Μυτίδης... και όλα πιθανά (φώτος)

Με γκολ του Νέστωρα Μυτίδη η ΑΕΚ κέρδισε 1-0 το ΑΠΟΕΛ και παράλληλα με την ήττα του Απόλλωνα από την Ανόρθωση... πλέον η ομάδα της Λάρνακας κοιτάζει ψηλότερα από την 3η θέση. Δίκαιη η νίκη των γηπεδούχων που έχασαν πολλές ευκαιρίες, κακή η εμφάνιση των φιλοξενούμενων που απείλησαν σε πολύ λίγες φάσεις ενώ έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο από το 58' και την αποβολή του Καρλάο.

Η ΑΕΚ τις ευκαιρίες και το γκολ

H AEK ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πήγε στα αποδυτήρια πρηγούμενη. Η ομάδα του Κρίστιανσεν ήταν εκείνη που μπήκε πιο επιθετικά και στο 5' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν η πισινή κεφαλιά του Καταλά έφυγε μόλις δίπλα από την κενή εστία του Χιώτη, ο οποίος είχε κάνει την έξοδο. Στο 11' οι Λαρνακείς σπατάλησαν άλλη μια ευκαιρία, όταν ο Μυτίδης από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να κάνει καλά την προβολή και έστειλε την μπάλα ψηλά.

Σταδιακά το ΑΠΟΕΛ πήγε να ισοζυγίσε αφού ανέβηκε πιο ψηλά, όμως μέχρι το 25' δεν σημειώθηκε κάποια άλλη φάση μπροστά στις δυο εστίες, με την ΑΕΚ να παίζει εξαιρετική άμυνα, ενώ επιθετικά... ξεφούσκωσε σε σχέση με το πολύ καλό ξεκίνημα.

Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι διατήρησαν την υπεροχή και με την εικόνα που είχε ο αγώνας, το πιθανότερο σενάριο ήταν η ΑΕΚ να φτάσει πρώτη στο γκολ. Τελικά αυτό έγινε στο 40' όταν ο Μυτίδης εκμεταλλεύτηκε την κακή αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ σε άλλη μια φάση, βγήκε νικητής απέναντι στον Κακά και πλάσαρε τον Χιώτη για το 1-0. Στο 42' η ΑΕΚ ζήτησε αποβολή του Καρλάο όταν τράβηξε τον Μυτίδη ως τελευταίος παίκτης αλλά ο διαιτητής σωστά έδειξε κίτρινη κάρτα αφού η φάση έγινε πολύ έξω από την μεγάλη περιοχή ενώ άλλοι δυο παίκτες του ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ κοντά.

Ευκαιρίες και αποβολή

Η "επάναληψη" ξεκίνησε με άλλη μια καλή φάση για τους γηπεδούχους που στο 47' απείλησαν με κοντινό σουτ του Μοντέιρο, όμως ο Χιώτης έκλεισε σωστά την γωνία του. Η τραγική αμυντική συμπεριφορά του ΑΠΟΕΛ οδήγησε και σε νέα κλασική ευκαιρία για την ΑΕΚ, όταν στο 50' ο Τομάς έπιασε το δυνατό σουτ αλλά ήταν μόλις άστοχος. Από την άλλη οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν μέσα σε ένα λεπτό δυο πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, όταν στο 53' ο Σέρινταν σούταρε από πολύ κοντά και η μπάλα πήγε κόρνερ ενώ στο 54' ένα εξαιρετικό σουτ του Ντε Βινσέντι έφυγε μόλις έξω. Το ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ορτίθ στον Ναφίου στο ίδιο λεπτό, με τον διαιτητή Μασιά να κρίνει πως η πίεση που έβαλε ο αμυντικός της ΑΕΚ με το χέρι, δεν δικαιολογούσε την υπόδειξη παράβασης. 

Βλέποντας την ομάδα του να ανεβαίνει, ο Φινκ στο 57' έριξε στο γήπεδο μαζί τους Χαραλαμπίδη-Αλωνεύτη για να δώσει επιθετική ώθηση, όμως στο επόμενο λεπτό είδε τα πλάνα του να ανατρέπονται όταν ο Καρλάο είδε δεύτερη κίτρινη για χέρι και άφησε την ομάδα του με δέκα. Παρόλα αυτά στο 61' ο Σέρινταν βρήκε τον Αλωνεύτη με γέμισμα και ο δεύτερος με κεφαλιά ήταν μόλις άστοχος, ενώ στο 68' η ΑΕΚ έχασε άλλη μια φοβερή ευκαιρία με τον Μυτίδη να πλασάρει έξω. Αντίθετα στο 70' οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 με τον Μυτίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πολύ δύσκολη η φάση, με τον επιθετικό της ΑΕΚ να φαίνεται να είναι μόλις πιο μπροστά από τον Ρίσε.

Το ΑΠΟΕΛ παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες, τα έδωσε όλα για να ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά και στο 93' ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Καταλά, μετά από σουτ του Σωτηρίου. Άλλη μια δύσκολη φάση... Η μπάλα φαίνεται να χτυπά στο χέρι του παίκτη της ΑΕΚ, ο οποίος όμως προσπαθεί να το μαζέψει.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο αφού η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική και με αυτή την εμφάνιση έδειξε πως έχει κάθε δικαίωμα να στοχεύει ακόμα και το πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Λαρένα (66' Μπόλιεβιτς), Τομάς, Σκοπελίτης, Βάντερ (62' Εγγλέζου), Μοντέιρο, Μυτίδης (73' Κάντε)

ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Σέρτζιο, Κακά, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ (57' Αλωνεύτης), Γκόμες (84' Σωτηρίου), Νάφιου, Ντε Βινσέντι, Ναφίου (57' Χαραλαμπίδης), Σιέρινταν

Κίτρινες:  Λαρένα, Τομάς, Βάντερ (6η), Ορτίθ (4η), Μοντέιρο / Μοράις (6η), Ντε Βινσέντι (6η), Αλωνεύτης, Κακά, Σέρτζιο (4η)

Κόκκινες: - / Καρλάο (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Ο Μυτίδης ανέβηκε στα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα.

- Στην κανονική διάρκεια το ΑΠΟΕΛ κέρδισε 0-2 στο ΓΣΖ ενώ στο ΓΣΠ οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο 4-4.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, με βοηθούς τους Μιχάλη Σωτηρίου - Χαράλαμπο Χαραλάμπους, 4ο τον Δώρο Τούρο, επιπρόσθετους τους Λεόντιο Τράττο - Αβραάμ Τσούκκα και παρατηρητή τον Μιχάλη Ιωάννου.