Ο Ανδρέας, από το 11 στο 40!

Στην εκδήλωση της ΚΟΠ, ο Ανδρέας Καρώ βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος νέος του πρωταθλήματός μας.

Μια απόφαση απολύτως ορθή αφού ο 21χρονος άσος αν και ουσιαστικά στην πρώτη του ενεργή χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο, αγωνίστηκε με την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας ως ώριμος 30άρης έχοντας συνολικά 31 συμμετοχές με τους «ερυθρόλευκους». Αν σε αυτές προσθέσουμε και τις 9 με την Εθνική Ελπίδων, τότε φτάνουμε στον εντυπωσιακό αριθμό 40!

Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να πάρει την ορθή απόφαση το προηγούμενο Καλοκαίρι. Έχοντας αποκτηθεί από τον Απόλλωνα το 2016 ως ένας ταλαντούχος αμυντικός στα 19 προς 20, ήταν λογικό ότι δύσκολα θα είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής απ’ την στιγμή που η Λεμεσιανή ομάδα ήταν δεδομένο ότι θα είχε πορεία πρωταθλητισμού. Τον ένα χρόνο που έμεινε στην Λεμεσό, έπαιξε σε 1 παιχνίδι πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου ενώ είχε άλλες 8 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων.

Το Καλοκαίρι του 2017 λοιπόν, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αγωνιστεί και να αποδείξει το κατά πόσο είναι έτοιμος για να ποντάρει επάνω του μια ομάδα επιπέδου όπως ο Απόλλωνας. Έφυγε δανεικός για την Νέα Σαλαμίνα, εκεί που με το… καλημέρα έγινε βασικός και ξεχώριζε ακόμα και την περίοδο που οι «ερυθρόλευκοι» πελαγοδρομούσαν.

Απ’ τις 11 περσινές, ο Ανδρέας έφτασε στις 40 φετινές συμμέτοχες με μια σεζόν γεμάτη τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα και ο δανεισμός του αποδείχθηκε 100% σωστή επιλογή. Κάτι αντίστοιχο με τον δανεισμό του Κωνσταντίνου Λαΐφη ο οποίος εκεί που ήταν υπό διωγμό από την Ανόρθωση, λίγοι μήνες δανεισμού στην Αλκή ήταν αρκετοί για να τον φέρουν πίσω στο «Αντώνης Καράς», να τον καθιερώσουν και πλέον να μιλάμε για ένα εκ των πιο πετυχημένων Κύπριων ποδοσφαιριστών της νέας γενιάς.

Παραδείγματα όπως ο Κωνσταντίνος, ο Ανδρέας, αλλά και ο Βασίλης Παπαφώτης με τον δανεισμό του από το ΑΠΟΕΛ στην Δόξα, είναι παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους νεαρούς που ανήκουν σε μεγάλες ομάδες αλλά δυσκολεύονται να βρουν ενεργό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας τους.