Κακό ποιοτικά, καλό σε... σασπένς (Φώτος)

Μπορεί ποιοτικά στην μεγαλύτερη διάρκεια του να υστέρησε, όμως ο αγώνας της Ομόνοιας με την ΑΕΚ… έκρυβε αρκετές συγκινήσεις. Κάκιστο ποιοτικά το πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει την τύχη να σκοράρει με τον Κάντε στο 44’. Κάπως καλύτερα τα πράγματα στην επανάληψη, με την Ομόνοια να είναι βελτιωμένη, να πιέζει και να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1 με τον Λομπιανίτζε στο 83’.​

Οι επιλογές του Καϊάφα

Κάτω απ’ τα γκολπόστ είναι ο Παναγή, δεξί μπακ ο Δημητρίου, αριστερό μπακ ο Λεάντρο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ρούνιε και Λομπιανίτζε. Αμυντικά χαφ οι Φυλακτού και Οικονομίδης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ασίς, έξω δεξιά ο Κιρμ, έξω αριστερά ο Σκέμπρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ποτέ.

Οι επιλογές του Κρίστιανσεν

Κάτω απ’ τα γκολπόστ είναι ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Μιντίκκης, αριστερό μπακ ο Χαραλάμπους και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μουρίγιο και Καταλά. Αμυντικά χαφ οι Μπόλιεβιτς και Σκοπελίτης, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Μοντέιρο, έξω δεξιά ο Ορτίθ, έξω αριστερά ο Βάντερ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κάντε.

Καλός ο ρυθμός, πιο επιθετική η ΑΕΚ

Καλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοικτά και την ΑΕΚ να έχει την ελαφριά υπεροχή. Η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε κυρίως να επιτεθεί από αριστερά με τον Βάντερ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά πέραν του καλού σουτ του Βάντερ στο 14’ που έφυγε λίγο έξω. 

Ισορρόπησε η Ομόνοια - Χωρίς φάσεις

Σταδιακά ο ρυθμός άρχισε να πέφτει, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο συντηρητικά και την Ομόνοια να ισορροπεί και να στέκεται καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλήσει με γκολ. Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες εξακολουθούσε να αγνοείται… 

Πρώτη μεγάλη φάση - Πρώτο γκολ!

Στο 44’ και ενώ όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωνόταν στο ισόπαλο 0-0, η ΑΕΚ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα σκόραρε. Ο Βάντερ πήρε την μπάλα από τον άξονα της μεσαίας γραμμής και ξεκίνησε την κατά μέτωπό επίθεση, την κατάλληλη στιγμή πέρασε την κάθετη πάσα, κάτω απ’ τα πόδια του Ρούνιε και ο Κάντε που έγινε αποδέκτης, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Ξεκίνημα με ευκαιρία

Με την Ομόνοια να χάνει σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σκέμπρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε τον Τόνιο, με την μπάλα να έχει πορεία προς την αντίπαλη εστία όμως ο Ηλίας Χαραλάμπους πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. 

Όλα για όλα ο Καϊάφας

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί ούτε να δημιουργήσει ούτε να σκοράρει, ο Κώστας Καϊάφας έκανε και τις τρεις του αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τους Ράμος, Φοφανά και Ρουσιά, θέλοντας να τονώσει την μεσοεποθετική του γραμμή. Αντίθετα η ΑΕΚ συνέχισε να δίνει έμφαση στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την διατήρηση του μηδέν που θα χάριζε την νίκη.

Δημιουργός ο Ράμος και 1-1!

Τα ρίσκα του Κύπριου τεχνικού απέφεραν καρπούς, αφού η Ομόνοια έγινε πιο επιθετική και από το πόδια της μιας αλλαγής του, ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 83’ ο Ράμος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Λεάντρο έκανε την πρώτη –πισινή – κεφαλιά και ο προωθημένος Λομπιανίτζε με νέα κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Τόνιο, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. 

Από μία φάση, από ένα βαθμό

Στα τελευταία λεπτά οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ της νίκης, είχαν από μία καλή φάση με Ρουσιά και Χαραλάμπους όμως δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα και έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε Ομόνοια και ΑΕΚ να συμβιβάζονται στο ισόπαλο 1-1.

OMONOIA: Παναγή, Δημητρίου, Λεάντρο, Ρούνιε, Λομπιανίτζε, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς (57'Ράμος), Κιρμ (66'Φοφανά), Σκέμπρι (76'Ρουσιάς), Ποτέ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Ορτίθ (90'Κυπριανού), Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο, Μιντίκκης, Βάντερ (60'Εγγλέζου), Κάντε (77'Κολαούτι)

Κίτρινες: Ποτέ / Μπόλιεβιτς, Εγγλέζου.

*Διαιτητής είναι ο Λεόντιος Τράττος με βοηθούς τους Αριστείδη Χρίστου και Σωτήρη Βίκτωρος. 4ος ο Χριστάκης Σπανός, επιπρόσθετοι οι Θωμάς Μούσκος - Λοΐζος Παναγιώτου και παρατηρητής ο Φρίξος Πέτρου.

*Πριν από την έναρξη του αγώνα, βραβεύτηκε η ομάδα Futsal U21 της Ομόνοιας, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.