Χάλκινο και κάρτα

Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στο Αλ Αιν o Ανδρέας Χάσικος κέρδισε την πρώτη «κάρτα» για το Ρίο 

•    Και οι τρείς Κύπριοι διεθνείς, αγωνίστηκαν στον ημιτελικό, όπου ο Ανδρέας Χάσικος πέρασε στον μικρό τελικό και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και την  ολυμπιακή πρόκριση (quota place)

Ο περσινός πρωταθλητής μας του σκητ, Ανδρέας Χάσικος, έγινε ο πρώτος Κύπριος σκοπευτής που εξασφάλισε την ολυμπιακή κάρτα, για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016! Στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Αιν, που ολοκληρώθηκαν σήμερα (Σάββατο), με το αγώνισμα του σκητ, ο πρωταθλητής μας, αγωνίστηκε στον μικρό τελικό, με αντίπαλο τον Αμερικανό ολυμπιονίκη Βίνσεντ Χάνκοκ, τον οποίο κέρδισε και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και την Ολυμπιακή πρόκριση! Ο Χάσικος πέτυχε 15/16 τόσο στον ημιτελικό όσο και στον μικρό τελικό.

Στον ημιτελικό του αγωνίσματος, πέρασαν και οι τρεις Κύπριοι διεθνείς, ο Αντώνης Ανδρέου με 123/125 και οι Ανδρέας Χάσικος και Γιώργος Αχιλλέως με 122/125. Στον μεγάλο τελικό, αγωνίστηκαν οι Αντονί Τεράς (Γαλλία) και Γιέσπερ Χάνσεν (Δανία) για να κερδίσει τελικά το χρυσό μετάλλιο ο Γάλλος, ο οποίος ήταν ήδη κάτοχος της «κάρτας», με 15/16 έναντι 13/16 του Δανού, ο οποίος κάθε άλλο παρά στενοχωρημένος ένοιωσε, αφού πέρα από το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε και την «κάρτα» για το Ρίο. 

Οι Γιώργος Αχιλλέως με 14/16 στον μικρό τελικό και Αντώνης Ανδρέου με 12/16, εξασφάλισαν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα, ανάμεσα σε 113 συμμετοχές. 

Σκητ γυναικών
Στο σκητ γυναικών, το οποίο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, τις τρεις πρώτες θέσεις (και τις δυο κάρτες για τους Ολυμπιακούς), εξασφάλισαν οι τρεις Ιταλίδες σκοπεύτριες, Ντιάνα Μπακόζι, Χιάρα Καϊνέρο και Κατιούσια Σπάτα. Από Κυπριακής πλευράς, η Άντρη Ελευθερίου με 67/75, έμεινε στην 26η θέση, οι Παναγιώτα Ανδρέου και Λουίζα Θεοφάνους με 65/75 περιορίστηκαν στις θέσεις 34 και 39 αντίστοιχα, ανάμεσα σε 60 συμμετοχές.