Αλλαγή κανονισμών για τους... μάνατζερ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, υιοθετώντας σχετική αλλαγή στους κανονισμών που διέπουν τους Αντιπροσώπους ποδοσφαιριστών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου FIFA, προχωρεί σε τροποποίηση του κανονισμού σε σχέση με τους Διαμεσολαβητές / Αντιπροσώπους ποδοσφαιριστών, προπονητών η Σωματείων (manager).

Πλέον, τους ποδοσφαιριστές, προπονητές ή Σωματεία μπορούν να εκπροσωπούν οποιαδήποτε φυσικά ή νομικά πρόσωπα έναντι ή χωρίς αμοιβή, νοουμένου ότι τα πρόσωπα αυτά πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Το άτομο αυτό, μεταξύ άλλων δεν θα πρέπει να έχει συμβατικές υποχρεώσεις με Ομοσπονδίες ή Συνομοσπονδίες μέλη της FIFA που μπορούν να οδηγήσουν σε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Το συμβόλαιο αντιπροσώπευσης που θα συνάψει ο διαμεσολαβητής με τον ποδοσφαιριστή / προπονητή / Σωματείο θα πρέπει να προηγουμένως να κατατεθεί στην ΚΟΠ , πριν την εγγραφή του διαμεσολαβητή για περάτωση οποιασδήποτε συναλλαγής.

Εάν ο ποδοσφαιριστής είναι ανήλικος, οι νόμιμοι κηδεμόνες του ποδοσφαιριστή θα πρέπει να υπογράψουν το συμβόλαιο εκπροσώπησης.

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν από την 1η Απριλίου 2015.