Έφυγε... ο Ανδρέας Παφίτης (Συλλυπητήρια ανακοίνωση)

Η ΕΑΚ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο του βετεράνου αθλητικογράφου, μέλους της, Ανδρέα Παφίτη και πατέρα του Αντιπροέδρου της Δημήτρη Δημητρίου.

Ο Ανδρέας Παφίτης «έφυγε» σε ηλικία 76 χρόνων. Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους αθλητικούς συντάκτες της Κύπρου σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες. Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το δικό του στυλ στην αθλητική δημοσιογραφία και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούσε στα σχόλια και ρεπορτάζ του μένουν μέχρι και σήμερα στις μνήμες των ανθρώπων του ποδοσφαίρου.

Πριν από την τούρκικη εισβολή ήταν ο στυλοβάτης του Νέου Αθλητισμού, στις εφημερίδες Μάχη και Θάρρος. Στη συνέχεια ακολούθησε η συνεργασία του με τον Αγώνα και τον Φίλαθλο, ενώ με την επανέκδοση της αγαπημένης του Μάχης το 1992 επέστρεψε στις δικές της τάξεις και πάλι, για να ολοκληρώσει τον δημοσιογραφικό του κύκλο στον Πολίτη.

Ο Ανδρέας Παφίτης πέραν από την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την αθλητική δημοσιογραφία ξεχώριζε και για το ήθος και την ανθρωπιά του. Ήταν περήφανος γιατί ο μοναχογιός του Δημήτρης ακολούθησε τη δική του επαγγελματική του πορεία υπηρετώντας επίσης τον αθλητισμό, ως ένας από τους πιο έγκριτους και καταξιωμένους αθλητικογράφους αλλά και την ΕΑΚ από τη θέση του Αντιπροέδρου της.

Ο Μεγάλος Ανδρέας Παφίτης έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι με περηφάνια για την δική του πορεία στην ζωή αλλά και για τις αρχές και το ήθος που κληροδότησε στον γιό του αλλά και σε όσους είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν μαζί του.

Αιωνία του η μνήμη.

** Η κηδεία του Ανδρέα Παφίτη θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή  6 Μαρτίου, στις 2:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα (Πλατύ), Αγλαντζιά.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 2:00μ.μ.