To στολίδι της LOT, Dreamliner 787 στη Λάρνακα (Φώτος)

Προσγειώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Λάρνακα, το τελευταίο από τα έξι Boeing 787 Dreamliner που προστέθηκαν στον στόλο της LOT Polish Airlines και φέρει το όνομα, "Franek". 

Το υπερσύγχρονο αεροσκάφος μετάφερε στο νησί μας 60 επιβάτες από την Βαρσοβία, σε 2 ώρες και 40 λεπτά, για μία απόσταση που η συνηθισμένη της διάρκεια πτήσης είναι 3 ώρες και 20 λεπτά.

Το "Franek", πήρε το όνομά του μετά από ιντερνετική ψηφοφορία των επιβατών, και είναι εμπνευσμένο από τους Πολωνούς πιλότους Franciszek Peter, Franciszek Jacha και Franciszek Zwirko. Το αεροπλάνο παρέμεινε για μία ώρα περίπου στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας και αναχώρησε ξανά για την Βαρσοβία, μεταφέροντας 120 επιβάτες.

Το Boeing 787 Dreamliner έχει μέγιστη ταχύτητα πτήσης τα 875 km/h, ενώ έχει μήκος 57,72 m και εκπέτασμα πτερύγων, 60.13 m. Η αποστολή των Dreamliner 787 της LOT είναι να εκτελούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η LOT είναι ο πρώτος αερομεταφορέας στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί αυτό το αεροσκάφος για τους προορισμούς της. Το Boeing 787 Dreamliner είναι χτισμένο από σύνθετα υλικά για να μειώσει σημαντικά τη μάζα του αεροσκάφους και, ως εκ τούτου, να εξοικονομήσει την κατανάλωση καυσίμων κατά περίπου 12%. Οι προηγμένοι Rolls-Royce κινητήρες του, εκπέμπουν έως και 60% λιγότερο θόρυβο, ενώ τα εντυπωσιακού σχεδιασμού φτερά του, μειώνουν σημαντικά την αντίσταση.

Τα βασικά του πλεονεκτήματα είναι: 

- η ευρύχωρη καμπίνα και μεγάλοι θάλαμοι χειραποσκευών 

- το προσωπικό (IFE) σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήση 

- η αλλαγή LED φωτισμού για να μειώνεται την κούραση από το jet lag

- τα μεγάλα παράθυρα (περίπου 30 cm μεγαλύτερα από ότι σε άλλα αεροσκάφη). Κάτω από τα παράθυρά υπάρχει κουμπί, με το άγγιγμα του οποίου, σε 20 δευτερόλεπτα ενεργοποιείται ο μηχανισμός καθαρισμού της θολής εικόνας που δημιουργεί η ατμόσφαιρα. Υπάρχουν πέντε επίπεδα και ακόμα και στο πιο σκοτεινό σημείο, οι επιβάτες δεν θα έχουν πρόβλημα να απολαύσουν την θέα.

Το Dreamliner διαθέτει 252 θέσεις από τις οποίες οι 18 είναι Business Class, οι 21 Premium Economy και οι 213 Economy Class.

Στο Business Class ο επιβάτης μπορεί να έχει τον ιδιωτικό του χώρο και χρόνο, αφού κάθε κάθισμα διαθέτει κινητές κουρτίνες και προσωπικό φωτισμό για άνετο διάβασμα. 

Τα λάπτοπ και τα κινητά συνδέονται με υποδοχή USB, στην οποία φορτίζονται κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για αυτούς που θέλουν να “ταξιδέψουν” στον κόσμο της μουσικής, υπάρχει υποδοχή για ακουστικά με μείωση θορύβου. Το κάθισμα γέρνει πλήρως σε επίπεδη θέση και απέναντι βρίσκεται η οθόνη για την ψυχαγωγία και την ενημέρωση του ταξιδιώτη. Επιπρόσθετα πάνω στο κάθισμα είναι ενσωματωμένο ένα τραπέζακι, το οποίο μπορεί να περιστραφεί κατά 90 μοίρες.

Η LOT γνώρισε τεράστια επιτυχία για τις θέσεις Premium Economy, που βρίσκονται μεταξύ Business και Economy Class. Σε αυτές θα βρείτε επίσης υποδοχές για USB και ακουστικά ενώ σε κάθε κάθισμα υπάρχει ενσωματωμένη μία οθόνη 12 ιντσών. Το στήριγμα για το κεφάλι μπορεί να κλίνει έως και έξι φορές καθώς την ίδια ώρα το υποπόδιο κινείται προς τα πάνω.

Τέλος στο Economy class ξεχωρίζει το ρυθμιζόμενo στήριγμα για το κεφάλι, που μπορεί να κλίνει έως και πέντε φορές. Επίσης το πλάτος του καθίσματος φτάνει τα 43 cm, προσφέροντας ευκολία και άνεση στον επιβάτη.

- Πατήστε το link για το Virtual Tour του Dreamliner 787.

- Δείτε παρακάτω το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από την άφιξη του "Franek" στην Κύπρο.