"Βελτίωση...αλλά θα δούμε"

Ο Διευθυντής κριτηρίων της ΟΥΕΦΑ 2ος αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Νικ Νικολάου μίλησε στον Άστρα σχετικά με το θέμα των οικονομικών κριτηρίων. Σε γενικές γραμμές όπως είπε φαίνεται πως έγινε μεγάλη πρόοδος και ενδεχομένως όλες οι ομάδες να περάσουν επιτυχώς το...τεστ. Ωστόσο όπως τόνισε εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα για ορισμένες ομάδες.

Τα όσα ανέφερε ο Νικ Νικολάου

Εκ πρώτοις όψεως έχουν καταθέσει όλες οι ομάδες τους φακέλους.

Από την Δευτέρα θα αρχίσει ο έλεγχος. Αν υπάρχουν ελλείψεις θα δοθούν 2-3 μέρες παράταση στις ομάδες.

Αν υπάρχουν επί της ουσίας καθυστερημένες οφειλές θα διαφανεί. Ξέρουμε πως υπάρχουν σωματεία υψηλού κινδύνου. Γνωρίζουμε αυτά τα σωματεία και θα δούμε στη διάρκεια του ελέγχου.

Πάντως διαπιστώνουμε πως υπάρχει βελτίωση στην εικόνα των οικονομικών των σωματείων μας. Έχουν μειωθεί και οι υποθέσεις που εκκρεμούν στην ΦΙΦΑ. Πέρσι είχαμε 100 υποθέσεις και σήμερα 20-30. Υπάρχουν όμως σωματεία που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, αυτά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο.

Αν κάποια ομάδα εξασφαλίσει θέση στις νέες διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ και δεν περάσει τα κριτήρια θα αποκλειστεί ενώ για τις άλλες θα υπάρξει αφαίρεση βαθμών.

Τέλος Απριλίου θα συμπληρωθεί ο έλεγχος και γύρω στις 15/5 θα έχουμε το οριστικό αποτέλεσμα του ελέγχου. Όσον αφορά την Β΄ κατηγορία ίσως το τελικό αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγες μέρες, μέχρι αρχές Ιουνίου.