Τεράστια ανατροπή, τεράστιο διπλό (φώτος)

Η Ανόρθωση βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Γκιέ, όμως γύρισε το ντέρπι στο δεύτερο μέρος με Εντέ, Κάλβο και Ίσμα και έφτασε σε μια τεράστια νίκη επί του Απόλλωνα μέσα στο Τσίρειο.

Το ντέρμπι ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που μόλις στο 3' έφτασαν στο γκολ. Ο Νούχου στην προσπάθεια να γυρίσει έκανε λάθος, ο Παπουλής κέρδισε και βρήκε τον Γκιέ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Καμίνσκι για το 1-0.

Ακολούθησε ένα διάστημα χωρίς ευκαιρίες, για να έρθει ο Λόπες στο 19' να πιάσει ένα δυνατό σουτ με τον Καμίνσκι να διώχνει ενώ στο επόμενο λεπτό ο Εντέ "δοκίμασε" τον Βάλε από πλάγια αλλά ο Πορτογάλος ήταν έτοιμος.

Η "Κυρία" στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου ανέβασε απόδοση και στο 35' είχε καλή ευκαιρία με τον Λαΐφη ο οποίος από πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει. Δυο λεπτά αργότερα ήταν και πάλι η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει όταν ο Γκιέ στο τετ-α-τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμίνσκι για δεύτερη φορά. Το ημίχρονο "έκλεισε" με την Ανόρθωση δικαίως να ζητά πέναλτι στο 45+2' σε αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Νούχου από τον Λόπες στην περιοχή.

Η "Κυρία" συνέχισε να είναι ανεβασμένη και με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους έφτασε στο ζητούμενο όταν ο Εντέ στο 54' με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 1-1. Η Ανόρθωση ήταν σαφώς καλύτερη στην "επανάληψη" απέναντι σε έναν Απόλλωνα που δεν μπορούσε και στο 71' έφτασε στη μεγάλη ανατροπή, με τον Κάλβο να κάνει το 1-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στην συνέχεια έλειψαν οι πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν και τους φιλοξενούμενους στο 85' να "σκοτώνουν" το ματς με σουτ του Ίσμα, μετά από ασίστ του Μακρή.

Απόλλων:  Βάλε, Γουίλερ, Ν. Λόπες, Μερκής, Ουόν, Χαμντανί, Στογιάνοβιτς (72' Χ.Λόπεζ), Μεριέμ, Παπουλής (80' Κολοκούδιας), Σανγκόι, Γκιέ (46' Ρόσα)

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Τζέισον, Λαΐφης, Χόλγκερσον, Νούχου, Μάκος, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (79' Αβραάμ), Εντέ (82' Μαραγκός), Κάλβο (76' Ίσμα), Μακρής

Κίτρινες: Μερκής (8η), Σανγκόι (6η), Παπουλής (4η) / Κάλβο (6η), Τζέισον (6η)

* Δεύτερο γκολ για τον Εντέ.

* Πέμπτο γκολ για τον Κάλβο.

* Τέταρτο γκολ για τον Ίσμα.

* Δέκατο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άμπραχαμ Γκιέ.

* Διαιτητής ήταν ο Αντώνης Χριστοδούλου, με βοηθούς τους Σ. Βίκτωρος - Ι. Λαζάρου, τέταρτο τον Πέτρο Πέτρου και επιπρόσθετους τους Χρίστος Νικολαΐδη - Μάριο Νικολάου.

* Στην πρώτη φάση ο Απόλλωνας κέρδισε 0-1 στο Παπαδόπουλος και 2-0 στο Τσίρειο.