλλωνα. 

“Η ΑΕΚ είναι γνωστή ως η… Ισπανική ΑΕΚ αφού το σταφ της αλλά και οι ποδοσφαιριστές είναι στην πλειοψηφία τους Ισπανοί”, σημειώνουν μεταξύ άλλων. 

Μάλιστα στο τέλος του ρεπορτάζ αναφέρεται και η ομάδα του Απόλλωνα η οποία έχει επίσης Ισπανούς στο ρόστερ της. 

Ως καταληκτικό σχόλιο ο Ισπανός που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ γράφει: “Πάντως όποιος και να κερδίσει το κύπελλο, οι Ισπανοί θα είναι στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου”.