"Παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα"

Στις συλλήψεις δύο προσώπων, ηλικίας 22 και 24 χρονών, προχώρησε το πρωί η Αστυνομία, σε σχέση με την υπόθεση του εντοπισμού προκήρυξης αναφορικά με το κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την τετραήμερη κράτησή τους.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι η Αστυνομία προέβη από την πρώτη στιγμή σε εξετάσεις με σοβαρότητα και μεθοδικότητα, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία και μαρτυρίες.

«Βάσει της αξιολόγησης των μαρτυριών, εξασφαλίστηκαν εντάλματα εναντίον δύο προσώπων ηλικίας 22 και 24 χρόνων, τα οποία συνελήφθησαν σήμερα το πρωί», είπε.

Πρόσθεσε ότι ακολούθησε έρευνα στις οικίες τους και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και κινητά τηλέφωνα.

Επίσης, στην κατοικία του 22χρονου, εντοπίστηκε φωτοαντίγραφο της προκήρυξης με χειρόγραφες σημειώσεις, το οποίο παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.
 

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, εξάλλου, στην κατοικία του 24χρονου εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος και δακρυγόνο σπρέι, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
 
Εναντίον των δύο εξετάζονται αδικήματα όπως συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες - υποθέσεις, που διαπράχθηκαν στις 13/10/2014 στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών στη Λευκωσία και στις 27/2/2015 σε αυτοκίνητο διαιτητή στη Λάρνακα - καθώς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

ΠΗΓΗ: onlycy.com