Iσοφάρισε... η Λεοντία

Ισοφάρισε το Παγκύπριο Ρεκόρ κλειστού η Καλλένου. Έκανε άλμα 1.90μ., κατακτώντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας του NCAA

Από εκεί που έμεινε το 2014 συνεχίζει η Λεοντία Καλλένου! Τα ξημερώματα της Κυριακής (01/03) η 20άχρονη Κύπρια αθλήτρια του ύψους ισοφάρισε το (δικό της) Παγκύπριο Ρεκόρ στο κλειστό στίβο. Πέρασε τον πήχη στα 1.90μ. στους τελικούς του Southeastern Conference του NCAA, κατακτώντας παράλληλα και το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες που διεξήχθησαν στο Λέξινγκτον του Κεντάκι.
Η Λεοντία -που κατέχει επίσης και το Παγκύπριο Ρεκόρ ύψους στον ανοικτό στίβο (1.92μ.)- δούλεψε σκληρά στην off-season και στην έναρξη της χρονιάς του 2015, ξεπερνώντας ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο τένοντα, από το οποίο ταλαιπωρείτο από το καλοκαίρι. Το 1.90μ. και το χρυσό που πήρε στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας του NCAA, πέρα από άλλη μια σπουδαία αθλητική επιτυχία, αποτελεί και τεράστια ένεση ηθικού για τη νεαρή αθλήτρια, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το τελευταίο εξάμηνο.
Η Καλλένου, που είχε κατακτήσει την αντίστοιχη πρωτιά και τη σεζόν 2014, πέρασε με την πρώτη τον πήχη σε όλες τις προηγούμενες προσπάθειες, πριν χρειαστεί δεύτερο άλμα για να «καθαρίσει» το 1.90μ. Στη δεύτερη θέση στον αγώνα (με άλμα 1.87μ.) τερμάτισε η συναθλήτρια της στην Τζόρτζια, η Ελληνίδα Τατιάνα Γκούσιν.
«Οι τοπ αθλητές μας έκαναν εξαιρετική δουλειά στους αγώνες και φτάνοντας σε ψηλό επίπεδο, κέρδισαν τα αγωνίσματα τους. Πήραμε σπουδαίους τίτλους στο ύψος, καθώς και σε τριπλούν, έπταθλο και πένταθλο», σχολίασε σχετικά ο χεντ κόουτς των Τζόρτζια Bulldogs, Γουέιν Νόρτον. «Τώρα, θα προετοιμαστούμε για τους Παναμερικάνικους τελικούς του NCAA σε δύο εβδομάδες, με σκοπό το πανεπιστήμιο μας να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα», συμπλήρωσε ο Αμερικανός κόουτς. Αξίζει να αναφερθεί πως προπονητής των αθλητών των πιο πάνω αγωνισμάτων -που έφεραν τις νίκες στο Πανεπιστήμιο- είναι ο «δικός μας» Πέτρος Κυπριανού, ο οποίος εδώ και μερικά χρόνια εργάζεται και διαπρέπει ως κόουτς στο κολεγιακό επίπεδο των ΗΠΑ.
Το διήμερο 14-15 Μαρτίου 2015 θα διεξαχθούν οι Παναμερικανικοί Αγώνες του NCAA στον κλειστό στίβο, στην πόλη Φάγιετβιλ του Άρκανσο. Οι κορυφαίοι φοιτητές-αθλητές στίβου απ΄ όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες (ανάμεσα τους και η Καλλένου) θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Αμερικής. Θυμίζουμε πως η 20άχρονη αθλήτρια του ΓΣΠ είναι η κάτοχος του συγκεκριμένου τίτλου, τόσο στο κλειστό όσο και στο ανοικτό, μια επιτυχία που αποτελεί από τις σημαντικότερες διακρίσεις στην ιστορία του κυπριακού στίβου.