(Χ)ωρίς γκολ, χωρίς προβάδισμα (φώτος)

Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 0-0 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους "οκτώ" του κυπέλλου στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", έτσι καμία από τις δυο δεν απέκτησε σαφές προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο "ΓΣΠ". Φοβερό το πρώτο ημίχρονο, μέτριο το δεύτερο...

Ρυθμός και φάσεις αλλά χωρίς γκολ

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, με το ΑΠΟΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και την Ανόρθωση να ισοζυγίζει στην συνέχεια. Μάλιστα υπήρξαν νωρίς-νωρίς δυο καλές φάσεις όταν πρώτα οι φιλοξενούμενοι στο 2' και έπειτα οι γηπεδούχοι στο 5' έφτιαξαν τις προϋποθέσεις αλλά Καμίνσκι και Λάνιγκ πρόλαβαν τους Μοράις και Κυριάκου αντίστοιχα, πριν γίνουν επικίνδυνοι. Το σύνολο του Φινκ στο 13' είχε άλλη μια καλή στιγμή με γυριστό του Εφραίμ από κοντά όμως η μπάλα που είχε πορεία προς την εστία, σταμάτησε στο σώμα του Χόλγκερσον ενώ στο 24' ο Μάκος βρήκε με κάθετη τον Ίσμα ο οποίος αν και θα μπορούσε να προχωρήσει, προσπάθησε με λόμπα από πολύ μακριά να "κρεμάσει" τον Πάρντο και έστειλε την μπάλα ψηλά.

Δυο λεπτά αργότερα η "Κυρία" είχε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Αμπουρτζάνια έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, με τον Ρίσε να σώζει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή ενώ στο 30' ήταν και πάλι σειρά του ΑΠΟΕΛ να απειλήσει με μακρινό σουτ του Εφραίμ, στο οποίο ο Καμίνσκι ήταν έτοιμος. Δυο λεπτά πιο μετά ήταν ο Σέρινταν που προσπάθησε να νικήσει το νεαρό Βέλγο με προβολή από κοντά, όμως ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης ήταν στη σωστή θέση.

Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν στο 36' όταν ο Δημητρίου σούταρε από μακριά σε κενή εστία - αφού ο Πάρντο βγήκε και πρόλαβε τον Ίσμα - όμως ήταν άστοχος. Προηγουμένως, πάντως, υπήρχε φάουλ του Ίσμα στον Πάρντο, φάση από την οποία ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ τραυματίστηκε και μετά από διακοπή τεσσάρων λεπτών έδωσε τη θέση του στον Χιώτη. Με την επανέναρξη οι γηπεδούχοι στο 43' σκόραραν με τον Ίσμα όμως ο επόπτης έγκαιρα και σωστά είχε υποδείξει οφσάιντ ενώ οι γηπεδούχοι απείλησαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πρώτα με φάουλ του Γκόμες και έπειτα με κεφαλιά του Λάνιγκ. Η τελευταία φάση του... γεμάτου πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 45+3' όταν ο Χιώτης έδιωξε σε κόρνερ το καλό σουτ του Μάκου.

Λίγα πράγματα στην "επανάληψη"

Διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον ρυθμό να είναι και πάλι αρκετά καλός αλλά να λείπουν οι πολλές ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό ότι η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 68' όταν ο Εντέ από κοντά πήγε να "κρεμάσει" τον Χιώτη και ο Ελλαδίτης έδιωξε σε κόρνερ. Aπό την άλλη το ΑΠΟΕΛ είχε στο 76' σημαντική ευκαιρία όταν ο Σέρινταν έκανε το πλασέ από καλή θέση όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμίνσκι. Μετά από αρκετή ώρα - στο 88' - "δοκίμασε" και ο Ρίσε τον τερματοφύλακα της "Κυρίας" με δυνατό σουτ, όμως ο Καμίνσκι έβγαλε άλλη μια απόκρουση, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

ΑνόρθωσηΚαμίνσκι, Δημητρίου, Μάκος, Χόλγκερσον, Νούχου, Λαΐφης, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (90' Μαραγκός), Εντέ, Κυριάκου (80' Κωνσταντίνου), Ίσμα

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο (41' Χιώτης), Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ, Γκόμες (70' Τζιμπούρ), Ναφίου (78' Ντε Βινσέντι), Εφραίμ, Σέρινταν

Κίτρινες: Νούχου, Χόλγκερσον (2η), Κυριάκου / Καρλάο

Ενδιαφέρουν

- Χάνει τη ρεβάνς ο Χόλγκερσον που έφτασε τις δυο κίτρινες στο θεσμό.

- Αναγκαστική η αντικατάσταση του Πάρντο από τον Χιώτη.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Μάριο Καλογήρου - Χαράλαμπο Γεωργίου, επιπρόσθετους τους Γιάννη Αναστασίου - Γιώργο Νικολάου και τέταρτο τον Αθηνόδωρο Ιωάννου.