Η πρώτη συνέντευξη του Κριστιάνο σε ηλικία 16 ετών!

Πως ήταν ο Πορτογάλος πριν από 14 χρόνια; Άγνωστος μεταξύ αγνώστων, έμενε σε έναν ξενώνα και χρησιμοποιούσε το μετρό για τις μετακινήσεις του.

Σήμερα στο γκαράζ της βίλας του υπάρχουν αυτοκίνητα συνολικής αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Το 2001 ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε μόλις πάρει... προαγωγή στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας. Ήταν 16 χρόνων και ονειρευόταν μια μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα. Ένιωθε πως είχε κάνει το πρώτο βήμα. Έμενε σε έναν ξενώνα στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύοτυσας και έπαιρνε καθημερινά το μετρό, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, μαζί με τα άλλα πιτσιρίκια των ακαδημιών για να φτάσει στο παλιό στάδιο του Αλβαλάδε. Ο μισθός του ήταν περίπου 1.000 με 1.500 ευρώ το μήνα και το ποσό αυτό έδινε στη μητέρα του, η οποία διαχειριζόταν τα οικονομικά του. 

«Όταν χρειαζόμουν κάτι, την έπαιρνα τηλέφωνο και έβαζε χρήματα στο λογαριασμό μου» είχε πει ο Πορτογάλος στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, την οποία έφερε και πάλι στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Marca». Είχε σταματήσει το σχολείο, έκανε προπονήσεις κάθε πρωί και κάποιες ημέρες και τα απογεύματα και στον ελεύθερο χρόνο του σύχναζε σε καφέ στην περιοχή του Αλβαλάντε.

Ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Sport TV, Ζάιμε Κράβο, ήταν αυτός που έκανε την πρώτη συνέντευξη του σημερινού σούπερ σταρ της μπάλας. Στο ρεπορτάζ, η κάμερα ακολουθεί τον πιτσιρικά Κριστιάνο στο στάδιο, όπου έκανε τις προπονήσεις, στην πανσιόν που έμενε, στις μετακινήσεις του με το μετρό.