"Ο Πάμπος έχει βάλει τη... σφραγίδα του"

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα lavenir.net έκανε ο Τσεντομίρ  Γιανέσκι ενόψει και του αποψινού αγώνα της Κύπρου με το Βέλγιο.

Ο Σκοπιανός τεχνικός, ο οποίος δούλεψε σε ΕΝΠ και Εθνικό Άχνας, αλλά και σε Μπρυζ και σε Μονς, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Τι είπε μεταξύ άλλων:

Για το επίπεδο του ποδοσφαίρου: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί έχω ήδη δει μια σημαντική αύξηση του επιπέδου γενικότερα με την εισροή παικτών από τη Βραζιλία, αλλά και την Αφρική. Οι κυπριακοί σύλλογοι άρχισαν να εμφανίζονται τακτικά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτα ήταν η Ανόρθωση και μετά το ΑΠΟΕΛ, το οποίο το 2012 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και αυτό λέει πολλά».

Σε ερώτηση αν η παρουσία πολλών ξένων παικτών εμποδίζει την ανάδειξη των ντόπιων ποδοσφαιριστών: «Σίγουρα, δεν είναι πιθανό να πάρουν θέση στις μεγάλες ομάδες, όπως το ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια, ο Απόλλωνας, η ΑΕΛ, η Ανόρθωση και η ΑΕΚ. Αυτό, όμως, έχει αλλάξει τα τελευταία τρία χρόνια. Οι νεαροί Κύπριοι εντάσσονται στις ομάδες ολοένα και περισσότερο. Πάρτε για παράδειγμα τον Κωνσταντίνο Λαΐφη, ο οποίος είναι ένας ευέλικτος αμυντικός. Είναι, επίσης, ο Μάριος Νικολάου, ο αμυντικός μέσος της ΑΕΛ και ο Νέστωρας Μυτίδης της ΑΕΚ Λάρνακας για την επίθεση. Στην άμυνα είναι ο Μερκής του Απόλλωνα, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει εμπειρία στους νεότερους».

Για τον Πάμπο Χριστοδούλου: «Απαιτεί μεγάλη πειθαρχία από τους παίκτες του, είναι πολύ δύσκολο κερδίσεις την ομάδα του, αφού είναι πολύ οργανωμένη. Το απέδειξε με την ΑΕΛ. Στο Βέλγιο πρέπει να είναι επιφυλακτικοί στις στημένες φάσεις. γιατί από όσα γνωρίζω έχει βάλει τη σφραγίδα του στην Εθνική ομάδα σε αυτούς τους τομείς».

* Η μετάβαση του www.kerkida.net στις Βρυξέλλες είναι προσφορά της στοιχηματικής εταιρείας Bet On Alfa.