Σπουδαίο... διπλό με Λόπο (Δηλώσεις/Φώτος)

Μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, η Δόξα πέτυχε σπουδαίας σημασίας νίκη επικρατώντας εκτός έδρας του Οθέλλου με 1-0, χάρις σε γκολ του Λόπο στο 59’. Με την νίκη της η προσφυγική ομάδα ανέβηκε στους 17 βαθμούς… ξεκολλώντας από την τελευταία θέση.

Χωρίς φάσεις

Κακό ποιοτικά παιχνίδι στο ξεκίνημα, με τον Οθέλλο να δείχνει περισσότερη επιθετικότητα, χωρίς ωστόσο να μπορεί να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά από την εστία του Χατζηφραγκίσκου. Το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και χωρίς την μεγάλη φάση.

Δίκαιο... μηδέν

Κάπως καλύτερο το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να φτιάχνουν κάποιες φάσεις, χωρίς όμως την μεγάλη ευκαιρία. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, αποτέλεσμα δίκαιο με βάση τα όσα έδωσαν οι δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δοκάρι και γκολ

Η Δόξα ξεκίνησε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δοκάρι μόλις στο 46’ με τον Λόπο μετά από ωραίο διαγώνιο σουτ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεκατρία λεπτά αργότερα, συγκεκριμένα στο 59’ ήταν πιο εύστοχος και νίκησε τον Ρόιν… ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Κοντά στην ισοφάριση

Μετά το γκολ της Δόξας, ο Οθέλλος άρχισε να γίνεται πιο επιθετικός και πλησίαζε με αξιώσεις την εστία του Χατζηφραγκίσκου. Μάλιστα στο 70’… άγγιξε την ισοφάριση, όμως το σουτ του Σάσι σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με την Δόξα να φτάνει στην νίκη με 1-0 χάρις σε γκολ του Λόπο.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ρόιν, Παναγιώτου, Ευθυμίου (63΄Σάσι), Γκριν, Βασιλείου, Ουλίσε, Πουτζιουρής, Κχμαλάτζε (78'Κυριακου), Χατζηγιαννακού, Γκριγκαλασβίλι, Βέρα.

ΔΟΞΑ: Χατζηφραγκίσκου, Ρ.Γκονζάλες, Νίλσον, Φεράν, Λεονάρντο, Γκιλ (90' Χριστοδούλου), Λόπες (71'Καλντερόν), Φερνάντες, Ράμος, Εμάνουελ (60'Αρέστη), Λόμπο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουλίσε (6η), Ευθυμίου (4η), Κχμαλάτζε (4η) - Γκιλ (4η), Λεονάρντο.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Δημητρίου με βοηθούς τους Χαράλαμπο Χαραλάμπους και Μιχάλη Μαρίνου. 

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών:

Κώστας Σακκάς: «Συγχαρητήρια στην Δόξα. Η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μέχρι το τέλος και όσο μπορούμε να παλεύουμε θα το κάνουμε. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, ήταν ένα ντέρμπι όπως θα είναι και τα υπόλοιπα. Δεν αρχίσαμε καλά, η Δόξα ήταν πιο διεκδικητική στο πρώτο ημίχρονο όμως την επανάληψη πιέσαμε αλλά δεν είχαμε την φρεσκάδα. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι οι πολλές κίτρινες κάρτες που δεχόμαστε. Κοιτάζουμε την συνέχεια, έχουμε τις δυνατότητες, τα παιδιά έχουν τα ψυχικά αποθέματα και ευελπιστούμε σε καλύτερη συνέχεια».

Νίκος Ανδρέου: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στους ποδοσφαιριστές μου. Ξέραμε ότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, προετοιμαστήκαμε κατάλληλα και τα καταφέραμε. Κοιτάζουμε μπροστά γιατί έρχονται δύσκολα παιχνίδια και οφείλουμε να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά, ήμασταν καλύτεροι όμως κάπου το πρέσινγκ δεν μας έβγαινε και γυρίσαμε το σύστημα στην επανάληψη. Βάλαμε ένα γκολ, ο αντίπαλος είχε στην συνέχεια το δικό του καλό διάστημα, ήμασταν και τυχεροί  και στο τέλος τα καταφέραμε».