Διαβασμένη ανασταλτικά, δεν μπόρεσε επιθετικά

Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνει στην ΑΕΚ ο βαθμός της ισοπαλίας στο χθεσινό παιχνίδι με την Ομόνοια στο «ΓΣΠ».

Η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε αρκετά διαβασμένη, κλείνοντας σωστά τα ατού των γηπεδούχων και καταφέρνοντας να μην κινδυνέψει ουσιαστικά στο πρώτο μέρος. Σε αυτό ωφέλησε αφενός η τοποθέτηση του Ορτίθ ως δεξί χαφ – εξτρέμ, με τον Ισπανό να δίνει βοήθειες στον δεξιό μπακ Μιντίκκη… βγάζοντας εκτός παιχνιδιού τον Σκέμπρι αλλά και η ταυτόχρονη παρουσία δύο κλασικών αμυντικών χαφ στον άξονα (Σκοπελίτη – Μπόλιεβιτς).

Μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο που από τα μέσα του πρώτου μέρους ο αντίπαλος προπονητής άλλαξε το σχήμα από 4-2-3-1 σε 4-4-2 και στην πορεία αντικατέστησε και τον Σκέμπρι και τον Ασίς, οι οποίοι δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα.

Στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου η ΑΕΚ σκόραρε, όμως στην επανάληψη δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το υπέρ της σκορ. Ναι μεν δεν κινδύνεψε ουσιαστικά μέχρι το γκολ της ισοφάρισης από μια στημένη φάση, ωστόσο δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική με κάποιες αντεπιθέσεις για να αναγκάσει τους «πράσινους» να έχουν το μυαλό τους και στα μετόπισθεν.

Η Ομόνοια βλέποντας ότι δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα, ρίσκαρε νωρίς κάνοντας και τις τρεις αλλαγές στον μεσοεπιθετικό χώρο και καταφέρνοντας να σκοράρει. Παρ’ όλα αυτά, στα θετικά κρίνεται η αντίδραση που έδειξε η ΑΕΚ μετά την απογοήτευση που έφερε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο και πλέον η προσοχή στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί, εντός έδρας με τον Απόλλωνα.