Ανώτερος του Πελέ ο Μαραντόνα (video)

Θέση στο υπέρτατο ποδοσφαιρικό δίλημμα Πελέ ή Ντιέγκο Μαραντόνα κλήθηκε να πάρει και ο μεγάλος Κάρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε που επέλεξε τον Αργεντινό για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Η μεγάλη δόξα και πρόεδρος των Βαυαρών  δεν κρύβει ότι στην επιλογή του αυτή έπαιξε καταλυτικό ρόλο το γεγονός ότι υπήρξε …σύγχρονος του «πίμπε ντ’ όρο» τον οποίο και αντιμετώπισε με την φανέλα της Ίντερ όταν ο Αργεντινός μάγος αγωνιζόταν στη Νάπολι.

Αντίθετα όταν ο Ρουμενίγκε ξεκινούσε την  επίσης λαμπρή καριέρα του ο «βασιλιάς» του ποδοσφαίρου ήταν στο φινάλε της δικής του αγωνιζόμενος στις ΗΠΑ με τους Νιού Γιόρκ Κόσμος.

Ο σπουδαίος Γερμανός  πρώην άσος της μπάλας αιτιολογεί επίσης την επιλογή του Μαραντόνα για τον θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με την αιτιολογία ότι ο τελευταίος έκανε λαμπρή καριέρα τόσο στην πατρίδα του όσο και την Ευρώπη με τις Μπαρτσελόνα και Νάπολι (κυρίως) ενώ από την πλευρά του ο Βραζιλιάνος μύθος περιορίστηκε σε κατορθώματα κυρίως στο εθνικό πρωτάθλημα της πατρίδας του με τη φανέλα της Σάντος.

ΠΗΓΗ: onsports.gr