"Ελαφρύ προβάδισμα στην ΑΕΛ, μπορεί να σκοράρει η ΑΕΚ"

Με τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ και της ΑΕΚ…Κρίστη Θεοφίλου συνομίλησε η ιστοσελίδα μας, www.kerkida.net, ώστε να μας καταθέσει τις δικές του απόψεις για τον μεγάλο επαναληπτικό του "Τσιρείου" ανάμεσα στις δυο ομάδες.

-Κρίστη πως είδες το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες που έγινε στο ΓΣΖ;
«Ήταν ένα παιχνίδι όπου θα έλεγα οι περισσότεροι περίμεναν να δούνε πολλά πράγματα από την ΑΕΚ αλλά τα είδανε από την ΑΕΛ. Η ομάδα του Χριστοφόρου ήταν διαβασμένη και σωστά τοποθετημένη στο γήπεδο… παίζοντας πολύ σωστά τις αντεπιθέσεις. Αντίθετα η ΑΕΛ προηγήθηκε δυο φορές και έδειξε ότι δεν είχε καθαρό μυαλό στο παιχνίδι της ώστε να πετύχει και άλλο γκολ».

-Η ήττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση μπορεί να επηρεάσει την ομάδα;
«Ισχύει για την ΑΕΚ ότι ισχύει και για την ΑΕΛ. Άλλο το πρωτάθλημα και άλλο το κύπελλο. Σίγουρα μπορεί η ήττα να πλήγωσε πολύ την ΑΕΚ αλλά θεωρώ πως αν την επηρεάσει, τότε χάνει και την πρόκριση. Πιστεύω ότι θα δούμε την καλή ΑΕΚ και άλλωστε σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια έπαιξε πολύ καλά και πήρε αποτέλεσμα».

-Από την άλλη η ΑΕΛ πάει πιο ξεκούραση… με μια διαχείριση σαφώς καλύτερη. 
«Σίγουρα η ΑΕΛ θα είναι πιο φρέσκια, έκανε και χθες κάποιες αλλαγές στην εντεκάδα ο προπονητής. Ουσιαστικά η ΑΕΛ κάνει προετοιμασία για το κύπελλο. Βλέπω να υπάρχει μεγάλο πάθος και μεγάλη δίψα και εδώ θα πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση γιατί η ανυπομονησία και όλα τα επακόλουθα κάποτε φέρνουν και στραβά αποτελέσματα».

-Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι η ΑΕΛ μετράει τέσσερις σημαντικές επιστροφές...
«Σίγουρα Νικολάου, Σιέλης, Σακέττι και Ταγκαμπατζουμί δίνουν λύσεις στον Χριστάκη Χριστοφόρου. Νομίζω αν και δεν είμαι προπονητής ότι δύσκολα θα αγωνιστούν και οι τέσσερις στο αρχικό σχήμα αλλά σαφώς δίνουν βάθος και ποιότητα στην ομάδα. Θεωρώ ότι όπως εξελίχθηκε η χρονιά για την ΑΕΛ… οποίοι και να παίξουν θα έχουν το ίδιο πάθος».

-Για την ΑΕΚ είπες ότι παίζει πολύ καλά εκτός έδρας αλλά χρειάζεται να σκοράρει για να περάσει…
«Αν εξαιρέσουμε την τελευταία ήττα της ΑΕΚ από την Ανόρθωση, έβγαλε μια πολύ καλή εικόνα η ομάδα της Λάρνακας φέτος. Πραγματικά ήταν εντυπωσιακή σε κάποια παιχνίδια και αν είχε την εμπειρία θα μπορούσε για περισσότερα. Πιστεύω ότι η ΑΕΚ μπορεί να σκοράρει στο Τσίρειο και το έδειξε σε όλα τα παιχνίδια φέτος».

-Που πιστεύεις θα κριθεί η πρόκριση;
«Πιστεύω πολύ ότι το πρώτο γκολ θα κρίνει πολλά. Αν κάποια ομάδα σκοράρει πρώτη, θα αλλάξουν πολλά. Αν είναι η ΑΕΛ θέλει δυο γκολ για να αποκλειστεί ενώ αν είναι η ΑΕΚ, σπάζει την ψυχολογία στο Τσίρειο και όλα είναι πιθανά».

-Μπορείς να μας δώσεις μια πρόβλεψη;
«Δεν φοβάμαι να κάνω πρόβλεψη αλλά επειδή είναι παιχνίδι όπου, όπως προανέφερα, ότι με ένα γκολ αλλάζουν τα δεδομένα, είναι δύσκολο να πω κάτι με σιγουριά. Σίγουρα με τα όσα είδαμε στο πρώτο παιχνίδι, με το αποτέλεσμα αλλά και με την κερκίδα της ΑΕΛ να είναι γεμάτη… δίνω ελαφρύ προβάδισμα στην ΑΕΛ».