Τέσσερα γκολ και... συμβιβασμός (Δηλώσεις/Φώτος/Βίντεο)

Παιχνίδι με τέσσερα γκολ, χαμένο πέναλτι και πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο «Τσίρειο». Η ΑΕΛ υποδέχθηκε την Αγία Νάπα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 2-0 μέχρι το 73’ και τους γηπεδούχους να… απαντούν με δύο γκολ του Ταγκπατζούμι (που νωρίτερα έχασε και πέναλτι, το οποίο απέκρουσε ο Κίττος) και να… σώζουν τον βαθμό της ισοπαλίας, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Ανοικτό παιχνίδι

Ανοικτό παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τις δύο ομάδες να παίζουν επιθετικά και να επιδιώκουν το γρήγορο γκολ. Η ΑΕΛ ναι μεν ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, όμως δεν έδειχνε τέτοια μέσα στο γήπεδο ενώ η Αγία Νάπα που… καιγόταν για την νίκη, το έδειξε από νωρίς φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις για γκολ. 

Κλασική ευκαιρία

Στο 28’ είχαμε και την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, η οποία ανήκε στην ΑΕΛ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Νικολάου έκανε το γύρισμα με ωραίο τακουνάκι, η μπάλα έφτασε στον Σέμα ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε έξω, σπαταλώντας μοναδική ευκαιρία για το 1-0.

Πέναλτι η ΑΕΛ - "Πτήση" ο Κίττος

Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 43’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Αντωνίου. Ο Ταγκατζούμι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Ανδρέας Κίττος έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, κρατώντας το ισόπαλο 0-0 για την ομάδα του. «Κρύος» ο Ταγκπατζούμι, αφού μόλις στο 37’ μπήκε στο παιχνίδι, χωρίς ζέσταμα λόγω του τραυματισμού του Ιονίτσα.

Φίλγκεϊτ... σέντερ φορ και 0-1

Αφού η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να σκοράρει, η Αγία Νάπα την… τιμώρησε στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Φίλγκεϊτ, ο αριστερός μπακ της ομάδας, βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή παίζοντας με πλάτη, γύρισε και… εκτέλεσε με την μία με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Φεγκρούς για το 0-1.

Παναγιότοφ... 0-2

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ήταν όπως το τέλος του πρώτου, με την Αγία Νάπα δηλαδή να φτάνει στο γκολ. Αρχικά ο Χάμπερ δεν μπόρεσε στο 47’ και στην συνέχεια ο Παναγιότοφ με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ στο 49’ νίκησε τον Φεγκρούς, με τον γκολκίπερ της ΑΕΛ να έχει ευθύνη στο γκολ αφού αδράνησε και δεν μπόρεσε να κάνει προσπάθεια για να αποκρούσει ένα φαινομενικά εύκολο πλασέ. 

Ανύπαρκτο πέναλτι και μείωση

Στο 73’ της αναμέτρησης, η ΑΕΛ κέρδισε δεύτερο πέναλτι, σε μια φάση που ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιάννης Αναστασίου έκανε λάθος, αφού ο Αντωνίου μένει όρθιος και αντίπαλος κινείται προς τα πίσω και χτυπά πάνω του, πέφτοντας στο έδαφος. Αυτή την φορά ο Ταγκπατζούμι ήταν εύστοχος, αν και ο Κίττος έπεσε σωστά και η Λεμεσιανή ομάδα μείωσε σε 2-1. Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Αγίας Νάπας για την υπόδειξη του πέναλτι.

Ισοφάριση, ξανά με «Τάγκπα»

Στο 82’ ο Ταγκπατζούμι… χτύπησε και δεύτερη φορά, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Ο Ελευθερίου εντός περιοχής από δεξιά, έκανε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο «Τάγκπα» έκανε την δυνατή κεφαλιά με τον Κίττο να… απογειώνεται και να διώχνει, όμως η μπάλα πέρασε καθαρά την γραμμή και το γκολ σωστά μέτρησε και διαμορφώθηκε το τελικό 2-2.

ΑΕΛ: Φεγκρούς, Σιέλης, Σακέτι, Νικολάου, Σέμα, Καρλίτος, Ελευθερίου, Ιονίτσα (37'Ταγκπατζούμι), Κυριάκου, Σαρδινέρο, Οχένε.

Αγία Νάπα: Κίττος, Φιλγκέιτ, Χάμπερ (74'Μγκούνι), Μαρκόφσκι, Φούσκο, Παναγιότοφ, Αντωνίου, Θεοδώρου, Μέρτακκας, Άντολεκ, Τσούρτσουριτς.

ΚΙΤΡΙΝΕΣΚίττος, Φιλγκέιτ.

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν Ιωάννης Αναστασίου με βοηθούς τους Πανίκο Δημητρίου και Ανδρέα Ανδρέου.

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Ταγκπατζούμι με τον Ιονίτσα λόγω τραυματισμού του τελευταίου.

Οι δηλώσεις των δύο τεχνικών

Χριστάκης Χριστοφόρου: «Στο πρώτο μέρος είχαμε φάσεις, χάσαμε και πέναλτι ενώ στην μοναδική της φάση η Αγία Νάπα προηγήθηκε. Αυτό μας αποσυντόνισε ψυχολογικά και αυτό φάνηκε στα πρώτα δέκα λεπτά του β’ μέρους. Μετά κερδίζοντας αυτοπεποίθηση, προσπαθήσαμε να παίξουμε ορθόδοξα και τα καταφέραμε, πιέσαμε την Αγία Νάπα και πετύχαμε δύο γκολ. είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να ξεχάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Γιώργος Κοσμά: «Είμαι στεναχωρημέμος, δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Προηγηθήκαμε 2-0 όμως από δικά μας λάθη δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε. Κάθε βαθμός είναι σημαντικός στην προσπάθεια για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος, υπάρχει θέληση και πίστη για να μείνουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την υπομονή, την ηρεμία και την ψυχραιμία που είχαν. Θα κοιτάξουμε τον επόμενο αγώνα με την Δόξα, να οργανωθούμε για να πάμε για βαθμούς».