Μηνύματα… πιο ενθαρρυντικά από ποτέ!

Είτε κατά τύχη, είτε μέσω συγκυριών είτε από επιλογή, στο φινάλε της σεζόν είδαμε σε αρκετές ομάδες να χρησιμοποιούνται νεαροί ποδοσφαιριστές.

Με εξαίρεση ίσως τις ομάδες που έπαιζαν μέχρι το τέλος διεκδικώντας στόχους, οι περισσότερες απ’ τις υπόλοιπες αποφάσισαν να… τεστάρουν τα νιάτα και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι τα μηνύματα που έστειλαν φέτος οι μικροί, είναι πιο αισιόδοξα από ποτέ!

Στο ΑΠΟΕΛ οι Ανδρέας Παρασκευά, Σεργκέι Γκρούμπατς, Μάρκος Στυλιανίδης και Γιάννης Ανδρέου.

Στον Απόλλωνα ο Ιωάννης Πίττας και ο Ματίγια Σπόλιαριτς.

Στην Ανόρθωση οι Παναγιώτης Αρτυματάς, Κώστας Πηλέας, Νικόλας Ματθαίου, Χρίστος Χατζηπασχάλης και Μιχάλης Ιωάννου.

Στην ΑΕΚ οι Γιάννης Παναγίδης, Ραφαήλ Μάμας, Χρίστος Τρύφωνος, Αναστάσιος Νικάνδρου, Νεόφυτος Ραουνάς, Δημήτρης Ράσπας, Κωνσταντίνος Αναστασίου και Χαράλαμπος Σκορδής.

Στην Ομόνοια οι Ανδρέας Χριστοδούλου, Ανδρέας Παναγιώτου, Κρίστιαν Φώτη, Μαρίνος Τζιωνής, Ανδρέας Κακουλλής, Ανδρέας Φραγκέσκου, Αλέξανδρος Αντωνίου, Σταύρος Χριστοφόρου και Ανδρέας Κατσαντώνης.

Στην ΑΕΛ οι Χρίστος Γουίλερ, Μάριος Ηλία, Γιάννης Γερολέμου, Ανδρέας Κεραυνός και Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης.

Στον Ερμή ο Πάρης Ψάλτης, Λοΐζος Πούνας, ο Φώτης Κέζος, ο Λέαντρος Λίλλης, ο Σάββας Λύτρα και ο Γιώργος Παναγή.

Και τέλος, ειδικά στην Νέα Σαλαμίνα οι μικροί εντυπωσίασαν: Θεοδόσης Σιαθάς, Κωνσταντίνος Σεργίου, Ανδρέας Λεμέσιος, Λευτέρης Χατζηκωνσταντής, Γιάννης Κωστή, Θωμάς Νικολάου, Ιάσωνας Πική, θεόδωρος Κωνσταντίνου, Μάριος Κουζάρης και Μιχάλης Δημητρίου.

Αυτοί όσον αφορά τις οκτώ πρώτες ομάδες. Ο απολογισμός είναι ικανοποιητικός, όπως και τα δείγματα των μικρών ωστόσο το ζητούμενο είναι άλλο. Να μην… εξαφανιστούν με την έναρξη της νέας σεζόν και να ξαναδούμε τα ονόματα τους μετά την 30 η αγωνιστική της επόμενης χρονιάς.

Προφανώς και είναι αδύνατο να διατηρηθούν όλοι στην πρώτη γραμμή, ούτε φυσικά να είναι όλοι μέλη των αποστολών αφού οι περισσότεροι όσο ταλαντούχοι κι αν είναι, δεν είναι έτοιμοι. Το… στοίχημα για τις ομάδες μας είναι να δουλέψουν σωστά με τους μικρούς, να τους διαχειριστούν και να συνεχίσουν να τους ετοιμάζουν έτσι ώστε σύντομα να είναι σε θέση να καθιερώσουν όσο το δυνατό περισσότερους απ’ αυτούς.

Για να είναι κερδισμένες όχι μόνο οι ίδιες οι ομάδες, αλλά και το Κυπριακό ποδόσφαιρο.