Η αστυνομία για το ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ

Ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ – ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 4 Απριλίου, 2015 και ώρα 16:00 στο Στάδιο ΓΣΖ στη Λάρνακα, η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει τις ακόλουθες διευθετήσεις:

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας του ΑΠΟΕΛ θα παραχωρηθεί η Ανατολική Κερκίδα και στους οπαδούς της γηπεδούχου ΑΕΚ η Δυτική κερκίδα. Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 14:30. 
Καλούνται οι οπαδοί και των δύο ομάδων να προσέλθουν έγκαιρα στο στάδιο έχοντας στην κατοχή τους το κατάλληλο εισιτήριο αναλόγως και της ηλικίας τους, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Τα παιδικά εισιτήρια θα διατίθενται δωρεάν στις εισόδους του σταδίου σε παιδιά κάτω των 12 ετών τα οποία θα συνοδεύονται από ενήλικα. Κανένας οπαδός (περιλαμβανομένων και των μικρών παιδιών) θα εισέρχεται στο στάδιο χωρίς εισιτήριο. Τα φοιτητικά εισιτήρια θα γίνονται δεκτά στις εισόδους του σταδίου μόνο κατόπιν επίδειξης της φοιτητικής ταυτότητας του κατόχου τους.
Για να κατευθυνθούν στο στάδιο προτρέπονται οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που θα έρχονται από Λευκωσία να κατευθύνονται από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς ευθεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και από εκεί δεξιά. Αμέσως μετά τον φούρνο «ΠΙΡΙΛΛΟΣ» να στρίψουν ξανά δεξιά και μετά αμέσως αριστερά για να εισέλθουν στους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ. 
Οι οπαδοί της ομάδας που θα έρχονται από Λεμεσό προτρέπονται να κατευθυνθούν αριστερά από τον Κυκλικό Κόμβο Καλού Χωριού μέχρι τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς και μετά να ακολουθήσουν την ίδια πορεία με όσους θα έρχονται από Λευκωσία.
Οι οπαδοί της ΑΕΚ κατά την άφιξη τους στο στάδιο προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA και αντί αυτού να χρησιμοποιούν τον νέο κυκλικό κόμβο (στη συμβολή της λεωφόρου Γ. Χριστοδουλίδη και της οδού Παϊσίου) και από εκεί να κατευθύνονται από τον δρόμο πίσω από το κλειστό στάδιο ΚΙΤΙΟΝ προς τη Δυτική κερκίδα. Κατά την αναχώρηση τους από το στάδιο καλούνται να ακολουθήσουν το αντίστροφο δρομολόγιο.
Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ καλούνται να σταθμεύουν πίσω από την Ανατολική κερκίδα καθώς και στις παρόδους προς τον κυκλικό κόμβο του KLEIMA, ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ καλούνται να σταθμεύουν πίσω από τη Δυτική κερκίδα, στον χωμάτινο χώρο στάθμευσης παρά το στάδιο ΚΙΤΙΟΝ, καθώς και στις παρόδους προς την λεωφόρο Παϊσίου, το νέο Νοσοκομείο και τη λεωφόρο Φανερωμένης.
Από τη λήξη του αγώνα περί ώρα 17:45 μέχρι και την πλήρη αποχώρηση όλων των οπαδών, η λεωφόρος Γ. Χριστοδουλίδη (μπροστά από το στάδιο) θα είναι κλειστή για το κοινό και για τις δύο κατευθύνσεις και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από όσους αναχωρούν από το γήπεδο.
Τονίζεται σε όλους ότι, απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς επίσης πανό πολιτικού, υβριστικού/σωβινιστικού ή αισχρού περιεχομένου. Όσα πανό δεν παραβαίνουν τις πρόνοιες του Νόμου και περάσουν στο στάδιο θα πρέπει να τοποθετηθούν εντός της κερκίδας. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο για τοποθέτηση τους. 
Τονίζεται επίσης ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος οπαδών στο στάδιο οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους κράνος μοτοσικλετιστή ή θα έχουν με οποιοδήποτε τρόπο καλυμμένα τα πρόσωπα τους. 
Για τη φύλαξη οποιονδήποτε πολύτιμων αντικειμένων (περιλαμβανομένου και του κράνους) των οποίων απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο, θα υπάρχουν χώροι φύλαξης στο στάδιο όπου θα μπορούν να τα παραδίδουν οι οπαδοί και να τα παραλαμβάνουν μετά το τέλος του αγώνα. 
Τόσο η Αστυνομία όσο και τα δύο Σωματεία, καλούν τους οπαδούς των δύο ομάδων που θα παρευρεθούν στον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, να συμπεριφέρονται με αθλητοπρέπεια και σε κόσμια πλαίσια. 
Η Αστυνομία θα βρίσκεται τόσο εντός όσο και εκτός σταδίου με σκοπό να βοηθήσει στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση του κοινού και την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και καλεί όλους να συνεργάζονται μαζί της και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της.
Τέλος, όλες οι πληροφορίες για τις διευθετήσεις του πιο πάνω αγώνα, είναι καταχωρημένες στην εφαρμογή (Αpplication – Cyprus Police) της Αστυνομίας, καθώς επίσης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter, Google Plus) και καλούνται οι οπαδοί όπως ενημερώνονται για τις όποιες επιπρόσθετες πληροφορίες μπορεί να προκύψουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ