"Έξυπνα και παθιασμένα... προκρίνεται"

Απόψε στις 19:00 η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ερμή για τον θεσμό του Κυπέλλου, στον επαναληπτικό του υπέρ της 1-0 στον πρώτο αγώνα και η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον παλαίμαχο άσο της ομάδας Λοΐζο Μαυρουδή, για να μας καταθέσει τις απόψεις του.

Αναλυτικά:

Το 1-0 μπορεί να θεωρηθεί σκορ που χρίζει την ΑΕΛ φαβορί;

«Ένα προβάδισμα ναι, όμως η πρόκριση δεν είναι δεδομένη. Το παιχνίδι είναι επικίνδυνο όμως αν η ομάδα μας αγωνιστεί έξυπνα και παθιασμένα, είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα πάρουμε την νίκη».

Τι πρέπει να προσέξει για να μην αντιστραφούν τα δεδομένα;

«Σίγουρα το σημερινό παιχνίδι αρχίζει από το 0-0. Στόχος είναι να κερδίσεις το παιχνίδι και πιστεύω ότι όσο περνά ο χρόνος θα κυλά υπέρ της ομάδας μας. Στο πρώτο μέρος δεν πρέπει να δεχθούμε γκολ και τότε φυσιολογικά ο Ερμής στην επανάληψη θα ανοιχτεί για να σκοράρει. Τότε με αντεπιθέσεις θα μπορεί η ΑΕΛ να πάρει το ζητούμενο. Πιστεύουμε ότι στο τέλος της ημέρας θα είμαστε οι νικητές».

Η ΑΕΛ προκρίνεται με μηδέν παθητικό και με ισοπαλία. Θα είναι ρίσκο να παίξει γι’ αυτά;

«Όταν σκοράρεις, περιθώρια για τον Ερμή θα στενέψουν. Δεν μας χαλά η ισοπαλία, όμως είναι επικίνδυνο να παίξουμε για το Χ. Ο Ερμής δεν είναι ο παλιός Ερμής, έχει αρκετά κενά και νομίζω είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση».

Τι προσέγγιση περιμένετε να έχει η ΑΕΛ στο σημερινό παιχνίδι;

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΑΕΛ θα πιέσει ψηλά, θα προσπαθήσει να κλέψει μπάλες. Έχει πολύ καλή και γρήγορη μεσαία γραμμή, μπορεί να αντέξει σε υψηλά επίπεδα τέμπου. Πάνω σε αυτό το πλάνο περιμένω να κατέβει».

Και ένα μήνυμα για τον κόσμο της ομάδας που θα δώσει ξανά μαζικά το παρών του;

«Ο κόσμος της ΑΕΛ δεδομένα θα είναι παρών. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο μας, ακόμα και όταν είναι απογοητευμένος πάντα είναι κοντά μας στα δύσκολα. Τον θέλουμε και απόψε δίπλα μας, εκδηλωτικό και να εμψυχώνει τους παίκτες για να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα».