Σέρτογλου... "Νέα εποχή στην ιστορία του τ/κ ποδοσφαίρου"

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 η συνέντευξη Τύπου του Χασάν Σέρτογλου, στην οποία ο πρόεδρος της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (KTFF), ενημέρωσε για την αίτηση ένταξής της στην ΚΟΠ.

Ανάμεσα σε άλλα, είπε:

"Δεν είναι επιδίωξή μου ως Χασάν Σέρτογλου να είμαι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος".

"Αυτή η κίνησή μας δεν πρέπει να μας θεωρήσει ως εχθρούς της Τουρκίας".

"Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του Τ/Κ ποδοσφαίρου".

"Είμαι υπεύθυνος για τις λέξεις που χρησιμοποίησα. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημά μας για κανένα. Θα κάνουμε την αίτηση, όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση".

"Οι πολιτικοί έχουν χρεοκοπήσει".

"Δεν έκαναν τίποτα για να σώσουν το ποδόσφαιρο"

"Στην ΚΟΠ γνωρίζουν τις αρμοδιότητες για την Τ/Κ Ομοσπονδία".

"Η ρύθμιση αυτή μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή με μία υπογραφή"

"Δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ".

"Πρέπει να εκτελέσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη Γενική Συνέλευση".

"Ζητήσαμε κι έγιναν κάποιες αλλαγές σε κάποιο άρθρο της συμφωνίας".

"Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, ωστόσο θα πρέπει η επιτροπή που θα οριστεί από τη Γενική Συνέλευση να θεσπίσει κάποιες προσωρινές ρυθμίσεις που ορίζονται. Η όλη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Εμείς θα δημιουργήσουμε μία επιτροπή για να υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό. Εμείς θα κάνουμε τις κινήσεις μας και εμείς θα ολοκληρώσουμε το έργο".

"Αρχίζει μια νέα εποχή στην ιστορία του τ/κ ποδοσφαίρου. Πιστεύουμε ότι κάνουμε το σωστό. Να είστε όλοι αισιόδοξοι".

Η ενημέρωση από την ΚΟΠ

Με σημερινή της επιστολή προς την ΚΟΠ, τη FIFA και την UEFA , η Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημερώνει για την απόφαση της να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για εναρμόνιση του καταστατικού της σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου FIFA, προκειμένου να μπορέσει να υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΚΟΠ, όπως προνοείται από τη συμφωνία που υπογράφηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013 στη Ζυρίχη. 

Διαβάστε εδώ τη συμφωνία που υπογράφηκε στη Ζυρίχη:
 
Μιλώντας σήμερα το πρωί σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της Τ/Κ Ομοσπονδίας Χασάν Σέρτογλου εξέφρασε την αποφασιστικότητα του για υλοποίηση της συμφωνίας παρά τις έντονες πιέσεις που δέχεται σε πολιτικό επίπεδο,  δηλώνοντας πως από σήμερα αρχίζει μια νέα εποχή για το Τουρκοκυπριακό ποδόσφαιρο.
 
«Η δική μας δουλειά δεν είναι η πολιτική αλλά ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο κ. Σέρτογλου.
 
Όσον αφορά τις διαδικασίες εναρμόνισης του καταστατικού, δήλωσε πως θα διαρκέσουν γύρω στις 40 ημέρες και στη συνέχεια, οι Τουρκοκύπριοι θα είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, την υποβολή δηλαδή αίτηση ένταξης στην ΚΟΠ.