ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το Τσίρειο (ΔΗΛΩΣΗ στο kerkida)

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζει ότι παρουσιάζεται σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών για τη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Τσίρειο Στάδιο, με αποκλειστική ευθύνη του ΓΣΟ.

Ο πρόεδρος του ΓΣΟ Νεοκλής Θωμά, μιλώντας στην ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, τονίζει ότι δεν ευθύνεται ο ΓΣΟ για την καθυστέρηση.

Η δήλωση του κ. Θωμά

«Σαν ΓΣΟ το θέμα το παρακολουθούμε επί καθημερινής βάσεως. Τελικές αναθεωρημένες μελέτες έχουν κατατεθεί στον ΚΟΑ από την 1η Μαρτίου του 2018 και περιμένουμε την έγκρισή τους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ΚΟΑ (σ.σ αρμόδιους λειτουργούς), μας είπαν ότι είναι απασχολημένοι με άλλα θέματα που τους πιέζουν από… ψηλά για να ετοιμάσουν και κυρίως για τη Limassol Arena. Δεν βρίσκουν χρόνο για να δουν τις μελέτες που έχει καταθέσει ο ΓΣΟ, μας είπαν.

Επιπρόσθετα έχουμε καταθέσει αίτηση στο Δήμο Λεμεσού για άδεια οικοδομής στις 27/9/2017. Ήρθαν με ερωτήσεις τέλη Δεκεμβρίου και αρχές Ιανουαρίου τους δώσαμε τις απαντήσεις. Σε επικοινωνία που είχαμε με λειτουργούς του Δήμου Λεμεσού, μας είπαν ότι εντός των ημερών θα πάνε στην αρμόδια επιτροπή για έγκριση. Διερωτώμαι που είναι η ευθύνη του ΓΣΟ όταν οι μελετητές επελέγησαν μέσω των διαδικασιών που καθορίζει το Κράτος.

Ο ΓΣΟ έχει ορίσει επιτροπή παρακολούθηση του έργου που αποτελείται από πολιτικούς μηχανικούς".