"Δέλεαρ το Γιουρόπα Λιγκ και όχι το οικονομικό"

Δηλώσεις σε Πολωνικά ΜΜΕ έκανε ο Adam Marciniak.

Ο Πολωνός άσος της ΑΕΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη μεταγραφή του στην ομάδα της Λάρνακας.

Τι είπε μεταξύ άλλων:

"Οι Κύπριοι με ρώτησαν αν η πρότασή τους με ενδιαφέρει. Τους απάντησα ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε συζητήσεις, αφού δεν υπήρξε κάποια συμφωνία με την Κρακοβία ή με άλλες ομάδες στην Πολωνία. Μπορεί η πρόταση της ΑΕΚ να μην είναι όπως όλοι πιστεύουν πολύ καλή οικονομικά, αλλά με δελέασε η συμμετοχή της ομάδας στον Γ΄ Προκριματικό Γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και η πιθανότητα να παίξω μπροστά σε αρκετό κόσμο. Στην Κύπρο μπορώ να παίξω σε καλό επίπεδο για μερικά χρόνια κι έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω εκεί την τύχη μου"

"Στην ομάδα μιλούν Αγγλικά κι έτσι δεν έχω κανένα πρόβλημα. Περισσότερο με φοβίζουν οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν εκεί και η πολλή ζέστη. Πέρασα μία εβδομάδα στην Κύπρο και ήταν πάρα πολλή η ζέστη. Οι συμπαίκτες μου, μάλιστα, μου είπαν πως για την εποχή ήταν δροσερός ο καιρός".

"Αυτό το ταξίδι το αντιμετωπίζω ως μία ενδιαφέρουσα περιπέτεια. Πήγα εκεί με την οικογένειά μου και ελπίζω ότι και τα παιδιά μου θα είναι χαρούμενα. Ίσως και να μάθουν είτε Αγγλικά είτε Ελληνικά".

"Είμαστε στην αρχή της προετοιμασίας μας. Το πρώτο ανταγωνιστικό μας παιχνίδι θα το δώσουμε τέλη Ιουλίου ενώ το πρωτάθλημα ξεκινά τέλη Αυγούστου. Για την ώρα, δεν είμαστε στην κατάσταση που θα θέλαμε, αλλά είναι σημαντικό να φορμαριστούμε την κατάλληλη στιγμή".