"Κριστιάνο Ρονάλντο... αυτός που λατρεύουμε να μισούμε"

Ο άνθρωπος που λατρεύουμε να μισούμε ή μήπως αυτός που μισούμε να λατρεύουμε? Στο μέλλον το πιο πιθανό θα αντιμετωπίζουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σαν ένα ζωντανό θρύλο των γηπέδων ο οποίος στο διάβα του σκορπούσε πανικό άλλοτε με το ταλέντο του, άλλοτε με την γοητεία του και άλλοτε με τα καμώματα του. Αρπάζοντας την ευκαιρία που μας δίνει τον τελευταίο καιρό η <<βασίλισσα>> του ποδοσφαίρου Ρεάλ Μαδρίτης η οποία δεν διανύει και την καλύτερη της περίοδο, θα ήθελα να ασχοληθώ με τον άνθρωπο ο οποίος ενώ πριν από 3 ακριβώς μήνες <<δοξαζόταν>> από συναθλητές, αντιπάλους, Μέσα και .... κουτσομπολίστικες στήλες, σήμερα αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των προαναφερόμενων κυρίως για τη συμπεριφορά του εντός γηπέδου αλλά και για την αλαζονική στάση του θα έλεγα εκτός γηπέδου.

Είναι αρκετοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες προσωπικότητες έχουν φανατικούς φίλους αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Είναι πολλοί επίσης αυτοί που λένε ότι εάν δεν προκαλέσεις και λίγο δεν μπορείς να  ανέβεις στο πάνθεο των θρύλων. Συμφωνώ απόλυτα και θα έλεγα ότι ο Κριστιάνο είναι ένας από αυτούς. Το ταλέντο του, το μαγικό του σουτ, η αντίληψη του τέρματος, η σπιρτάδα και η διαύγεια του πνεύματος είναι μόνο κάποιες από τις αρετές του. Έχει καταφέρει στα 29 του χρόνια να κάνει πράγματα και θαύματα. Ανάγκασε κριτικούς του ποδοσφαίρου, ανθρώπους του αθλήματος αλλά και απλούς φιλάθλους να γυρίσουν και να κοιτάξουν τον αθλητή αυτό, ο οποίος τείνει με την πορεία του να αμφισβητήσει και αυτόν ακόμα τον <<Μεσσία>> ειδικά την φετινή χρονιά, διεκδικώντας τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή που πέρασε ποτέ από τα γήπεδα.

 Η αυθάδεια, ο ναρκισσισμός, η υπεροψία και το <<ψώνιο>> είναι και αυτές κάποιες από τις άλλου τύπου <<αρετές>> του. Προκλητικός, υπέρμαχος της προβολής των κοιλιακών και του μαλλιού του, προσπαθώντας απεγνωσμένα να εισβάλει στον κόσμο του θεάματος και προσδοκώντας αν μη τι άλλο καριέρα στο Χόλιγουντ δεν ξέρω αν στο τέλος θα καταντήσει ένας άλλος Μπέκαμ ο οποίος θα τρέχει ξοπίσω από κάθε διαφήμιση και κάθε περιοδικό. Τι αλήθεια στο τέλος της ημέρας μένει στον φίλαθλο κόσμο είναι κάτι το οποίο θα φανεί στο μέλλον.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι σήμερα ένας από τους πιο πολυσυζητημένους αθλητές και ανθρώπους στο πλανήτη αυτό που ονομάζεται Γη. Εάν τείνει να να γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που γνώρισε ποτέ η υφήλιος είναι κάτι που θα φανεί. Αδιαμφισβήτητα ωστόσο είναι ο <<αλήτης>> αυτός που λατρεύουμε να μισούμε ή αν θέλετε μισούμε να λατρεύουμε κατατάσσοντας τον στις σπουδαιότερες προσωπικότητες του αιώνα.