Με το ίδιο... νόμισμα και 4η θέση (Φώτος)

Αν και πραγματοποίησε ένα από τα χειρότερα πρώτα εικοσάλεπτά της στο φετινό πρωτάθλημα και βρέθηκε να χάνει με 1-0, η Ομόνοια κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη, επικρατώντας με 3-1 της Ανόρθωσης μέσα στο «ΠΑΠ»… απαντώντας στην «Κυρία» με το ίδιο νόμισμα. Κερδίζοντας την δηλαδή με ανατροπή, όπως έπραξε η σημερινή της αντίπαλος στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Ο Ίσμα έδωσε προβάδισμα στην Ανόρθωση, με τον Γκαρσία να σκοράρει δύο γκολ και τον Ασίς άλλο ένα, στην νίκη της Ομόνοιας που την ανεβάζει στην 4 η θέση με 43 βαθμούς.

Οι επιλογές του Πάους

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Καμίνσκι, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Νούχου και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σεράν και Χόλγκερσον. Αμυντικό χαφ ο Μάκος, δημιουργικά χαφ οι Λαΐφης και Αμπουρτζάνια, έξω δεξιά ο Εντέ, έξω αριστερά ο Μακρής και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκονζάλβες.

Οι επιλογές του Καϊάφα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Παναγή, δεξί μπακ ο Κυριάκου, αριστερό μπακ ο Λεάντρο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Γκουλόν και Λομπιανίτζε. Αμυντικά χαφ οι Οικονομίδης και Μαργκάσα, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς, έξω δεξιά ο Φοφανά, έξω αριστερά ο Ράμος και στην κορυφή της επίθεσης ο Σκέμπρι.

Προειδοποιητική βολή και... 1-0

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Ίσμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μπήκε στην περιοχή όμως ολιγώρησε και σπατάλησε την ευκαιρία. Αυτή ήταν η προειδοποιητική βολή, την οποία δεν πήραν στα σοβαρά οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, αφού τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής δέχθηκε την κάθετη πάσα του Εντέ και έφυγε μόνος απέναντι στον Παναγή από δεξιά, πλασάροντας εύστοχα και… ανοίγοντας το σκορ για την Ανόρθωση. Μάλιστα λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 12’ λίγο έλειψε να σκοράρει από… μπιλιάρδο, όταν πίεσε τον Παναγή, ο γκολκίπερ της Ομόνοιας έκανε το βολέ με την μπάλα να κοντράρει στον επιθετικό της «Κυρίας» και να περνά ελάχιστα έξω.

Κάκιστο εικοσάλεπτο, αλλαγή από το 26'

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Ομόνοια ήταν κάκιστη, χωρίς κράτημα μπάλας, χωρίς ανάπτυξη και με δυσκολίες στο ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσε η «Κυρία» από ψηλά. Βλέποντας την ομάδα του να μην αντιδρά, ο Κώστας Καϊάφας προχώρησε από το 26’ στην πρώτη του αλλαγή με τον Γκαρσία να παίρνει την θέση του Κυριάκου. Ο Ράμος έγινε δεξί μπακ, ο Μαργκάσα αριστερό μπακ, ο Λεάντρο ανέβηκε στην μεσαία γραμμή, στο δεξί άκρο ο Φοφανά, στο αριστερό άκρο ο Σκέμπρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκαρσία.

Άνοδος και ισοφάριση

Οι αλλαγές από πλευράς Καϊάφα βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του, η οποία έγινε πιο επιθετική, πλαγιοκοπώντας και σεντράροντας με στόχο το κεφάλι του Γκαρσία. Αντίθετα η Ανόρθωση έδωσε χώρο θέλοντας να… χτυπήσει στην κόντρα, με τον Εντέ να έχει καλές αλλά ημιτελείς προσπάθειες. Εντέλει, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Σκέμπρι και τον Δημητρίου. Ο Γκαρσία ήταν εύστοχος και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 45’. Οι ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την υπόδειξη, με τα τηλεοπτικά ριπλέι να μην δείχνουν οποιαδήποτε παράβαση.

Πίεση, κλέψιμο και 1-2

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια έδειχνε να πατά καλύτερα μέσα στο γήπεδο… απαντώντας με το ίδιο νόμισμα την Ανόρθωση, πιέζοντας ψηλά. Στο 58’ ο Ασίς κυνήγησε την φάση και εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μάκου προς τον Χόλγκερσον, πρόλαβε την μπάλα και από θέση εντός περιοχής και από αριστερά πλάσαρε εύστοχα τον Καμίνσκι για το 2-1 και την ολική ανατροπή από πλευράς «πρασίνων».

Φάση... καρμπόν και τρίτο γκολ!

Σαν σε… καρμπόν με το δεύτερο γκολ, ήταν και το τρίτο από πλευράς Ομόνοιας με τους φιλοξενούμενος να θέτουν τις βάσεις για σπουδαία νίκη. Στο 76' Καμίνσκι πάσαρε στον Λαΐφη, με τον νεαρό άσο να χάνει το κοντρόλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, τον Οικονομίδη να κλέβει και τον Γκαρσία να πλασάρει εύστοχα… γράφοντας το τελικό 3-1.

AΝΟΡΘΩΣΗ: Καμίνσκι, Δημητρίου, Σεράν, Χόλγκερσον, Νούχου, Μάκος, Λαΐφης, Αμπουρτζάνια (79'Μαϊσουράτζε), Εντέ (72'Αβραάμ), Μακρής, Γκονζάλβες.

OMONOIA: Παναγή, Κυριάκου (26'Γκαρσία), Λομπιανίτζε, Γκουλόν, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Ασίς (80'Ποτέ), Ράμος, Φοφανά, Σκέμπρι (68'Κιρμ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Δημητρίου, Νούχου, Μάκος - Μαργκάσα (6η), Ασίς, Γκαρσία, Γκουλόν, Oικονομίδης (4η).

*Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Δώρο Τούρο και Μιχάλη Τσεντή. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης και δεύτερος επιπρόσθετος ο Κώστας Νικολάου.

*Από μία νίκη μετρούν οι δύο ομάδες στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Με 3-2 η Ομόνοια στο «ΓΣΠ», με 2-1 η Ανόρθωση στο «ΠΑΠ».

*Από καταβολής πλέι οφ, η Ανόρθωση δεν κέρδισε ποτέ και τα δύο εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στην Ομόνοια.

*Διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ οι «πράσινοι» στο γκολ του Ίσμα στο 4’, με την φάση να είναι δύσκολη και το μοναδικό τηλεοπτικό ριπλέι της Cytavision να μην έχει ξεκαθαρίσει την φάση.

*Στην φάση του πέναλτι που κέρδισε η Ομόνοια στο 45', η απόφαση ανήκει πιθανότητα στον πρώτο επιπρόσθετο διαιτητή Χαράλαμπο Σκαπούλλη, γι' αυτό και οι διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της Ανόρθωσης συγκεντρώθηκαν σ' αυτόν.