«Εμπειρία... ζωής»

Λόγω της ιδιαιτερότητας των ημερών, οι φιλικοί αγώνες που διοργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν με διαιτητές… ανάγκης.

Στο «Τάσος Μάρκου», στην φιλική αναμέτρηση της Ένωσης με την Ομόνοια την ευθύνη είχαν τρεις άνθρωποι που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την διαιτησία, έχοντας ενώπιον τους μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

Διαιτητής ήταν ο Ανδρέας Ζηντίλης και βοηθοί οι Πιεράκης Περιέττης και Δάφνης Τσούκκας. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net βρέθηκε στο καμαράκι των διαιτητών, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μας τις εντυπώσεις τους από το σημερινό παιχνίδι.

Ανδρέας Ζηντίλης:

«Εμείς κάνουμε την διαιτησία γιατί είναι κάτι που αγαπάμε, κάτι που μας ευχαριστεί. Συνηθίσαμε με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές γι’ αυτό και σήμερα πέραν από μια σπουδαία εμπειρία, ήταν και εύκολη αποστολή αφού οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι πιο συνεργάσιμοι».

Πιεράκης ΠιερέττηςΠρόκειται για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ένωσης και της ΕΠΑ, ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με την διαιτησία. Είναι πατέρας του προπονητή Χρήστου Πιερέττη ο οποίος πέρσι ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της ΕΝΠ, πλάι στον Νίκο Ανδρονίκου.

«Είμαι στα γήπεδα από το 1972, μια ζωή ουσιαστικά. Το θέμα με την διαιτησία είναι να ελέγχεις την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή, να τον έχεις με τα νερά σου και να μην του προκαλείς νεύρα. Οι ποδοσφαιριστές σήμερα, σαν επαγγελματίες που είναι, ήταν συνεργάσιμοι και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα».

Δάφνης Τσούκκας:

«Η σημερινή ήταν μια εμπειρία απ’ αυτές που πιθανόν να μην έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά στο μέλλον. Αγαπάμε την διαιτησία και όποτε μας ζητηθεί  βοηθούμε τις ομάδες. Το σημερινό ήταν ένα παιχνίδι που θα το θυμόμαστε για μια ζωή».