Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας

Με νίκη απέναντι στην Ανόρθωση στο φινάλε της σεζόν, η ΑΕΚ θα ολοκληρώσει την φετινή χρονιά όντας στην 2η θέση.

Αναμφίβολα κάτι τέτοιο θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Λάρνακας, με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να το πιστώνεται ο προπονητής της, Τόμας Κρίστιανσεν.

Μπορεί αρκετοί ποδοσφαιριστές να προϋπήρχαν στο ρόστερ και οι περισσότερες μεταγραφές να ήταν επιλογές του τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα, ωστόσο το… πάντρεμα και η δημιουργία ενός ισχυρού και ποιοτικού συνόλου είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή.

Έχοντας κατά βάση ένα σύστημα (4-3-3) με παραλλαγές στο κέντρο (πότε 4-1-2-3 με ένα αμυντικό χαφ και δύο δημιουργικά χαφ και πότε 4-2-1-3 με δύο αμυντικά χαφ και ένα δεκάρι), ο Κρίστιανσεν κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα που είτε κέρδιζε είτε έχανε, η εικόνα της ήταν ευχάριστη στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, η ΑΕΚ κέρδισε 16 φορές, 8 φορές έμεινε στην ισοπαλία και γνώρισε 7 φορές την ήττα. Παράλληλα με τα 54 γκολ που πέτυχε έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση και με τα 31 που δέχθηκε την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Κάπως έτσι, ο Τόμας Κρίστιανσεν επιλέχθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ως ο κορυφαίος προπονητής της χρονιάς. Απολύτως δικαιολογημένα…