Επιστροφή... και κορυφή (φώτος)

Mε σκόρερ τον Ρίσε το ΑΠΟΕΛ κέρδισε την Ανόρθωση με 1-0, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία με την Ομόνοια και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ερμή επί του Απόλλωνα, ανέβηκε ξανά στην κορυφή του πίνακα. Με δέκα ολοκλήρωσε η "Κυρία" μετά την αποβολή του Μαϊσουράτζε στο 82' με δεύτερη κίτρινη.

Ευκαιρίες και 1-0

Το ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο επιθετικά και μόλις στο 3ο λεπτό είχε καλή στιγμή με κοντινή κεφαλιά του Χαραλαμπίδη, με τον Καμίνσκι να διώχνει σε κόρνερ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και η νέα φάση δεν άργησε να έρθει αφού στο 8' ο Μοράις από καλή θέση και αμαρκάριστος δεν έπιασε καλά το σουτ. Δυο λεπτά αργότερα οι "γαλαζοκίτρινοι" ολοκλήρωσαν άλλη μια επίθεση, όμως η κεφαλιά του Τζιμπούρ έφυγε έξω.

Ακολούθησε ένα πιο ισοζυγισμένο διάστημα με την Ανόρθωση να ανεβαίνει και να περιορίζει το ΑΠΟΕΛ, με το σύνολο του Φινκ μετά από αρκετή ώρα στο 20' να έχει νέα καλή στιγμή με κοντινή κεφαλιά του Λάνιγκ που έφυγε λίγο έξω, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Εντέ για... εκατοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή από εξαιρετική θέση. Οι καλές στιγμές συνεχίστηκαν στο 24' με σουτ του Σέρτζιο εκτός περιοχής το οποίο έφυγε λίγο ψηλά. Τελικά το ΑΠΟΕΛ εξαργύρωσε την υπεροχή του αλλά και την δόση τύχης στο 33' όταν ο Ρίσε έκανε γέμισμα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μαϊσουράτζε και πήρε μια παράξενη τροχιά που κατέληξε στα δίκτυα του Καμίνσκι για το 1-0. Λίγα πράγματα στην συνέχεια του ημιχρόνου, με το ΑΠΟΕΛ να διατηρεί τον έλεγχο και να κρατά το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο.

Μέτριο ματς, αποβολή και τέλος

Πολύ διαφορετική η εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με την Ανόρθωση να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση και το ΑΠΟΕΛ να μαζεύεται λίγο πιο πίσω. Η "Κυρία" στο 57' είχε καλή στιγμή με κεφαλιά του Λαΐφη που έφυγε λίγο έξω ενώ στο 61' ο Τζιμπούρ από το ύψος της περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμίνσκι. Στο 67' οι γηπεδούχοι είχαν νέα τελική προσπάθεια - και αφού πρώτα ισορρόπησαν το ματς - με κεφαλιά του Καρλάο που ήταν λίγο άστοχη.

Απ' εκεί και πέρα ακολούθησε ένα κενό από ευκαιρίες διάστημα, στο οποίο το ματς ήταν ισοζυγισμένο. Η... ισορροπία ανατράπηκε στο 82ο λεπτό όταν ο Μαϊσουράτζε δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, με το ΑΠΟΕΛ πλέον να έχει και αριθμητικό πλεονέκτημα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στα τελευταία δέκα λεπτά να διατηρήσουν το σκορ αφού είχαν και παίκτη περισσότερο, έτσι έφτασαν στη μεγάλη νίκη που τους ανεβάζει και πάλι στην πρώτη θέση.

ΑΠΟΕΛ: Xιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ, Εφραίμ (54' Σέρινταν), Χαραλαμπίδης (92' Ναφίου), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ (89' Γκόμες)

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Δημητρίου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Μάκος, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια, Κάλβο (46' Μακρής), Εντέ, Ίσμα

Κίτρινες: Χαραλαμπίδης, Ρίσε / Μάκος (4η), Νούχου (6η)

Κόκκινες: - / Μαϊσουράτζε (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Στο 40' προέκυψε δίλεπτη διακοπή αφού Αμορίν και Καρλάο χτύπησαν κεφάλι-κεφάλι στην προσπάθεια να απομακρύνουν, με το δεύτερο να μένει για λίγο στο έδαφος.

- Τέταρτο γκολ για τον Τζον Άρνε Ρίσε στο πρωτάθλημα.

- Στην κανονική διάρκεια είχε κερδίσει το ΑΠΟΕΛ με 2-0 (πρώτος γύρος) και 0-1 (δεύτερος γύρος).

- Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Μάριο Δημητριάδη - Νικόλα Καλησπέρα, επιπρόσθετους τους Χρίστο Ηλία - Χαράλαμπο Σκαπούλλη, τέταρτο τον Αριστείδη Χρίστου και παρατηρητή τον Ανδρέα Γεωργίου.