Κυρία για φίλημα! (φώτος)

Ο Καμίνσκι έπιασε πέναλτι, ο Εντέ έβαλε τις βάσεις, ο Ίσμα σιγούρεψε το τρίποντο και ο Αβραάμ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μια εξαιρετική και αποτελεσματική Ανόρθωση κέρδισε την ΑΕΚ με 3-0 και έφτασε σε δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη νίκη...

Χαμένο πέναλτι, γκολ, φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό και επιβεβαίωσε πως οι δυο ομάδες είναι φέτος από εκείνες που προσφέρουν καλό θέαμα. Ο ρυθμός ήταν αρκετά καλός από το ξεκίνημα, όμως τα πρώτα 10 λεπτά έφυγαν χωρίς κάποια καλή φάση. Η Ανόρθωση μπήκε λίγο πιο επιθετικά και είχε ελαφρώς την κατοχή, με την ΑΕΚ να είναι πιο "μαζεμένη", όμως ευκαιρίες δεν είδαμε. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 15' σε μια αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, όμως το διαγώνιο σουτ του Μοντέιρο από δεξιά, βρήκε έτοιμο τον Καμίνσκι. Σταδιακά η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι με μέχρι το 20' είχε άλλα δυο σουτ με Τομάς-Λαρένα που έφυγαν έξω.

Η άνοδος της ομάδας της Λάρνακας οδήγησε στο 23' στην μεγαλύτερη της ευκαιρία, όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μάκου στον Εγγλέζου. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τόσο για την υπόδειξη, όσο και για φάουλ του Κάντε δευτερόλεπτα προηγουμένως. Όπως και να έχει, ο Τομάς ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Καμίνσκι έβγαλε την επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ.

Η απόκρουση οδήγησε την Ανόρθωση... από την κόλαση στον παράδεισο μέσα σε μερικά λεπτά αφού στο 31' η "Κυρία" έφτασε στο 1-0 με τον Εντέ να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα για το προβάδισμα.

Ο εξαιρετικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 39' η ΑΕΚ είχε άλλη μια καλή στιγμή με κοντινό σουτ του Μοντέιρο στην κίνηση, το οποίο έφυγε έξω ενώ στο 43' ο Καμίνσκι με έξοδο πρόλαβε τον Τομάς πριν κάνει το σουτ στο τετ-α-τετ. Το ημίχρονο έκλεισε με άλλη μια καλή φάση για την ομάδα του Κρίστιανσεν, με τον Κάντε να είναι λίγο άστοχος στο σουτ του στο 45+2'.

Διαχείριση και άλλα δυο γκολ...

Λίγα πράγματα στην "επανάληψη" μέχρι το 60'. Η ΑΕΚ μπήκε αρκετά δυνατά στα πρώτα λεπτά όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει, με την Ανόρθωση να διατηρεί με σχετική άνεση το 1-0. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 61' όταν ο Καμίνσκι με βολέ βρήκε τον Ίσμα, ο οποίος δεν έπιασε καλά το σουτ και έστειλε την μπάλα ψηλά. Ο Πορτογάλος, πάντως, είχε δεύτερη ευκαιρία μετά από δυο λεπτά σε μια πανομοιότυπη φάση και αυτή την φορά δεν την άφησε να πάει χαμένη αφού έπιασε καλά την λόμπα και νίκησε τον Τόνιο για το 2-0.

Στο 70' δημιουργήθηκε ένταση για μερικά δευτερόλεπτα σε μια διεκδίκηση της μπάλας από Μακρή και Τόνιο, πάνω στην τελική γραμμή. Ο επιθετικός της Ανόρθωσης πήγε δυνατά στη φάση και πάνω στην διεκδίκηση χτύπησε με τον Τόνιο, ο οποίος στην συνέχεια αδικαιολόγητα έσπρωξε τον Μακρή μπροστά στα μάτια του επιπρόσθετου διαιτητή. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή όμως ο διαιτητής αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα.

Πολύ λίγα πράγματα στην συνέχεια, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να απειλήσει καθόλου και την Ανόρθωση να διατηρεί το προβάδισμα χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα στο 87' η "Κυρία" έφτασε σε άλλο ένα γκολ όταν δυο από τις αλλαγές του Πάους συνεργάστηκαν... Ο Ανδρέου βρήκε τον Αβραάμ που μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Άντιτς, Λαΐφης (56' Μαραγκός), Χόλγκερσον, Νούχου, Μακρής, Αμπουρτζάνια, Μαϊσουράτζε, Εντέ (78' Αβραάμ), Μακρής, Ίσμα (86' Ανδρέου)

ΑΕΚ: Τόνιο, Μιντίκκης, Καταλά, Μασάνα, Χαραλάμπους (67' Μυτίδης), Σκοπελίτης (63' Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Εγγλέζου, Μοντέιρο (72' Παύλου), Κάντε

Κίτρινες: Αμπουρτζάνια, Ίσμα / Μιντίκκης, Μασάνα (8η), Λαρένα (4η), Τόνιο, Τομάς (6η)

Ενδιαφέρουν

- Στα τέσσερα γκολ ανέβηκε ο Ανδρέας Αβραάμ.

- Πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ίσμα.

- Τρίτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Τσινεντού Εντέ.

- Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει η Ανόρθωση 2-1 ενώ στον δεύτερο η ΑΕΚ με 1-0.

- Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, με βοηθούς τους Ι. Λαζάρου - Ν. Καλησπέρα), τέταρτο τον Στ. Νικήτα, επιπρόσθετους τους Γ. Νικολάου - Αβρ. Τσούκκα και παρατηρητή τον Ι. Χατζηιωσήφ.