"Tα πάντα για τον τελικό κυπέλλου" (Δηλώσεις Φαν Ντερ Χάαγκ)

Την ικανοποίησή του για την πρόκρισή της ΑΕΛ επί του Ερμή εξέφρασε ο προπονητής της Λεμεσιανής ομάδας, Χριστάκης Χριστοφόρου, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα.

Τι είπε ο Κύπριος τεχνικός:

«Γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως προετοιμαστήκαμε ψυχολογικά ότι έπρεπε να σκοράρουμε κάποιο γκολ για να περάσουμε. Σημασία είχε η αντίδραση, είτε δεχόμασταν ένα είτε δύο γκολ. Φυσικά, θα μπορούσαμε να πετυχαίναμε ένα γκολ νωρίτερα. Λειτουργήσαμε άψογα αμυντικά, όμως μια άτυχη στιγμή έφερε το γκολ του Ερμή. Μετά το γκολ λειτουργήσαμε θετικά και καταφέραμε να σκοράρουμε στην τελευταία φάση. Συνολικά από τα δύο παιχνίδια είχαμε περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια προκριθήκαμε στην ημιτελική φάση. Αυτό δεν θα το πετυχαίναμε, αν ο κόσμος δεν ερχόταν από πολύ νωρίς στο γήπεδο. Τους θέλουμε να μείνουν κοντά μας. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα κατακτήσουμε το κύπελλο, όμως να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάμε στον τελικό κυπέλλου. Καλή συνέχεια στον Ερμή. Στα χρόνια που είμαι στο χώρο και πρωταγωνιστεί ο Ερμής, ξαφνιάστηκα από τους πολλούς φιλάθλους που έφερε στο γήπεδο». 

Mε τη σειρά του, ο τεχνικός του Ερμή, Μίτσελ Φαν Ντερ Χάαγκ:

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την πρόκρισή της. Ήταν τυχερή που σκόραρε την τελευταία στιγμή. Το ίδιο κάναμε και εμείς στο πρωτάθλημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για αυτό και έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου. Όλοι γνωρίζουν ότι το να αμύνεσαι είναι πιο εύκολο από το να προσπαθείς να επιτεθείς. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν συγκεντρωμένοι και στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε περισσότερο για ένα γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου. Ήταν σημαντικό να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην εξάδα».