"Οι διαιτητές πάνε με καθαρό μυαλό στα ντέρμπι"

Ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας των διαιτητών, Χαράλαμπος Σκαπούλλης (επιπρόσθετος διαιτητής σήμερα στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ), μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sports 1" και στον συνάδελφο Γιάννη Βασιλείου αναφορικά με την απόφαση να μην πάνε σε αποχή.

Σε ερώτηση γιατί δεν επαναστατούν οι διαιτητές: "Η οποιαδήποτε απόφαση για μέτρα, είτε συνέχιση είτε αποχή, έχει και θετικά και αρνητικά. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, πέντε βομβιστικές επιθέσεις σε ένα χρόνο και δεν έχει βρεθεί ούτε ένας. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι, είναι μέρος του ποδοσφαίρου και αν θέλουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να τους προστατεύσουμε. Δεν είναι λύση η τρομοκρατία, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους, μαζί και οι διαιτητές".

Σε ερώτηση αν οι διαιτητές φοβούνται τι μπορεί να προκύψει στα ντέρμπι, μετά από εκείνο που έγινε, είπε πως: "Όχι, ο κόσμος της διαιτησίας πάει με καθαρό μυαλό στα γήπεδα, αυτό είναι διαβεβαίωση από όλους τους διαιτητές που θα πάνε σήμερα στους αγωνιστικούς χώρους. Ο κόσμος, όμως, που παρακολουθεί τους αγώνες πρέπει να καταλάβει ότι οι διαιτητές είναι άνθρωποι. Ο κόσμος πρέπει να δει το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και να σταματήσει ο καθένας να παίρνει το νόμο στα χέρια του".