ΤΕΛΟΣ και επίσημα η περίοδος χάριτος

Μέσω social media ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης γνωστοποιεί με τον πλέον επίσημο τρόπο το τέλος της περιόδου χάριτος στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Ουσιαστικά οι ομάδες πλέον δεν θα έχουν δικαίωμα να καθυστερούν τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών.

Ο κύριος Νεοφυτίδης ανεβάζοντας τις πιο κάτω φωτογραφίες σημειώνει: 

Αρχίζουμε με το πρώτο μέτρο από 1η Ιουνίου. 

ΤΕΛΟΣ και επίσημα η περίοδος χάριτος. 

Καυτό καλοκαίρι με πάρα πολλή δουλειά και πολλές συναντήσεις με όλους τους εταίρους για ουσιαστική στήριξη των ποδοσφαιριστών και βελτίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ

Η ΚΟΠ μέσω εγκυκλίου έχει ενημερώσει όλα τα σωματεία μέλη της ότι από την 1η Ιουνίου τελειώνει η περίοδος χάριτος επίσημα. Από αυτήν την ημερομηνία κι έπειτα όλα τα συμβόλαια που θα κατατίθενται στην Ομοσπονδία δεν επιτρέπεται να έχουν περίοδο χάριτος ακόμη και αν ένα σωματείο έχει συμφωνήσει κάτι τέτοιο με έναν ποδοσφαιριστή.

Αυτό σημαίνει ότι καμία ομάδα δεν θα μπορεί να αφήσει απλήρωτο ένα ποδοσφαιριστή, συμφωνώντας μαζί του για περίοδο χάριτος. Αν αυτό συμβεί τότε ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί άμεσα να διακόψει το συμβόλαιο του έχοντας δικαίωμα να διεκδικήσει τρεις με έξι μήνες απολαβών πέραν των απολαβών που προνοούνται στο συμβόλαιο του.

Θυμίζουμε ότι μετά από δεκαοκτώ μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, οι FIFA, FIFPro, European Club Association και World League Forum είχαν ανακοινώσει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018.