Άλλη κλάση... οι "κόκκινοι διάβολοι"(Φώτος/Βίντεο)

Την εκτός έδρας ήττα με το "βαρύ" 5-0 γνώρισε η Εθνική μας από το Βέλγιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Προκριματικής Φάσης του EURO2016. Δύο γκολ σημείωσε ο Φελαϊνί κι από ένα οι Μπεντέκε, Αζάρ και Μπατσουανί.

Πολύ δυνατά ξεκίνησαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι και πίεσαν την Εθνική μας, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία μπροστά από την εστία του Κίσσα μέχρι και το 10΄.

Στο 12΄καταγράφηκε η πρώτη καλή φάση του αγώνα. Απίθανη κάθετη πάσα του Αζάρ προς τον Ντε Μπρούιν, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κίσσα έκανε το σουτ, με το διεθνή κήπερ να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα νέα καλή στιγμή για τους Βέλγους. Μετά από σέντρα του Αλντερβέιρελντ από δεξιά, η κεφαλιά του Βίτσελ... έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία της Εθνικής μας.

Στο 21΄, η τρίτη ευκαιρία που δημιούργησαν οι "κόκκινοι διάβολοι" ήταν και... φαρμακερή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρούιν κι αφού οι διεθνείς μας δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα στην κεφαλιά του Μπεντέκε, αυτή έφτασε στο Φελαϊνί, ο οποίος με αριστερό σουτ από το σημείο του πέναλτι "έγραψε" το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα και μετά από ωραίο συνδυασμό των γηπεδούχων, ο Αζάρ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κίσσα να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.

Στο 35΄, όμως, κι αφού η Εθνική μας έχασε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή -με υποψία φάουλ-, ο Αζάρ έγινε αποδέκτης κι έκανε τη σέντρα από δεξιά, με τον Μπεντέκε με κεφαλιά να κάνει το 2-0.

Μάλιστα, εννιά λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να διευρύνουν το υπέρ τους σκορ, όταν μετά από σέντρα του Ναϊνγκολάν από δεξιά ο Βίτσελ έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κίσσα να του λέει ΟΧΙ, στην τελευταία καλή φάση του 45λεπτου.

Καλύτερα ξεκίνησε η Εθνική μας στο δεύτερο μέρος και στο 49΄ κατέγραψε την πρώτη της τελική προσπάθεια, όταν μετά από σέντρα του Αντωνιάδη από αριστερά, η κεφαλιά του Μυτίδη... έφυγε άουτ.

Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βελγίου για να... απειλήσει, αλλά ο Κίσσας απέκρουσε το σουτ του Μπεντέκε.

Στο 66΄, ωστόσο, η ομάδα του Βίλμοτς κατάφερε να τριπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Φελαϊνί με ασύλληπτο αριστερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κύπρου.

Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 4-0, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Αζάρ μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ... νίκησε τον Κίσσα κι αφού πρώτα η μπάλα είχε "χτυπήσει" στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Οι Βέλγοι ήταν ασταμάτητοι κι αφού εκμεταλλεύτηκαν λάθος των διεθνών μας λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Μπατσουανί, που με πλασέ έκανε το 5-0 στο 80΄.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν πλέον στους 8 βαθμούς και την Κύπρο να παραμένει στους 6.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Λόμπαερτς, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί (69΄ Καράσκο), Ντε Μπρούιν, Αζάρ (70΄ Μέρτενς), Μπεντέκε (77΄ Μπατσουανί).

ΚΥΠΡΟΣ: Κίσσας, Κυριάκου, Aντωνιάδης, Μερκής, Λαΐφης, Νικολάου, Μακρίδης (84΄ Κάστανος), Λαμπάν (57΄ Οικονομίδης), Σωτηρίου, Μακρής (71΄ Ελευθερίου), Μυτίδης. 

Κίτρινες Κάρτες: -.

** Διαιτητής ο Ρουμάνος Ovidiu Haţegan (διεθνής από το 2008). Βοηθοί του θοι συμπατριώτες του Octavian Șovre και Radu Ghinguleac και επιπρόσθετοι διαιτητές οι επίσης Ρουμάνοι Cristian Balaj και Sebastian Colţescu. Παρατηρητής αγώνα ο Νορβηγός Karl Espen Eriksen και παρατηρητής διαιτησίας ο Αυστριακός Stefan Messner.

* Η μετάβαση του www.kerkida.net στις Βρυξέλλες είναι προσφορά της στοιχηματικής εταιρείας Bet On Alfa.