ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ/"Ήταν όλα εναντίον μας, παίκτες που θα αφήσουν εποχή και τα... αποδυτήρια"

Συνέντευξη στο Kerkida.net παραχώρησε ο βοηθός προπονητής της Ομόνοιας, Νικόλας Νικολάου για την εμπειρία του να βρίσκεται στο προπονητικό επιτελείο του τριφυλλιού. Τι απαντά για το κλίμα στα αποδυτήρια, τους ξένους ποδοσφαιριστές και τις Ακαδημίες. Επίσης σχολιάζει την πρόταση Παπασταύρου.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του

Ανέλαβες να βοηθήσεις σε μια δύσκολη περίοδο. Στην συνέχεια, με τα αποτελέσματα οι δυσκολίες μετατράπηκαν σε εφιάλτη. Πως έζησες αυτούς τους μήνες στην Ομόνοια.

«Είναι αλήθεια ότι όταν μου ζήτησε ο κύριος Φρέντμπεργκ να πάω σαν βοηθός του ήξερα ότι η ομάδα ήταν στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Αυτό όμως δεν ήταν αποτρεπτικό για εμένα, γιατί μόνο τιμή και περηφάνια μπορεί να αισθάνεται κάποιος να είναι στην πρώτη ομάδα της Ομόνοιας. Ναι έγινε ακόμα πιο δύσκολο με τα αποτελέσματα αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ να προσπαθούμε. Ήταν όλα εναντίον μας, δύσκολες ομάδες, κακή ψυχολογία παιχτών και η αβεβαιότητα για το μέλλον της ομάδας το έκανα ακόμα πιο δύσκολο».

Η Ομόνοια στα Play Off έκανε την πρώτη της νίκη στην τελευταία αγωνιστική. Μετέφερε μας λίγο το κλίμα στα αποδυτήρια, στο Ηλίας Πούλλος. Οι παίκτες τις συζητούσαν;

«Σίγουρα τα αποτελέσματα έκαναν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Το ψυχολογικό κομμάτι ήταν κάτι που φαινόταν ξεκάθαρα αλλά και η έλλειψη  κινήτρων από κάποιους ποδοσφαιριστές. Εδώ θέλω να αναφέρω ότι παρά τα τόσα που ακούστηκαν διαχρονικά για τα αποδυτήρια της ομάδας σε όλο το διάστημα που ήμασταν στην ομάδα σε καμία περίπτωση δεν έγινε το παραμικρό και οι παίκτες έδειξαν σεβασμό στον κύριο Γέσπερ Φρέντμπεργκ».

Είναι μεγάλος ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα κρατούσες για την νέα χρονιά; Συμμερίζεστε την άποψη πως οι περισσότεροι ξένοι παίκτες δεν αξίζουν να φοράνε την βαριά φανέλα της Ομόνοιας;

«Σίγουρα δεν είναι δική μου δουλειά για το ποιοί παίχτες πρέπει να φύγουν και πόσοι. Αλλά σίγουρα μετά την περσινή σεζόν είναι λογικό να υπάρξουν πολλές αποχωρήσεις. Υπάρχει όμως μια βάση ποδοσφαιριστών που πρέπει να παραμείνει».

Είναι γνωστά τα όσα γίνονται αυτή την στιγμή στο διοικητικό κομμάτι της ομάδας. Πως τα βλέπεις, έχεις μελετήσει κάποια εκ των προτάσεων των επενδυτών; Τι πιστεύεις για τον κύριο Παπασταύρου και τις προθέσεις του για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Έχω διαβάσει όλες τις προτάσεις και σίγουρα όπως όλος ο κόσμος είχα και εγώ της ανησυχίες μου για το μέλλον της ομάδας. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα για να πω ποιός είναι ο πιο καταλλήλος για να αναλάβει. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν θέλει το κακό της Ομόνοιας. Όσοι είναι εκεί θέλουν να δουν την Ομόνοια εκεί που της αξίζει».

Τι χρειάζεται η Ομόνοια αυτή την στιγμή για να βρει την χαμένη της αίγλη;

«Αυτό που χρειάζεται η Ομόνοια είναι ομόνοια και ηρεμία. Αν γίνει αυτό, η όταν υπάρχει αυτό στην ομάδα μόνο επιτυχίες μπορεί να υπάρξουν».

Διετέλεσες προπονητής στις Ακαδημίες της Ομόνοιας. Υπάρχει ταλέντο; Αν ναι γιατί δεν βλέπουμε περισσότερα παιδιά στην πρώτη ομάδα; Μπορούν να δώσουν αυτά που οι ξένοι με τα μεγάλα συμβόλαια δεν έδωσαν;

«Είμαι από τους προπονητές που πιστεύουν πολύ στο ταλέντο που υπάρχει και στην Ομόνοια αλλά και γενικότερα στις ομάδες της Κύπρου. Προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και ιδιαίτερα στις μεγάλες ομάδες πώς να απορροφήσουν τα ταλέντα τους στις πρώτες αφού η πίεση που δέχονται για αποτελέσματα τους κάνει να φοβούνται να δώσουν ευκαιρίες στους μικρούς. Στην Ομόνοια υπάρχουν νέοι ποδοσφαιριστές που θα αφήσουν εποχή».

Ποια είναι τα πλάνα του Νίκου Νικολάου για το μέλλον. Σας έχει ζητηθεί στη νέα προσπάθεια που γίνεται να είσαι μέρος;

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα στην ομάδα και όλοι περιμένουμε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος στην ομάδα και δεν το κρύβω ότι θα ήθελα να παραμείνω. Τέλος με την ευκαιρία που μου δίνεται θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κύριο Γέσπερ Φρέντμπεργκ για την ευκαιρία να δουλέψω στην Ομόνοια. Εύχομαι η ομάδα να βρει το συντομότερο τον δρόμο της και να επιστρέψει εκεί που της αξίζει».